een wonderlijke start… de eerste visionaire kunstworkshops in België

Reeds maanden bereiden we ons voor op de komst van Kuba Ambrose (Australie) en Vera Atlantia (Oostenrijk), 2 visionaire kunstenaars die hun kwaliteiten gedurende 2 weken zullen delen in ons centrum. Verwonderd over hun eenvoud, hun toewijding maar vooral ook hun liefdevol samenzijn, genieten we van hun aanwezigheid die inspirerend is op alle gebied.

Tijdens de avondworkshop vorige vrijdag maakten we voor het eerst kennis met hun werk als spirituele leraars in de kunst. Via meditatie werden we uitgenodigd om in diepere relatie te gaan met hun kunstwerken. Velen ervaarden tijdens deze meditatie spontane helingreizen die hen terug brachten naar innerlijke balans en de essentie van het leven.

Dankbaar voor zoveel moois nodigden we hen uit om ook tijdens de jaartraining sjamanisme een meditatie te begeleiden. En opnieuw waren mensen onder de indruk van hun pure eenvoud alsook van de kwaliteit die zij bezitten om kunst en heling samen te brengen in een veld van liefde.

Onze dagen zijn nu gevuld van het samenwerken met Kuba & Vera in de voorbereiding voor de de 2 visionaire kunst workshops die ze in het Anam Cara centrum zullen begeleiden. Al jaren zijn ze gereputeerde lesgevers in de Academie voor Visionaire kunst van Wenen, maar dit is de eerste maal dat ze in België lesgeven. En ook voor ons betekent dit een start van een nieuw hoofdstuk voor Anam Cara: het brengen van internationale visionaire kunstworkshops met internationale leraars.

De deur is open en nieuwe initiatieven stromen binnen. We hebben contact met verschillende visionaire en spirituele schilders die graag in ons centrum willen komen lesgeven. Wij zijn enthousiast en zeer benieuwd!

Ondertussen dragen onze avonden warme vriendschap in zich. Het samenzijn met Vera en Kuba doet ons deugd en nodigt ons allen uit tot het delen van visie, het geloof in heelheid en de rol die creativiteit en met name het creëren van sacrale kunst hierin kan spelen. En in die diepte schittert de vreugde om het samenzijn boven alles uit. Het maakt ons stil, doet ons lachen, we pinken een traan weg, ons hart is open.

Sinds gisteren is alle materiaal voor de workshop toegekomen. Schildersezels worden opgesteld, de houten panelen waarop de cursisten zullen schilderen worden voorbereid. Er worden stoelen aangehaald, de gordijnen worden opgehangen, nieuwe verlichting wordt gemonteerd, de dakbedekking wordt aangepast, er wordt gepoetst, opgeruimd,…. Met de hulp van vele vrienden wordt er intens gewerkt om het atelier klaar te maken. Dankbaarheid is voelbaar bij ons allen!

Wij zijn benieuwd, kijken er naar uit, jubelen… en we houden jullie op de hoogte!

Wij kijken er alvast ten volle naar uit om te mogen leren van deze inspirerende mensen!

En nieuw begin!


Temiddden van het voorbereiden van panelen, klaarmaken van de ruimte en het uitpakken van schilderezels en de vele materialen, sturen we je een enthousiaste lentegroet!
Griet en Roel

PS:

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Speak Your Mind

*