Sisterhood – ceremonie van geboorte.

De Sisterhood-ceremonie vond zijn geboorte 35 jaar geleden toen ik met jongeren kampen bouwde in het bos. Ik was toen leidster van een groep 14 jarige meisjes en voelde me erg geroepen om hen meer in verbinding te brengen met de natuur.

Het doel van deze nacht was verstilling te vinden bij het vuur en meer verbondenheid te voelen met elkaar. Ik vermoed dat op dat ogenblik het eerste zaad voor mijn werk van nu werd gepland.

Zij bouwden met grote zorg hun kamp en maakten daarvoor een vuurput waarin ze gans de nacht het vuur brandende zouden houden. Het was hun taak om om beurten in stilte te waken en de stok door te geven wanneer hun taak volbracht was. Tijdens de wacht konden ze hun ervaringen neerschrijven in een boek dat voor deze activiteit aanwezig was.

Zelf wandelde ik van de ene hut naar de andere en samen met mijn zus wisselden we af om telkens even stil bij hen te zitten en te checken of alles ok was.
Ik herinner me mijn verwondering en ook mijn grote respect voor hun stille toewijding en overgave aan dit nachtelijk ritueel.

2 Jaar gelden ontmoette ik opnieuw één van deze meisjes, ondertussen een volwassen vrouw en moeder van meerdere kinderen. Ik was ontroerd door deze ontmoeting en zij wist me haarfijn te vertellen wat de impact was geweest van deze wonderlijke nacht.

Reeds jaren voel ik hoe belangrijk het is om met vrouwen in cirkels samen te komen en het zusterschap opnieuw te eren. Om los te komen van oude patronen die afgescheidenheid in zich dragen.

Sinds die laatste ontmoeting met die mooie jonge vrouw werd ik achtervolgt door de gedachte een nieuwe nachtwake te organiseren, maar ditmaal voor vrouwen.
Vrijdag 1 juli gaat de 6de nachtwake door. We zitten opnieuw rond het vuur en onze liederen zullen weerklinken door de stilte van de nacht. Aan de stok schenken we onze gebeden waardoor we verbondenheid kunnen voelen. Het zusterschap wordt in deze nacht opnieuw geboren.
Een ceremonie die ik heel graag deel met anderen en die we op donatiebasis begeleiden.

Telkens opnieuw eer ik het samenzijn van 35 jaar geleden. Het geplante zaad brengt mooie vruchten!
Wil je graag mee rond het vuur zitten, wees dan heel welkom!

Voor info en inschrijvingen kan je terecht op de Sisterhood-pagina.

Ik wens je een mooie overgang naar de zomer!
Hartegroet,
Griet

Speak Your Mind

*