De tijd om in je kracht te staan is Nu.

Mijn hart bonst, terwijl de sjamaan zijn haast hypnotiserende liederen zingt. Hij ligt naast me met een groot kristal, ik voel golven van kracht door mijn lichaam stromen. Keer op keer kom ik terecht bij een trauma uit mijn kindertijd en huil ik.

De sjamaan kijkt naar me en zegt: “Ik kan je niet helpen wanneer je steeds terug in die tranen stapt. Ga voor het vuur zitten en geef dat wat je niet meer wenst aan het vuur. En als je dat gedaan hebt, zit dan hier aan het vuur als de man die je werkelijk wil zijn…”

Woorden die de koers van mijn leven zouden bepalen…

Allemaal hebben we momenten op ons pad, waarin de obstakels soms zo groot lijken dat we denken ze niet te kunnen overwinnen. Maar soms heb je een engel op je pad, die je terug in je kracht duwt en je helpt in te zien dat jij zelf het medicijn bent voor al je kwalen. Dat de ware kracht binnenin jezelf zit.

Zo beginnen we te zien dat we elke dag stappen kunnen zetten, elke dag kunnen we ons opnieuw openen, elke dag kunnen we ons richten op het beste in onszelf.

Sjamanen wereldwijd werken met het licht, en dat is allesbehalve een zweverige aangelegenheid voor hen. Ze beseffen dat onze ware aard licht is, en dat datgene wat je ‘negatief’ zou noemen niet zo zeer negatief is, maar zwaarder, trager trillend. De kern van de healing is dan ook altijd de transformatie van zware energie naar lichte energie.

Wanneer we deze reis aangaan, ontdekken we dat we, door ons te richten op onze keuze voor die lichte kwaliteit van ons wezen, we weer open kunnen worden, ontvankelijk, lichtvoetig, hoopvol. We ontdekken dat de verhalen in ons hoofd maar verhalen zijn. We keren terug met onze aandacht naar de werkelijkheid, naar de lucht, de zon, de bomen, de mensen rondom ons. We ontwaken als het ware uit realiteit van het hoofd, en openen ons voor aanwezigheid en, uiteindelijk altijd opnieuw, het leven vanuit het hart.

Dit is een pad dat we allemaal kunnen kiezen, en vanuit we sterker in de wereld kunnen staan en meer kunnen bijdragen.
Om dit kracht te geven wil ik graag deze geleide meditatie met je delen.

Lichtmeditatie voor het versterken van je energieveld

Deel je kracht door je te verbinden met anderen

Terwijl ik deze woorden schrijf komt Midzomer er aan. Een periode die wereldwijd geëerd wordt als het hoogtepunt van het licht in de wereld en waarin we samenkomen om te vieren, om te danken, om ons hart nog meer te openen en samen te komen met anderen.

Ik wil je uitnodigen om in je leven tijd te maken om bewust het licht te vieren in je leven en dit te delen met anderen.

Als je de kans hebt, kan je ook samen met ons het licht komen vieren op volgende momenten:

– za 18 juni: Midzomer Zweethut
– zo 19 juni: Zomerzonnewende ritueel in Natuurgebied de Kesselberg (deze dag is gratis en ook kinderen zijn welkom)
– woe 22 juni: Midzomer Vuurceremonie (op donatiebasis)
– vr 1 juli: Midzomer Vrouwen Nachtwake. (op donatiebasis)

Ik wens je veel kracht op je pad!
Roel

Comments

  1. geertsjulia says

    roel dit is zo mooi en hoop dat er zeer veel mensen dit ritueel meermaals per dag kunnen doen zowel voor zichzelf als voor gans de wereld ! vrede volle groetjes.julia

  2. bianca jordens says

    Bedankt altijd stuurt een bron net dat wat ik nodig heb… Mooie boodschap.

  3. Dat negatief zwaarder is en naar lichter kan getransformeerd worden….woorden die me inspireren op mijn zoekend pad! Hartegroet van een dankbare vrouw?

  4. Respect voor jouw zichtbare kwetsbaarheid het mooiste sieraad van de mens….

  5. Dank je wel Roel had nood aan het creëren van licht rond mezelf. Kan dit op mijn werk gebruiken omdat ik meegesleurd werd doot het negatieve. Thx

  6. Heerlijk zegenende en helende meditatie. Dank je,Roel! Warme midzomergroet en veel vredelicht. Eve

Speak Your Mind

*