Voldoende om de hele wereld blij te maken

In de Zen-traditie gaan meditatie en poëzie altijd samen. Poëzie bestaat uit beelden en klanken. Beelden kunnen het mediteren vergemakkelijken.

Thich Nhat Hanh is een grote leraar in meditatie. Hij leert mensen terug in contact te komen met het wonder van het leven. Hij geeft aan hoe wij ons meer open kunnen stellen voor anderen en voor de natuur.

Ik werd getroffen door een eenvoudige oefening waarin je terug de bloem in jezelf verwelkomt.
Door bewust in- en uit te ademen en te glimlachen, kan de bloem in ons groeien.

“Een bloem heeft niets te doen om van nut te zijn: hij heeft alleen maar een bloem te zijn. Dat is genoeg. Mens zijn, werkelijk mens zijn, is voldoende om de hele wereld blij te maken. Oefen daarom alsjeblief met in- en uitademen en laat je bloem weer bloeien. Je doet het voor ons allemaal, want jouw frisheid en vreugde schenken ons vrede.”

Uit “Vrede aanraken”, een kunst om in aandacht te leven. Thich Nhat Hanh

Ik wens je een schitterende dag toe,
Griet

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

  1. Zou dit graag op mijn site willen zetten..liefs Gisela Snelders

  2. Dag Gisela,
    Geen probleem hoor, je kan dit gerust delen.
    Veel groetjes, Griet.

  3. laten we één grote bloementuin vormen die de wereld toelacht…..
    ik lief jullie xxx

Speak Your Mind

*