Je meest kostbare dag van dit leven…

Met een grote groep mensen wandelen we over de hete kolen van het roodgloeiende vuur. De nieuwjaarsvuurloop is telkens opnieuw een heerlijk samenzijn. Intenties voor het nieuwe jaar worden neergeschreven om ze daarna al dansend over het vuur te verspreiden..

Het is voelbaar hoe een nieuw begin steeds gepaard gaat met het oude dat wordt afgesloten. We vieren feest en danken voor het leven dat ons geschonken is en onze vreugde is groot voor dat wat zich nu wil ontvouwen..
Voor velen van ons doet het deugd om oud achter te laten, liefst zo snel mogelijk en hopend dat dat wat geleefd is voorgoed verdwenen mag zijn.

Maar wat als je even durft stil te staan bij het pad dat werd bewandeld en zich nu sluit voor dat nieuwe begin. Naar die momenten waarop ook schoonheid en liefde zich toonden en vreugde zo aanwezig was. Want hoe dikwijls probeer je niet te vergeten wat is geweest en durf je niet te omarmen uit angst dat je terug moet keren naar wat voorbij is?

Dus wees moedig en open en omarm zodat wat hard is kan verzachten en openen tot een gebed van dankbaarheid voor wat geleefd en geleerd is.

En verder heb ik begrepen dat elk verhaal een begin en een einde in zich draagt en daartussenin wordt gedanst, gezongen, geweend, gedeeld, gegroeid, gespeeld… Het leven daagt je uit om verder te groeien tot wie je werkelijk bent, steeds opnieuw. Wat krachtig is in dit gebeuren, is wanneer je elke gedachte van einde of begin achter je durft te laten en slechts alleen vandaag beleefd als je meest kostbare dag van dit leven, de eerste stap van dit nieuwe begin.
Wandel in die vrede van wat zich nu ontvouwt en met grote dankbaarheid voor alles wat je wordt geschonken en heb lief, telkens opnieuw.
Je wordt gedragen.

Namasté,
Griet.

Comments

 1. Heel inspirerend, Griet! Dankjewel!!

 2. Omarmen wat vreugde en liefde bracht…en leven hier en nu… die boodschap neem ik mee❣Dankjewel Griet.

 3. Liefde nu en leven nu…. moeilijke oefening maar wel een belangrijke . Mooi sister.???

 4. Heel dankbaar voor je krachtige en prachtige woorden Griet ?
  Mooie waarheid om mee te dragen in ons hartje in iedere dag, in iedere ervaring.
  Thank you Life ?

 5. Christel-Helena zegt

  Het eeuwige nu, het moment waarin alles aanwezig is, verleden – heden – en toekomst 1 zijn.
  Wat een mooie boodschap Griet om 2019 te starten. Jouw inspiratie sluit zo mooi aan bij het boek “Bruid van de stilte” van Gwendoline Remmerie dat net is gepubliceerd.
  Ofschoon ikzelf weinig boeken lees, had ik dit boek in 2 dagen uitgelezen. Ik kan het aan iedereen aanbevelen die op zoek is naar een manier om ten volle in het leven te staan, ook in heel moeilijke momenten, en toch de innerlijke rust, stilte en kracht weet te bewaren en te ontwikkelen.
  Liefs
  Christel-Helena

 6. an goderis zegt

  …wat geleefd en geleerd is…in dankbaarheid omarmen,
  meenemen in het NU, elke dag opnieuw..
  Zo mooi en zo waar…en waardevol…
  Dankjewel Griet, om dit te delen…
  warme groet, An

 7. Namasté <3

Speak Your Mind

*