Reiki: Leraar in Overgave

Elk Reiki-weekend dat ik begeleid leert me telkens over het vertrouwen in het werk, in de energie. Het is wonderbaarlijk hoe deze energie, Reiki,  me de weg toont in wat ik doen heb.

Onlangs, tijdens een weekend Reiki 1-inwijdingen,  was ik met een mooie groep mensen  aan het werk. Tijdens deze weekends werk ik veel in de stilte. Aangezien  het  belangrijk is dat je leert omgaan met deze energie en ik sterk geloof in het belang van de ervaring, laat ik mensen veel per twee met elkaar werken. Eén die ontvangt, de andere die geeft. Nadien wisselen we uit en delen onze ervaring .Het is telkens opnieuw  fijn om te mogen toekijken hoe mensen zo respectvol met elkaar omgaan. En dan weet ik dat het juist  is.

Tijdens één van de  deelrondes voelde ik op een zeker ogenblik hoe gans de groep geconfronteerd werd met moeilijke gebeurtenissen in hun leven. Het ene na het andere toonde zich . Gek genoeg openbaarde zich dat allemaal op hetzelfde moment. Onmiddellijk vroeg ik hulp aan de Reiki-grootmeesters en het veld van Reiki en ik  hoorde dit : “Zing een lied”. En ik dacht: “Een lied? Wat voor lied?” Het antwoord was: “Dat weet je goed genoeg”. Ik ben nogal verlegen om te zingen, maar de boodschap was duidelijk. Dus 10 seconden later zongen we een lied, het eerste dat in me opkwam.  Alles keerde zich, van zwaar beladen, pijn, verdriet,… tuimelden we als het ware in vreugde, verbondenheid, liefde,…..

Tijdens een korte pauze die hierop volgde ben ik even bij het altaar gaan zitten in de inwijdingsruimte. Ik was zo dankbaar en wilde dit graag betonen.

Ik heb veel eerbied voor deze energie en dat groeit nog steeds. Ik heb begrepen dat het een kans is om te groeien wanneer je je met Reiki verbind. Het opent de deur van je ziel. Je eigen schoonheid en liefde ervaren kan soms zeer overweldigend zijn. Dit delen met anderen is een groot geschenk.

En dan ga ik vervuld naar huis, open de deur, kijk naar  mijn kinderen, mijn man, glimlach en besef  heel goed dat dit de geschenken zijn voor het pad dat ik bewandel en dan stroom ik over van dankbaarheid.

Hartegroet,
Griet

ps: Indien je graag op de hoogte blijft van deze blog-artikels, kan je je inschrijven rechtsbovenaan op deze pagina. Reacties kan je hieronder posten.

Comments

 1. Ann Cuyckens says

  Lieve Griet,

  Na enkele individuele sessies bij jou heb ‘k me met enthousiasme ingeschreven voor deze Reiki-1 inwijding. Je sessies zijn altijd zo vervuld van warmte en liefde dat dit je helemaal doet openbloeien, ook op een manier die je niet had verwacht bij jezelf. Een heel nieuwe wereld gaat open. Echt fantastisch. ‘k ben je hiervoor enorm dankbaar.

  Bij het lezen van je tekst nu, voel ‘k zo direct terug deze fijne warmte en liefde. ‘k zie er echt naar uit om me hierin verder over te geven, te groeien en deze warmte en liefde verder te kunnen delen. ‘k ben er zeker van dit een bijzonder mooi weekend zal worden.

  Lieve groetjes, Ann

 2. Linda Ophals says

  mens zijn betekent…..

  een geest hebben…..
  niet gewoon om te hebben, maar om te gebruiken,
  om te denken en zodoende onszelf te zijn….
  niet om alles en iedereen onze wil op te leggen
  maar om gebruik te maken van de mogelijkheden en de kansen die zich aandienen
  denken om te sturen
  denken om te leven, echt te leven…..
  denken om te lukken en daardoor
  ‘gelukkig’ te zijn …
  maar ook denken om ’tevreden’ te zijn met wat we reeds hebben
  zonder steeds meer en beter te willen….
  denken om onszelf te zijn
  denken om te winnen
  DENKEN DENKEN DENKEN …….
  maar ook denken om niet te denken, om los te laten zodat het leven ons
  datgene kan brengen waar we eerder sterk aan dachten en dat we zo
  graag gerealiseerd willen zien.
  denken door niet te denken en daardoor doen door niet te doen om precies
  op die manier te bereiken wat we willen realiseren

  je mag niet blijven staan bij wat je geworden bent maar je moet steeds blijven groeien en groter worden in alles wat je doet, zonder EINDE … en dat is griet waarvoor ik je wil bedanken dit weekend, … dit is voor mij het mooiste wat me kon overkomen, samenzijn met een groep mensen, in liefde
  tot binnenkort dan zien we mekaar weer , toch ???
  liefs Linda , Linne, Lin of hoe je me ook maar noemen wil

  en groter worden in alles wat je doet, zonder EINDE ….

 3. een oosterse spreuk zegt:
  als je ergens goed in bent, gebruik het dan
  ben je ergens niet goed in, oefen dan harder….

  we mogen het onszelf niet te gemakkelijk maken
  bij het bepalen van onze sterke en zwakke kanten
  het ligt niet altijd voor de hand wat onze talenten zijn
  soms doen we iets niet graag omdat we het niet goed kunnen
  en kunnen we het niet goed omdat we het niet graag doen

  het leven is wat dat betreft heel rechtvaardig
  het biedt ons kansen
  maar het zal ons voortdurend op proef stellen
  overwinnen we de moeilijkheden
  dan krijgen we opnieuw kansen die op hun beurt moeilijkheden
  genereren

  allemaal worden we geboren met hersenen toch?
  die stellen ons in staat te denken
  verbanden te leggen
  opties te overwegen
  keuzes te maken
  en zelfstandig te beslissen

  kennis in het algemeen is hiervoor nodig
  het is een belangrijke peiler voor je zelfvertrouwen

Speak Your Mind

*