Reiki project geboren

Op het moment dat je
iets voor een ander doet,
heb je ook iets in jezelf aangeraakt.
Dat geeft het leven waarde.

– Irene van Lippe-Biesterfeld

Exact een jaar geleden staken we met enkelen de hoofden bij elkaar om te zien hoe we Reiki aan de wereld konden schenken. Ondertussen zijn de doelen omschreven, de vrijwilligers aangesproken en staat alles klaar in de startblokken om de wereld in te gaan. Mijn hart jubelt en ik ben zo dankbaar voor de vele fijne ontmoetingen met mooie mensen die mee hun schouders zetten onder dit nieuwe project.

In februari 2013 gaat het project “Reiki in Zorg” van start. “Reiki in Zorg” is er voor iedereen die geconfronteerd wordt met ziekte en de daarbij horende herstelperiode. Naast de medische zorg die deze mensen reeds ontvangen, willen wij graag aanvullende ondersteuning bieden door het geven van gratis Reiki-behandelingen.

Magie ondersteund projecten van liefde…

De laatste en toch wel belangrijke stap in heel dit scheppingsgebeuren was het vinden van een geschikte ruimte. Een ruimte die de warme omhulling biedt aan mensen die nood hebben aan zorg- en die tegelijkertijd gemakkelijk toegankelijk is.
Aangezien ons project ontstaan is vanuit het verlangen om gratis ondersteuning te bieden aan deze mensen die soms al een heel traject van medische zorg en kosten bewandelt hebben, woog het prijskaartje voor de huur van ruimtes toch wel door. Het baarde me zorgen, maar aan de andere kant voelde ik duidelijk dat ik me kon overgeven aan de stroom van creatie.

Tijdens een gesprek met een vriendin enkele dagen geleden vertelde ze me dat er in Lier een geboortehuis is dat een mooie ruimte heeft om in te werken. Die woorden zijn blijven hangen en de dag nadien nam ik contact op met het geboortehuis “De Zon” in Lier.
Ik stelde ons project voor aan Els, medeoprichtster van “De Zon”, en de hemel ging werkelijk open. Badend in haar enthousiasme om beide projecten aan mekaar te linken, geboorte te geven aan het leven in al zijn vormen, reed ik enkele dagen later met de sleutel op zak naar huis. Wij mogen hun ruimte gratis gebruiken, liet Els weten. Donaties zijn altijd welkom.

Zo stond ik daar 2 dagen geleden, met een visioen van het nieuwe Reiki-project in mijn hart, temidden van de gezegende energie van de geboortkaartjes en foto’s van pasgeboren kinderen. Een visioen van liefde volgen is een geschenk op zich!

Met deze woorden dank ik om dit mooie visoen van dienstbaarheid. Ik dank de zovele mensen die dit project mee geboren laten worden. Dank je Els, dank je Leentje, dank aan alle vrijwillige helpers om ‘Reiki in Zorg’ een plaats te geven in de wereld.

Spoedig zal het project voorgesteld worden. Je hoort nog van ons!

In verbondenheid,
Griet.

Comments

 1. lydie vanrykel says

  BEDANKT lieve mensen!!!Jullie geven zoveel!!!
  Ik wens jullie heel veel liefde en kracht!!!
  Warme knuffel van Lydie

 2. Helen, Stijn en Arjen says

  Lieve lieve Griet,

  aan de warmte die nu ontstaat in mijn lichaam bij het lezen van deze post, kunnen ontelbare mensen hun handen in deze koude dagen warmen denk ik… ongelooflijk wat je hier te lezen is!

  Twee jaar geleden werd ik zelf heel ziek en ik weet als geen ander hoe de kosten dan kunnen doorwegen.
  Heel veel mensen zijn ons toen komen ondersteunen, oa met reiki.
  Ik durf goed zeggen dat het energetische werk verantwoordelijk is voor mijn genezing.

  Zo fantastisch dat dit project nu mag geboren worden doordat jij vol overgave in de womb van creatie durft te gaan staan en dat je het laat geboren worden helemaal volgens plan voor het Grotere Geheel.

  Ik herinner me hoe jij op de cursus zei ‘er is een grote Liefde die jou getrokken heeft om hier te komen, voel ze en laat je Licht vrij …’
  Dat zijn woorden die ik me herinner alsof je ze enkele minuten geleden sprak. Je sprak ze niet alleen, je leeft ze ook…dank je …om me dat voor te leven, hoe dat is om in deze wereld je Licht en Liefde echt vrij te laten stromen.

  Wij willen nu heel graag op onze beurt bijdragen met wat we kunnen aan dit geschenk voor zoveel mensen, dit is een geschenk dat niet alleen bij deze mensen iets zal veranderen, maar ook bij zoveel mensen die nog zullen komen…

  Dank je wel daarvoor
  voor zoveel moois en goeds.
  Je bent een fantastische, integere vrouw,
  dank je wel…
  dank je … !

  Helen, Stijn en Arjen

 3. Oh what a beauty..projects like this one are realy the children of the New World…all shal benefit.Bless you Griet Love Veronika

 4. Super, Griet !
  Dit klopt helemaal.
  Succes bij de geboorte en verdere ontwikkeling.
  Liefs. Samuel
  X

 5. Bedankt voor jullie fijne reacties! Ze geven me de juiste voeding om verder te gaan.
  Veel liefs,
  Griet.

 6. Hey Griet, je sprak er over gisteren tijdens de Open Reiki en vandaag lees ik hier hoe de creatie van het project is tot stand mogen komen! Fantastisch! Je inspireert me om in overgave en vertrouwen te gaan staan en dromen te delen met anderen zodat ze werkelijkheid kunnen worden!
  zoals gisteren gezegd, ik werk graag mee aan dit fantastisch initiatief! hartegroet. Marleen

 7. Heel welkom Marleen!

 8. Buiten gewoon prachtige verhaal en een mooie boodschap over de moed en de druf om je hart te volgen en over dienstbaarheid…

  Ik wou reageren via ” I like ” op facebook maar via jullie website kon ik wel een bericht schrijven maar niet plaatsen. kan even goed aan mijn brouwser liggen hoor ! Ik ken er niet veel van… In ieder geval VEEL, HEEL VEEL, SUCCES ER MEE !!! Jammer dat boeiende ondernemingen vaak zo ver van Kortrijk door gaan… maar wie weet, misschien kruisen onze padden nog wel eens ! Warme groet, Debby

Speak Your Mind

*