Joele 2014: Voor het eerst op de nieuwe Anam Cara plek

Vorige maandag vertrokken we met het ochtendgloren naar onze goede vriend Wannes om een nieuwe boot te maken voor het midwinterritueel. Alweer het 12e jaar. Deze keer is de boot echter niet uit hout gebeeldhouwd, maar gevlochten uit wilg. Hij zal vurig branden!

Wij vieren al vele jaren Midwinter: de magische tijd waarop het nieuwe Licht wordt geboren. Het grote wiel van de zon staat op dat moment op haar keerpunt en een nieuwe beweging ontstaat: de groei van het licht. Zoals elk jaar kijken we er erg naar uit om de nieuwe geboorte van het licht te vieren.

In 2002 organiseerde Roel als kunstenaar voor het eerst dit ritueel. Uit 9 bomen beeldhouwde hij 9 boten die in een cirkel in het park van Diest werden opgesteld. Een grote groep mensen kwam samen om hun wensen, opgedragen aan de geboorte van het licht, aan het vuur te schenken.

Gedurende 11 jaar brandden we met Midwinter 1 boot. Nu, 12 jaar later, vieren we opnieuw Midwinter, voor het eerst op onze eigen plek, met een nieuwe boot. Op 20 december komen we samen om het Lichtschip te branden. Om samen de harten te verbinden en met de gebundelde kracht van de cirkel een intentie te maken voor het nieuwe lichtjaar.

Een ganse dag bouwden we samen met Wannes aan een nieuwe boot, gevlochten uit wilgentakken en plataan. Een magisch kunstwerk dat perfect past in dit wonderlijke gebeuren.
We nodigen je van harte uit om mee te vieren. Een feest waarop ook kinderen heel welkom zijn!
Via volgende link vind je alle info over dit mooie ritueel, alsook de fotos zien van de vorige jaren: Midwinterritueel 2014

Hartegroet,
Griet en Roel.

Speak Your Mind

*