Mijn jarenlange wandeling met een Aardehealer

De stoom omarmt me weer, maar deze keer ben ik het niet die het water giet.
Griet en Noa zitten voor me, in de cirkel allen mensen met wie ik me verbonden voel. We zijn hier samen om te danken, om te vieren, om te bidden. Pol giet het water, zijn drum doordringt me, ik zing zijn liederen mee, mijn hart stroomt over. Dit is de laatste hut die Pol giet voor zijn vertrek naar Colombia. Ik voel me omarmt in de stilte, en binnenin, omarm ik de duizenden herinnering die ik heb van deze mooie ziel. Het is fijn samen te vieren en herinneren, samen los te laten en te ontdekken dat de verbondenheid er altijd is. Alle rijkdom zit vanbinnen.

En zo zat ik vorig weekend samen met een cirkel vrienden in de zweethutceremonie van Pol de Wolf. En in deze periode voor zijn vertrek herinner ik me de vele bijzondere momenten die ik koester in mijn hart.

Ik leerde Pol voor het eerst kennen op het Feest voor Moeder Aarde, ik schat nu 19 jaar geleden. Het was alsof ik deze man herkende en ik werd meteen geraakt door zijn zorgzame kracht. Een man van toewijding en een ontzettende liefde voor deze Aarde.

En met de jaren nam ik regelmatig deel aan zijn cirkels en later zijn Aarde-healing reizen. Hij werd de peter van onze dochter Noa, en op vele momenten van overgang een gids op ons pad. Zonder twijfel is hij één van de sterkste invloeden op mijn spiritueel pad geworden.

Ik had de eer om meer dan 10 jaar geleden mee te reizen naar Ierland, een magische reis met als doel heling te brengen voor het land. Die reis leerde me veel, maar opende ook mijn hart voor de rijke dimensie van de droomwereld. Want in ons kleine reisgezelschap was er altijd wel iemand die snachts een mystieke droom ontving, waarin de geest van het land ons wegen toonde, of aanwijzingen gaf.

Zo reisden we naar Belfast, waar we een groot kristal begroeven in het midden van de stad. Een indringend ritueel dat bezegeld werd met een grote regenboog boven de stad wanneer we weer verder reden. Het doel van onze reis lag in Dursey, waar we een groot medicijnwiel van honderden kristallen begroeven in een gebied waar veel bloed was gevloeid. Een reis waarin we ondersteund werden door vele groepen van mensen die mee baden en mediteerden op de vrede. Ik herinner me nog dat moment na het ritueel waarin we de stenen begraven hadden: de Ierse mist omringde ons, de golven sloegen tegen de rotsen in de diepte, onze groep liep samen in stilte het vasteland tegemoet, een stilte die ons allen doordrong.

Op het einde van deze reis belandde ik met Pol in een kleine boekenwinkel in Dublin. Het was een winkeltje dat ik al eerder had bezocht. Terwijl ik snuisterde tussen de esoterische boeken, riep Pol me en wees hij naar 3 grote Tibetaanse kristallen die zorgvuldig in een glazen kast waren opgeborgen. Nog nooit had ik zulke indrukwekkende kristallen gezien: elk van hem had immers een fantoompiramide in zich.

Ik werd stil van binnen en voelde dezelfde kracht die ik al vaker in Pol zijn aanwezigheid voelde. Er was iets groeiende. Ik kon echter niet weten dat deze 3 kristallen de poort zouden vormen tot een uniek en groots Aardehealingproject dat Pol zou uitvoeren in de jaren die er op volgde. Een project dat honderden harten zou vervullen…


Pol zal op 2 november op de vlieger stappen om te verhuizen naar Colombia, waar de liefde op hem wacht. Maar nog 1 maal zullen wij samenkomen met hem in Anam Cara, om een benefietvoorstelling voor hem te organiseren: “Voor altijd verbonden in een web van licht” Hij zal er spreken over zijn aardehealingreizen, over hoe de sjamanistische dromen hem altijd gidsten, over het leren werken met de synchroniciteit, en nog veel meer.

Een avond van verhalen, maar ook momenten van gebed, muziek en poezie. Ook zal hij met ons de bijzondere graalmeditatie houden, die jarenlang de poort vormde in zijn aardehealing cirkels.
Ik wil je van harte uitnodigen om deze avond mee te wandelen in de rijke herinneringen van deze integere, mooie man. En ik wens dat je daarin mee van de schoonheid mag proeven, de stille essentie van de liefde voor het leven. Opdat we samen het web kunnen eren en voeden, alvorens Pol vertrekt.

Deze avond wordt een benefietavond waarvan alle inkomsten naar Pol zullen gaan, om de start van zijn nieuwe leven mee te ondersteunen. Wij zullen ook zorgen voor drankjes en hapjes.
Je kan alle info vinden op: http://www.anamcara.be/benefietconcert.html

Ik hoop dat je er bij zal zijn!
Hartegroet,
Roel

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Speak Your Mind

*