Nieuw wetenschappelijk pionierswerk

Noa was daarnet nogal bezorgd. “Papa, wie weet word je subiet wel een kabouter”, zei ze terwijl ik, al kabouterdansend in de keuken stond. (om één of andere reden lijken kabouterdansen en vroeg opstaan voor mij nogal vlot samen te gaan. Als ik vroeg opsta, is mijn hoofd altijd gevuld met melodieën, vandaag “don’t worry be happy”, en kan ik niet anders dan mijn lichaam over te geven aan die inner-music)

Maar ik wijk af.

Nu denk ik dat kabouter worden wel wat voordelen kan meebrengen, maar volgens Noa ligt de sleutel tot kabouter-worden in haar geliefde kabouter-thee. Een vreemd goedje dat we kopen bij onze plaatselijke Bio-boer (Noa heeft het vast op de foto hiernaast). Griet bracht het enkele jaren geleden voor het eerst mee, waarna ik het aan een gedegen onderzoek onderwierp. Mijn eerste vermoeden bleek niet correct: er zijn geen sporen van gemalen kabouters in terug te vinden. Dus rest me de conclusie dat het gewoon de favoriete mix is van onze kleine vrienden. Noa is er alvast gek van.

Zij zelf vermoedt dat als ze veel kabouterthee drinkt, ze misschien zelf kabouter wordt. Dat is ze nu aan het testen. Ik ben benieuwd!

Deze papa is alvast reuzefier dat dochterlief op 4 jarige leeftijd zich aan zulk een serieus onderzoek waagt. Experimenteel, transformerend en zeker en vast baanbrekende resultaten mogelijk. Wat het resultaat zal worden, laat ik even terzijde. Op de verpakking wordt niets vermeld over gedaanteveranderingen, maar het zou niet de eerste keer zijn in de menselijke geschiedenis dat mensen gebruik maken van een super-goedje, zonder het te beseffen.

Het vraagt dappere zielen als Noa om de grenzen van het mogelijke af te tasten. “To go where no man has gone before”, de goeie Star-Trek slogan en tevens een super formule voor onze persoonlijke/spirituele evolutie. Noa haar onderzoek is een goed voorbeeld van de moed die het vraagt om buiten de gangbare denkwereld te denken, én het dan nog te doen ook. Sjamanisme ten top 😉 Zéker met het kabouterelement erbij!

Kortom, ik zal jullie op de hoogte houden van verder resultaat.

Nu begin ik me wel af te vragen of ik dit onderzoek moet posten onder de rubriek “innerlijke groei” (lijkt contradictorisch) of “persoonlijke evolutie” (die moet ik dan nog wel aanmaken)…

Je zal wel zien wat het wordt.

Geniet van de wolken,
Roel

ps: Indien je graag op de hoogte blijft van deze blog artikels, kan je rechtsbovenaan inschrijven voor onze blog-nieuwbrief. Reacties kan je hieronder posten.

Comments

 1. een vriendin says

  Zomaar……

  Deed een fietstochtje, zomaar…
  De natuur in, gewoon …, (terug) genietend van de schoonheid
  van moederaarde, gedachten verzonken in het verleden…
  Naarmate je je verder verdiepte in het wat was, betrapte ik mezelf
  erop dat ik sneller en sneller begon te fietsen,
  tot plots mijn ketting eraf … lap … daar sta ik dan …
  letterlijk in het NU !!
  Dan kom je tot de conclusie, dat al wat ACHTER je is
  brengt je NU tot waar je heen GAAT !!

  En ik stapte VOORUIT, smilend? and happy met deze gedachte,
  … met mijn fiets in de hand …

  groetjes,
  Christine

 2. een vriendin says

  sorry,

  Bovenste reactie hoort wel niet bij dat fameus pionierswerk, was gewoon iets dat ik kwijt wilde.

  Over Roel zijn verhaaltje: vind het zéér plezant, interessante verwoording
  met de nodig humor, maakt mij blij, geeft me een goed humeur…

  Dank je Roel en Noa

 3. : )
  leve kabowters!
  zonnegroetjes
  en hemelbergen,

  dankjewelste
  lie(f)s*

 4. Mmmm een onderzoek waar ik maar al te graag zou aan meewerken. Dus mocht ze nog een assistente zoeken…..

 5. Op en top Roel, jongensachtig , grappig en een warm hart.
  Ik hoop dat kaboutertjes niet al te klein zijn, want Noa is zo een mooi wezentje en ik zou haar graag nog kunnen zien. Maar toch succes gewenst in jouw experiment Noa.
  Liefs Marina

Speak Your Mind

*