Een ritueel beeld op onze vuurloopplek

Beste vrienden,

Met veel vreugde hebben Griet en ik voor het eerst gisteren mijn nieuwe sculptuur op de vuurloopplek geplaatst, met het stof van de verbouwing nog in onze haren. Ik deel hier graag het verhaal over hoe dit beeld ontstaan is…

Toen ik met Peggy Dylan, mijn vuurloop-leraar, trainde, was er een moment waarin ik alleen bij het vuur werkte en vuurloopte. Het was alsof de wereld volledig stil was geworden en de stilte tot diep in mijn lichaam was gedrongen. Alsof mijn lichaam deel van de natuur was geworden en de gehele plek mee ademde door mijn adem. Ik praatte met Grootvader Vuur over mijn angsten en dromen, ik dankte en zegende, ik omarmde met heel mijn hart.
Behoedzaam opende ik het vuurbed en lopend op de hete kolen daar in Schotland, had ik een hele sterke ervaring. Het was alsof ik door de tijd reisde en op onze nog aan te leggen vuurloopplek in Anam Cara over de kolen liep. Ik kon de plek zien en voelde de kracht ervan en ik zag enkele lange, slanke sculpturen als zegenende wachters rondom de plek staan.

Eens terug in de groep maakte ik schetsen van mijn ervaring, van de beelden. Ik herinner me dat ik die nacht in bed lag, de genezende, vitaliserende vuurkracht doorheen mijn lichaam ademend, verbaasd over de intensiteit van deze zegenende kracht. Een levensveranderende ervaring, zoals elke vuuurloper je zal kunnen vertellen.
Ik luisterde naar de stilte van de nacht, vervuld van dankbaarheid om deze glimps van wat zal worden zo magisch te mogen ontvangen.

Van een goede vriend had ik nog oude eiken balken gekregen, dus zo ben ik begonnen aan de 4 meter lange sculptuur die je hier op de foto kan zien. De sculptuur moet nog van een stevige sokkel voorzien worden en vraagt nog enkele afwerkingen, maar mijn wens om deze klaar te hebben tegen de volgende open vuuurloop in mei, en de komst van Peggy op 1 juni voor Initiation, zal alvast in vervulling kunnen gaan.

Indien je graag eens mee met ons een vuurloopceremonie deelt, kan je info vinden via volgende links:
Open Vuurloopceremonie op 24 mei: Stap in je Vrijheid
Sundoor INITIATION 2014: de 7-daagse doorbraak-workshop van Peggy Dylan, die ze na de VS en vele landen in Europa, nu voor het eerst zal begeleiden in Belgie.

hartegroet,
Roel

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

 1. Beautiful..Roel you are blessed.And you also bring blessings to many others..So Im sure more of the goed is coming on your path 😉 Love,Strenght,Beauty…..Im greatful for souls like you .Wishing you all the best
  The photo is also very nice.Love you both Verlika 😉

 2. Prachtig beeld. Schitterende foto. Mooie mensen. Annemie x

 3. Mooi als alles op zijn plaats valt.

 4. Dankbaarheid om wat was,
  Dankbaarheid om wat is,
  Dankbaarheid om wat komt,

  Be Blessed
  Mieke x

 5. Lieve Primo says

  Mooie foto, mooie intentie, krachtig verhaal. Benieuwd om het te zien !

 6. Christel says

  Whaaw, wat een ervaringen, dromen, zien en mogen en kunnen verwezenlijken. Dank voor wie je bent!

Speak Your Mind

*