Woorden van dank – Omarming van de Aarde – Sacred Burial 2012

Griet en ik waken in het heuvellandschap van Orval, we zitten aan de rand van het bos. Het is stil, de nacht heerst nu. Maan verspreidt haar wonderlijke zegen over het berglandschap van wolken. Een zegen die weerklinkt in het nachtlied van de krekels die alle lijken mee te zingen op de melodieën van de populieren. Ik luister met gesloten ogen, het land is levend en spreekt. Het land is dankbaar en in deze dankbaarheid zijn we samen nu.

Vuur danst een stille dans in het centrum, warmte en licht uitstrooiend voor iedereen die ontvangen wil. Langzaam en behoedzaam reikt Griet naar voren. Haar hand neemt haar drum. Onze liederen zijn voor de cirkel van mensen die rondom ons ligt vannacht, onzichtbaar teruggetrokken in de transformatieve omarming van de aarde.

De stilte heeft zich genesteld in alles, zelfs de diepe klanken van de sjamaantroms zijn enkel nog poorten tot de stille ruimte. Hier in deze cirkel spreekt alles over Aarde die ons leert, ze leert ons onvoorwaardelijke ontvankelijkheid. Diepe lessen, ongrijpbaar voor de geest, maar volledig omarmt in de kern van wie we zijn.

Ik zie de wolken geruisloos voorbijglijden. Hun zegen nemen ze mee over de aarde. De aarde is vervult van gebeden van de mensen. Dit is een nacht van healing en transformatie. De stilte draagt ons allen.

Grootvader Vuur brengt licht in alle harten.

Zo keerden we vorige zondag terug uit Orval, na een wonderlijke en intensieve 4 daagse Sacred Burial. Een oeroud sjamanistisch ritueel dat een heel bijzondere plaats in mijn hart draagt.

En reeds enkele dagen later ontving ik van Penny, een van de deelneemsters van het ritueel dit jaar, een mooie tekst, met de boodschap dat we deze mochten delen. Een tekst en gedicht dat je hieronder kan lezen.

Ik hoop dat een beetje van de magie en kracht die zij met haar hart ontvangen heeft, jou mag bereiken via haar woorden…

Hartegroet,
Roel

Sacred Burial

Ik ben zo blij dat de tranen in mijn ogen springen. Ik slaag er niet in om iets te doen, ik kan alleen maar zijn. Ik ben nieuw in deze wereld en ik kijk met ogen vol verwondering. Ik heb zoveel energie dat ik alleen maar op de aarde kan gaan liggen en mij verbinden. Ik ben het leven in dit lichaam en mijn lichaam is sterk en krachtig. Dit is wie ik werkelijk ben en ik ben alles. Ik ben zo dankbaar voor de wijsheid de heling en de liefde van de aarde. Ik ben zo dankbaar voor het proces van de sacred burial, ik ben zo dankbaar Griet en Roel, voor jullie liefde en toewijding.

De aarde roept, de aarde leert, de aarde troost, de aarde neemt aan, de aarde transformeert, de aarde schenkt, de aarde wacht.

Kom in mijn armen lieve mens, laat mij voor je zorgen. Ik schenk je alles wat ik geven kan,

Rust in mij lieve mens, hier ben je thuis,

Geef me je pijn lieve mens, ik zal het voor je dragen,

Vertel mij alles, lieve mens, ik zal altijd luisteren,

Hoor mijn stem lieve mens, ik zal mijn wijsheid met je delen,

Vraag het mij lieve mens, ik toon je wie je werkelijk bent,

Voel mijn kracht lieve mens, ze is van jou,

Vraag mij alles lieve mens, ik zal antwoorden,

Koester mij lieve mens, ik zal je voeden,

Open je als mij lieve mens, en baadt in vrede en vreugde,

Vertrouw op mij lieve mens, ik toon je grenzeloze mogelijkheden,

Hou van mij lieve mens, voel mijn liefde altijd en overal.

De aarde opent, de aarde ontvangt, de aarde omarmt, de aarde steunt, de aarde geneest, de aarde toont, de aarde aanvaardt, de aarde heeft lief.

De aarde bestaat. De aarde weet dat zij aarde is. Dat is haar kracht.

Dank je wel aarde.

– Penny Hamelton

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

 1. Zeer aangrijpende tekst,je voelt je één worden met Moeder Aarde

 2. Natasja De Cock says

  Waaw, dit moet een ongelofelijke ervaring geweest zijn..
  Prachtige tekst..

 3. wooow prachtig,krachtig,simpel…hmmm.nu is t 3 jaar geleden voor mij.deze rituel leeft noch steeds in mij en blijft ook leven omdat alles wat ower is geblijven is Liefde…forever!

 4. Rita Janssen says

  Ik word stil en voel ontroering na het lezen van deze hartverwarmende woorden! Dankjewel8

 5. Koenraad Vandenbulcke says

  heel mooi, heel sterk, heel ‘waar’ en ‘waardevol’ !
  De aarde draagt ons inderdaad, zij voedt ons, wij zijn de aarde – en hopelijk – zoals de bomen mogen wij een brug zijn van de aarde naar ‘de hemel’ …
  Moet een wonderbare ervaring geweest zijn !

 6. Dank voor de fijne reacties! Het is inderdaad een heel mooie tekst. Penny weet heel mooi uitdrukking te geven aan iets wat moeilijk in woorden is uit te drukken. Dank voor het delen allemaal!

 7. prachtig zowel de tekst van Roel als van Penny, allebei uit het hart dat raakt als je leest, dat resoneert… Het was een magische ervaring en ze is voor altijd in onze harten… Ook ik voel wat de aarde voor me deed en nog steeds doet, ze koesterde me die nacht, nam al mijn angsten aan , zodat er plaats kwam , voor liefde , pure onvoorwaardelijke liefde voor alles wat leeft.
  Het was een intense nacht , die gevolgd werd door dagen van integratie , met een mooi resultaat, overgave aan mezelf en mijn natuur , overgave aan het leven…Loslaten van alles wat me tegenhoudt om de weg te gaan die ik zelf heb gekozen, de weg die me steeds dichter brengt bij de God in mezelf…
  Deuren gaan open , energie wordt zuiverder, puurder, het licht schijnt in mij al was ik een jong kind…

  Ook de voorbereiding op dat ritueel leerde me wat de bomen voor ons doen , ik heb een tijd bij een boom gezeten tijdens de voorbereiding , het maakte verdriet los , een uur heb ik gehuild, en de boom hielp me ademen in de pijn , hielp me bewust maken van het verdriet , tot het wegvloeide met de wind in het prachtige bos… Ik ben nog steeds in Orval dicht bij die plek , een keer zal ik teruggaan , maar heel kort om luidop te bedanken aan de aarde en wat ze deed voor mij… bedankt voor de hele groep , wij zijn één, bedankt griet en roel , jullie zijn liefde en waarheid…wij zijn jullie kinderen… veel liefde en licht Carmen

Speak Your Mind

*