guaruro zaden gebruikt door sjamanen van de AmazoneBasiscursus Sjamanisme

"Reizen langs de Levensboom" met Roel Crabbé

“Er is maar één medicijn voor al je kwalen en dat ben jij" - Andy Baggot


Sjamanisme
wordt sinds mensenheugenis gebruikt voor healing en het oplossen van problemen, om zo de balans in het individuele en collectieve veld te herstellen.

Tijdens de basiscursus sjamanisme zal je kennis maken met enkele krachtige basisprincipes en technieken die reeds duizenden jaren gebruikt worden door sjamanen over de hele wereld.

 

 

 

Leer zelf werken met de sjamanistische trancereis...

Centraal in dit weekend staat het leren werken met de sjamanistische trancereis naar de 3 spiritwerelden: de onderwereld, bovenwereld en middenwereld. Je leert hoe je op een veilige en goede manier de sjamanistische bewustzijnstoestand kan bereiken via de tranceritmes van de sjamaantrom en ratel.

Vanuit deze sjamanistische bewustzijnstoestand zal je zelf in de 3 werelden reizen om er te leren:smudge_vzw_anam_cara

 

  • onze kracht te herstellen
  • advies te ontvangen
  • contact te maken met zielsaspecten van ons werkelijke wezen en de natuur
  • hoe je zelf een krachtdier kan terughalen uit de onderwereld en hiermee kan werken
  • een relatie op te bouwen met je eigen gidsen

Het werken met de sjamanistische trancereis laat toe dat je zelf met deze spirituele realiteit kan werken en in direct contact zal staan met je spirituele gidsen. Op deze manier betreed je weer, heel bewust, de cirkel. Een gevoel dat door vele beoefenaars van het sjamanisme beschreven wordt als een thuiskomen. Thuiskomen in je eigen leven, hart en wereld.

 

 

Naast de sjamanistische trancereis maak je ook kennis met:

 

  • enkele principes van sjamanistische healing
  • het verbinden van kracht via het werken met de medicijnwereld
  • het reizen om kracht en kennis te vergaren voor anderen en de aarde
  • een healingritueel vanuit je verbinding met de bovenwereld

 

Gedurende deze workshop deel je je ervaringen met je medecursisten in de cirkel, om zo te leren hoe we onze ervaringen kunnen begrijpen en een plaats geven in ons leven. Ook kijken we naar de ethiek die nodig is om hier op een goede manier mee om te gaan en hoe sjamanisme praktisch kan bijdragen tot een rijker en vervuld leven.

 

Dit weekend is een uitnodiging om je te openen voor je verbinding met de spirituele werelden van de sjamaan en je te richten op kracht, innerlijke wijsheid, liefde en overgave. Een intense initiatie, waar het oeroude en hedendaagse samensmelten in de grootste plaats van kracht: jezelf.

 

 


- Na deelname aan de Basiscursus Sjamanisme zal je in staat zijn om zelfstandig verder te werken met de sjamanistische trancereis in de drie werelden en je contact en samenwerking met je spirituele gidsen en helpers uit de andere werelden te laten groeien.

 

- Mensen die de workshop hebben gevolgd en willen doorgroeien als cursist, krijgen in samenspraak met Roel gedurende 2 maanden een gratis, 8-delige opvolgingreeks via email en video, waarin Roel je verdere aanreikingen aanbiedt om het werken met de trancereis verder te verkennen en verdiepen. Deze opvolgreeks richt zich volledig op de praktische toepassing van het werken met de trancereis en ritueel.

 

- Na deelname aan de Basiscurus heb je de vereiste ervaring voor het verderzetten via je training via de Gevorderde Trainingen Sjamanisme of de Shamanic Practitioner opleiding

 

- Na deelname zal je ook toegang krijgen tot het Anam Cara Trancereis Netwerk, waar je samen met andere cursisten sjamanisme kan samenkomen om te oefenen in het werken met de Trancereis.

 

 

 

 

Over Roel Crabbé

 

Roel Crabbé beoefent sjamanisme sinds 1995 onder leiding van zowel traditionele als westerse leraars. Hij is persoonlijk getraind en geauthoriseerd om het werken met de sjamanistische trancereis en healing te onderwijzen door Sandra Ingerman, voormalige educatie-directeur van de Foundation for Shamanic Studies en auteur van oa. "Soul Retrieval" & "Medicine for the Earth"
Zijn werk en dat van zijn collegas vind je op ShamanicTeachers.com


Roel gaf les in België, Nederland, Zweden, Oostenrijk, Italie en Frankrijk. Zijn werk verscheen in publicaties van oa Bres en Change magazine.
Hij is de oprichter van het Anam Cara centrum.

 

 

 

 

Sandra Ingerman over Roel Crabbé

 

"Roel Crabbe's work is exquisite. His life experience has led him to be a brilliant and compassionate shamanic healer and teacher. I have known Roel since 2004 and had the opportunity to watch him work many times. His work is really beautiful, and touches deep into the soul of his clients. His communication is clear and his work is truly innovative. Anyone attending a workshop with Roel will come out with a wealth of teachings, healing, and inspiration."

 

- Sandra Ingerman, author of 10 books on shamanism including "Soul Retrieval" and "Walking in Light"

 


Peggy Dylan over Roel Crabbé:


"The teachers who have impacted my life in the most profound way have all had a number of qualities in common: compassion, intelligence and integrity. Above all they they walked their talk, in other words they lived their lives from their principles. In my experience Roel Crabbe has the qualities that set apart a true teacher in abundance. The Sufis call their teachers Spiritual Friends, I believe you could find no better Spiritual Friend than Roel."        - Peggy Dylan

 

 

 

 

 

"Het weekend heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven in het Pad waar ik mij op bevind en was voor mij een bevestiging dat ik zeker verder moet gaan met sjamanistische technieken te bestuderen en nog belangrijker voor mij ze ook toe te passen in mijn leven.

Ik ben blij dat ik mijn eerste trancereizen onder begeleiding heb kunnen maken omdat dat een drempel voor mij was.

Ik heb ook tijdens het weekend verschillende momenten gehad dat ik een sterk gevoel van thuis komen en geborgenheid voelde, een echt zalig gevoel. Ook de energie die in onze cirkel aanwezig was, was heel erg warm en liefdevol.

Bedankt Roel voor je prachtige begeleiding en om ook je eigen ervaringen met ons te delen."

Ilias Vertenten

 

 

Video ter inspiratie: Sandra Ingerman over de sjamanistische trancereis.

In deze video vertelt Sandra Ingerman over haar ervaring met de sjamanistische trancereis en deelt ze ook inzichten over de uitdagingen die de beoefenaar van het sjamanisme tegenkomt op het pad.

 

>>> klik hier voor groter beeld

>>> Lees meer: Artikels Sjamanisme

 

 

Praktische Info & Inschrijvingen

Begeleiding:
Roel Crabbé

>>> Training in te België (weekendworkshop, telkens van 10 tot 18u.)
Data:
- 6 & 7 april 2024 
           - 15 & 16 juni 2024
verdere data volgen spoedig.
Plaats: Anam Cara
Adres Parking: Zandstraat 7 te Veerle, dit is de parking van de kerk
van Veerle-Heide >>> Wegbeschrijving
Van hieruit wandel je naar Anam Cara (400 m wandelafstand): Kuypenevijver 27 te Veerle
Bijdrage: 265 euro (Cursus + thee, dranken en versnaperingen
                                      + 8 weken Opvolging)
                  245 euro vroegboekkorting (bij inschrijving én betaling tot 4 weken voor aanvang)
                 Thee, water, fruitsap, fruit en versnaperingen in pauzes zijn inbegrepen
   > Mensen die de Basiscursus Sjamanisme reeds eerder volgden en ter verdieping
       nogmaals deel nemen kunnen dit voor het bedrag van 195 euro
   > Na deelname ontvang je gedurende 2 maanden een weekelijkse opvolging via email, met daarin verdere tips, opdrachten en ideeën voor het oefenen met de sjamanistische reis.
Deze aktiviteit is ook te betalen met Anam Cara Geschenkenbon of Waardebon
Meebrengen: middagmaal, dekentje, schrijf en tekengerief, blinddoek of sjaal .
Ook ratels en sjamanentroms zijn welkom.
Overnachten in de buurt?: Bekijk onze lijst Overnachtingsmogelijkheden

voor Info kan je ons bereiken via de Contactpagina

Je reservering is volledig na inschrijving én betaling van het volledige bedrag op het NIEUW rekeningnummer BE51 5230 8144 9662 met vermelding: 'Basiscursus Sjamanisme + datum cursus + je naam'
Voor betaling uit het buitenland: IBAN: BE51 5230 8144 9662 - Bic: TRIOBEBB 

>>> Inschrijfformulier Basiscursus Sjamanisme

     
     
 

Naam

     
 

Voornaam

     
 

E-Mail adres
(Let er op dat dit correct is!)

     
 

Straat + Huisnummer

     
 

Postcode + Gemeente

     
 

Land

     
 

Telefoonnummer

     

Inschrijving voor:

Basiscursus Sjamanisme - 26 & 27 oktober 2024
      
te Anam Cara - Veerle Laakdal - Belgie


Basiscursus Sjamanisme - 14 & 15 december 2024
      
te Anam Cara - Veerle Laakdal - Belgie


Basiscursus Sjamanisme te Anam Cara
      
Hou me op de hoogte van toekomstige data
 

Aantal Deelnemers

     
 

Factuurgegevens
(Enkel indien gewenst en voor zaken met Btw-nummer)

     
 

Eventuele opmerkingen

     
   
   
>>> Lees hier de Annulatievoorwaarden"Dankzij de duidelijke focus van deze cursus, slaag je erin om het sjamanisme hedendaags en toegankelijk te maken voor iedereen. Je manier van werken kenmerkt zich voor mij door pure eenvoud in een sfeer van sereniteit, zonder aan diepgang in te boeten. Integendeel! In deze basiscursus heb je me weer laten thuiskomen bij de essentie en door tot in de kern. De kern van wie ik ben en wat ik wil bereiken in mijn leven. Van daaruit heb je me de nodige tools gegeven om verder zelf aan de slag te gaan en met behulp van de trancereizen mijn leven ook werkelijk in handen te nemen. Dit alles vanuit een veilige en ondersteunende omkadering, waarin wij allen weer mochten voelen hoe het is om je te laten dragen op de stroom van het leven zelf."

Kris Vanhaverbeke

"Waar ik me vooral over verwonderde en verheugde tijdens de basiscursus sjamanisme (die ik in januari voor de tweede maal volgde) is de krachtige zachte liefdevolle aanpak van Roel.

Het weekend is heel waardevol: door te verbinden met de drie werelden groeit ook je verbinding met jezelf en met al wat is. Dat heb ik mogen ervaren tijdens dit weekend. Sindsdien heb ik thuis nog gewerkt met trancereizen en met mijn krachtdier. En dat heeft mij méér geholpen in mijn leven en bij "moeilijke" beslissingen, dan gehoopt. Nederig dankbaar voor deze workshop."

Jerica Van Kerkhoven

"Op de basiscursus mochten wij allebei enkele zeer belangrijke handvaten ontvangst nemen, die ons elke dag opnieuw van pas komen als het gaat over Overgave en Verbinding.

Het werd ons al snel duidelijk dat alle maskers die we in het verleden hadden opgebouwd om mee te kunnen in deze wereld, ons niet meer van pas zouden komen wanneer we er met heel ons hart voor zouden kiezen deze weg te gaan, want dit is een pad van echtheid en eenvoud, en net deze twee leef jij ons zo mooi voor.

Wij mogen jou op onze weg ervaren als een bijzonder zachte en wijze leraar die ons keer op keer aanspoort naar binnen te keren en te luisteren naar en te vertrouwen op onze innerlijke stem.

Je leerde ons reizen en zo in contact komen met en hulp vragen aan onze gidsen, je leerde ons ons te openen en ons zacht te maken voor datgene, wat zoveel groter is dan wij. Sindsdien is niets meer hetzelfde in onze levens, ook op donkere, moeilijke dagen, kunnen wij ze ons herinneren en ons er opnieuw mee verbinden... die wondermooie plek waar de zon altijd schijnt en waar altijd en alleen Liefde is.

Lieve Roel én Griet, wij zijn elke dag opnieuw, dankbaar, dat we jullie mochten ontmoeten op dit ongelooflijk wonderlijke en krachtige pad."

Helene & Stijn

"De Basiscursus Sjamanisme, het weekend stond voor de deur. Geen flauw benul van wat er mij te wachten stond. Ik had me ingeschreven omdat ik overal waar ik kwam er onverwachts roofvogels op doken en ik was benieuwd naar meer!

De reis om een krachtdier te halen voor iemand anders heeft heel veel indruk gemaakt op me. Ik kreeg kippenvel en wist dat dit het juiste krachtdier was. Bij het overbrengen zag je aan de persoon dat dit volledig juist was.

Toen ik erna mijn krachtdier ontving wist ik van, dit is waar ik me goed bij voel en de weg is die ik wilde inslagen!

Dit is maar een klein stukje van wat we op het weekend hebben gedaan. Maar voor mij het deeltje waar ik dat waauw effect had! Een aanrader voor iedereen!"

Robin Van Raemdonck

"Dankzij deze basiscursus sjamanisme heb ik de kracht van mijn innerlijke dimensie en creatieve geest leren ontdekken. Het inzicht dat alles vertrekt vanuit een energie, een zuivere intentie doet de wereld voor je open gaan. Het doorweeft je hele dagelijkse leven.

Deze cursus is een echte aanrader voor mensen die op een actieve manier willen ervaren wat er zich afspeelt in onze niet zichtbare wereld en dat wij deze werelden zelf creëren door middel van onze intenties en scheppende geest.

Een wijze natuurkundige zei ooit verbeelding is belangrijker dan kennis, na deze cursus te mogen ervaren zou ik eerder zeggen dankzij verbeelding ontstaat kennis. Bedankt voor het mooie weekend Roel. Licht en Liefde"

Remi

"De basiscursus was een geweldig en leerzaam weekend voor me. Je bent een hele fijne open leraar en ik hou er van dat je les geeft op je eigen, down to earth manier.

Ik vond het geweldig te ontdekken dat je over een onuitputtelijke bron aan kennis beschikt over het onderwerp en altijd weer voorbeelden geeft en parallellen kan trekken met andere religies en gebruiken.

De eerste keer dat ik ging reizen, was de grens tussen mijn eigen creativiteit en de onderwereld erg vaag. Toen ik terugkwam, had ik dan ook twijfels over mijn trancereis. Je hebt me geholpen om deze twijfels op een prima manier weg te nemen. De twijfel werd helemaal weggenomen toen ik een krachtdier voor iemand anders mocht halen met een boodschap voor diegene. Dat is werkelijk een prachtige ervaring geweest waarin mijn twijfel is omgeslaan in geloven.

Naast trancereizen leerde ik ook hoe ik in een meer relaxte staat kan komen. Dat is voor mij heel erg handig in de drukte waarin ik vaak leef. Sinds deze cursus ben ik nu in staat om zelf thuis te reizen. Ik heb mijn eerste krachtdier voor mijn vriendin gehaald en dat was wederom een prachtige ervaring. Ik kan de cursus aan iedereen aanraden die zijn spiritualiteit wil ontwikkelen!"

Richard Gruijters (Spaubeek, Nederland)
www.thewoodmaker.nl 

>>> Overzicht van de Workshops en Trainingen Sjamanisme

 

 

>>> Overzicht van de Sjamanisme Artikels

 

 

>>> Overzicht van de Sjamanisme Artikels op de Anam Cara Blog

"
   

"Deze workshop is voor mij gewoon Goud waard! "

Laurent Caris


"De Basiscursus was echt thuiskomen en dat was ook mijn intentie.

Deze week is er van alles al fantastisch mooi gebeurd. En dat heeft weer allemaal te maken met het voorbije weekend.

Dit is echt groeien in een sneltempo, dit is mogen ervaren, dit is fantastisch mooie reizen mogen maken en zo kan ik nog doorgaan.

Ik heb deze week al wat toegepast in mijn healingpraktijk. Wat een ervaring..., mijn client spreekt er nog van! Dit was van zo een ander niveau, ik kan het niet anders uitdrukken."

Tilly Blank
www.Berkana-Bornem.be


"Ik wil je nog van heel binnenin danken voor wat je ons het voorbije weekend aangereikt en voorgeleefd en aangeleerd hebt... het voelt als een wonderlijk geschenk!"

Hilde


"De basiscursus was voor mij een hele stap op het pad van het sjamanisme. Het gevoel van thuiskomen (zoals het door andere deelnemers beschreven wordt), kan dit goed omschrijven. Sinds de basiscursus voel ik mij veel meer in verbinding. Dat valt nog het meest op in kleine dingen zoals een wandeling in het bos. Ik merk precies zoveel meer op, de wind door de bomen, de sfeer die het maanlicht schept.

Prachtig om zo'n mooie dingen te kunnen ervaren."

Peter Borstlap


"Dank u Roel, voor de prachtige ervaring van samenhorigheid, de warmte en liefde die enorm voelbaar was in de ruimte.Vroeger heb ik al wel eens een sjamanistische reis gemaakt, maar ik bracht er toen niets van terecht. In deze cursus lukte het me heel goed. Het wondermooie was dat ik mijn krachtdier mocht ontmoeten. Ik voelde snel zijn power en zijn sluwheid, een heel leuke ervaring.
Op een bepaald moment, de zondag, zaten we samen in de circel. Met een zachte stem nodigde je ons uit ons hart te openen en schoonheid, liefde, warmte enz... in onszelf naar voren te roepen. Ik kreeg op een bepaald moment zo een sterk gevoel van: "dit wil ik, dit ben ik!" Wat een fijne energie. Ik Heb deze dagen nog een paar maal deze oefening gedaan, ik voel dan mijn hart gewoon overstromen. En.. zoals je vertelde: geven, doorgeven. Als ik dat doe, voel ik dat mijn hart blijft overstromen. Dit is gewoon ongewoon. Zalig om dit te ervaren. Dank u Roel voor dit prachtig weekend en ik kijk uit naar de Circles."

Sonia Janssens


"De Basiscursus Sjamanisme was voor mij een fantastische ervaring! Het hele weekend voelde als thuiskomen. Doorheen de rituelen leerde ik verbondenheid kennen. Verbonden met mijn ziel, de andere aanwezigen, het hele levensveld, maar vooral met de bron van al wat is. Dit is zeker en vast te danken aan de liefdevolle,boeiende en zeker ook humoristische begeleiding van Roel! Sindsdien kan ik dan ook niet anders dan kiezen voor een levenspad, geleid door licht en liefde. Dankjewel,Roel"

An Van den Broeck


"De basiscursus was voor mij een heel mooie ervaring. Het gaf me een wondermooi gevoel van verbondenheid , liefde en harmonie. Ik ervaar dat ik nu mijn hart nog meer kan openen voor al het mooie hier op aarde. Ik mocht er mijn krachtdier ontmoeten waar ik ondertussen toch al wel een sterke verbinding mee heb. Sjamanisme is voor mij thuiskomen diep in jezelf. Een echte aanrader !!!!!!"

Patricia Carpentier
www.hetzenhuisje.com


"Het introductieweekend sjamanisme bracht me op het oeroude Pad dat (ook) het mijne is. Mijn sceptiscisme – dat me wegwijst integer te blijven aan de weg die ik heb te gaan - staakte zijn verzet door de puurheid en juistheid die ik hier mocht ervaren. Het is wonderlijk dat de reis - die je bij aanvang creëert - je gaandeweg meeneemt en de Andere Dimensie zich daar als realiteit verder openbaart…

Telkens weer dankbaar om wat de Andere Dimensie mij/ons aan rijkdom schenkt, hoe het Leven mij/ons zoekt te doorstromen… Het is een wonderlijk mooi Pad… een tegelijk vreemd en vertrouwd Pad dat mij uitnodigt het verder te gaan, bewuster-verbonden met het Grootse, met de ‘tekens’. Diep dankbaar om Roels zijn hierbij: integere eenvoud en puurheid…"

Tania


"heeel hartelijk dank voor dit oooh zo fijne weekend..... in één woord WONDERBAARLIJK . het gebeurd terwijl je erbij staat ........ de stroom van energie, de wijsheid, de liefde is daar ooh zo tastbaar. ik vond het gewoonweg geweldig om dit mee te maken. ik zend jullie bij deze een warme groet "

Gerd Maes
Gerd's love Stone's
donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_cara"Ik wil je bedanken voor het fijne weekend dat we allemaal samen mochten beleven.  Ik voel me anders na deze twee dagen: ik voel me meer in mijn kracht gekomen en voel me ook meer 'thuis gekomen'. 
Ik ervaar ook een soort van rust die in mijn leven gekomen is."

Bénédicte de Waele

"In 2 dagen tijd jezelf een geschenk geven dat een heel leven lang blijft nazinderen. Dat is wat het weekend basiscursus sjamanisme met me deed. Het intense gevoel van verbondenheid met alles wat een ziel heeft, is onbeschrijflijk.

Intens contact maken met je kracht en vanuit die kracht je pad verder oplopen, de weg volgen die jouw weg is. En weten, echt zeker weten, dat wat er is, juist en goed is, en je dus niet langer hoeft te twijfelen. Genieten van de eenvoudige rituelen. Je helemaal openstellen voor de prachtige klanken van de trom, ratel, Roel’s stem. Thuiskomen in die sacrale cirkel. Dat alles is zo voedend!

Mijn leven is helemaal veranderd, niet op spectaculaire wijze, maar heel subtiel. Sindsdien woedt er een levenskracht en levensvreugde in mijn centrum die me voortstuwen. En daar geniet ik dankbaar elke dag van."

Mol Mersie
www.molmersie.be

"Beste Roel, ik ben je ontzettend dankbaar voor de mooie Basiscursus Sjamanisme en de nieuwe energie die nu eindelijk kan stromen in mij!!!

Het is alsof ik eindelijk de sleutel gevonden heb om "thuis" te komen,en me ook echt "WELKOM" voel THUIS!!!"

Lydie van Rykel

"Ik kan het niet laten om je nog duizend keer te bedanken voor deze ongelooflijk zachte en warme begeleiding tijdens mijn eerste sjamanistische trancereizen:-).

De groep voelde ook heel liefdevol aan en ik had echt het gevoel mezelf te kunnen zijn met al mijn talenten en beperkingen.

Ik heb al vele workshops en cursussen gedaan, verspreid over een kleine vier jaar. DIT gaat voor mij heel diep en voelt alsof ik hier moet zijn! Nogmaals bedankt, met liefdevolle tranen in mijn ogen. Warme groetjes"

Heidi Geukens

"Eerst en vooral wil ik je danken voor het prachtige weekend van de basiscursus. Het is met geen woorden te beschrijven hoe prachtig en goed dit was voor mij.

Ik wil je toch nog even zeggen dat de puurheid en de liefde waarmee jij dit doet echt zo mooi is,
heb ik nog maar zelden mee mogen maken!!! Je geeft ons zoveel prachtige dingen mee en tips mee om thuis aan te werken. echt heerlijk, dank je wel Roel!!!  

Het heeft heel wat deuren opengezet en het heeft mij echt een boost in mijn vertrouwen én geloof gegeven!! Ik voel dat dit een weg is die ik verder wil bewandelen..."

Saskia Schoeters

"De basiscursus sjamanisme heeft voor mij een poort geopend naar onzichtbare werelden, waar krachtdieren en lichtwezens aanwezig zijn om ons te begeleiden in ons dagelijks leven. Het is overgave en thuiskomen in jezelf. Dank je wel Roel voor de bijzondere begeleiding op deze reis. "

Fabienne

"Het sjamanisme heeft me weer op mijn pad gezet. Door deze workshops bij Roel, voel ik weer wat verbondenheid betekent.

We maken reizen naar de andere werelden om onze gidsen te leren kennen en van te leren. Voor mij is Roel ook mijn gids, die met een warm hart, de mogelijkheden toont om je terug te verbinden met jezelf, met anderen, met de natuur, met alles wat is...

Telkens is het weer een gevoel van thuiskomen. Dank je!"

Cin Blockeel

"Woorden schieten me te kort om de basiscursus te beschrijven. Ik vind dat jullie fantastisch en fascinerend werk leveren. Het werken met de trancereizen is voor mij een eenvoudige en toegankelijke methode om de werkelijkheid beter te begrijpen. Bovendien klopt het met de rest van mijn kennis en visie Het is gewoon een fijne manier om mijn kijk op de wereld te verbreden. "

Gudrun V.

" wat ik van de cursus o.a. ervaarde is het subtiel aanraken van die ontroerende schoonheid, die ons eigen is en die we toch geregeld buiten ons wanen, ik was en ben dankbaar voor ons allen verbondenheid, het eenheidsveld dienende ... een prachtige ervaring die ik elkeen toewens ...

Ik stelde het ook op prijs dat je wijsheden aanbood, ik ervaarde ze als een uitnodiging om ze te beleven, waarbij een eigen waarheid zich ontwikkeld en ontwikkeld en ..."

Bruno