Shamanic Practitioner Training
met Roel Crabbe (Nederlandstalig)

Diepgaande 2 jarige opleiding tot Shamanic Practitioner.
6 modules van 6 dagen. Start September 2023

“Er is maar één medicijn voor al je kwalen en dat ben jij" - Andy Baggot

 

Update 1 september 2023: Er zijn nog 2 plaatsen vrijgekomen voor de training.
Je kan nog een applicatie indienen.

 

 

 

 

 

 

In September 2023 start een nieuwe 2 jarige opleiding tot Shamanic Practitioner, met sterke focus op persoonlijke transformatie, rituelen en traditionele en eigentijdse healingmethoden. Dit is een intensieve, zeer uitgebreide en cliënt-georiënteerde training tot sjamanistische healer voor mensen die healingwerk willen inzetten voor het welzijn van anderen.

 

 

BELANGRIJK: Deze Nederlandstalige editie is BIJNA VOLZET!

 

De training van 2025-2027 zal in het Engels doorgaan

 

 

 

 

Ontvang diepgaande training in sjamanistische healing.

 

Deze 2 jarige opleiding is specifiek gericht tot mensen die hun werk met sjamanistische healing willen ontwikkelen om bekwame, getrainde shamanic practitioners te worden.

 

De training omvat:

 • Alle training volgens de lineage van Sandra Ingerman
 • Een intensief traject van Initiatierituelen, natuurrituelen, eenheidswerk, ...
 • Intensieve begeleiding in het werken met cliënten

 

 

 

Diepgaande Jaartrajecten

De training bestaat uit 6 residentiële modules van 6 dagen waarin healingwerk alsook persoonlijke transformatie en sjamanistische initiatie centraal staan.

Elk van deze modules is opgebouwd als vitale training die je steeds dieper brengt in het werken met de sjamanistische healing, alsook het verdiepen van je persoonlijke relatie met de spiritwereld en jouw rol als healer.

 

Deze intensieve en uitdagende training is bedoeld voor mensen die zich ten volle geroepen voelen tot het sjamanistische pad en bereidheid hebben om de volheid van dit pad te omarmen. De training is gericht op het actief werken met cliënten en de kracht van healing zo beschikbaar te stellen voor anderen. Ze is een oproep om in deze tijden een plek van healing in te nemen, beginnende in je eigen leven.

 

Maar ook is ze een aaneenschakeling van initiatie en transformatie die volgens sjamanistische traditie de kern is van het pad van de sjamaan.

 

 

 

Waarom een 2-jarige opleiding en geen losse modules?

 

In tegenstelling tot zijn meeste collega's geeft Roel het sjamanistische healingwerk niet in aparte, losse modules. In gesprek met Sandra Ingerman (foto) deelde zij hoe, wanneer mensen aparte trainingen volgen, ze vaak een incompleet beeld hebben en dit de cliënten niet ten goede komt. Zij drukte stellig uit hoe waardevol en belangrijk het is om diepgaande trainingen aan te bieden.

 

Daarom zette Roel een 2 jarige opleiding op, waarin elke cursist na elke nieuwe module, 4 maanden met het aangeleerde materiaal werkt, supervisie ontvangt en deze technieken eigen kan maken. Dit geeft ook de kans om het werk in een prive-setting te leren doen, waardoor elke practitioner zijn eigen vorm ontwikkelt en stem kan vinden.

 

 

 

Uitgebreide Shamanic Healing Training:

 

Roel werd door Sandra Ingerman persoonlijk getraind en geauthoriseerd om alle practitioner trainingen van haar lineage te onderwijzen. Al deze workshops zijn in deze 2-jarige practitioner training geïntegreerd. Je ontvangt dus een diepgaande training van topformaat.

 

Hiernaast zal Roel ook specifiek werk delen dat typerend is voor zijn manier van werken en neem je deel aan verschillende initiatierituelen. Je werkt met sjamanistische klankhealing, eenheids-healingwerk, curse-unravelment, deposession, het creëren van ceremonie, ceremonieel werk in de natuur, etc....

 

Dit maakt deze opleiding tot een van de meest uitgebreide, cliënt-georiënteerde trainingen beschikbaar.

 

 

Oa. volgende onderwerpen komen aan bod.

 

Energielichaam training

- Werk met het energielichaam, vitaliteit en kracht.
- Leer werken met je adem, lichaamsbeweging, klank en focus & intentie.

 

 

Extraction of Illness & Power Retrieval

- Het verwijderen van ongewenste energieën en blokkades.

- Transformatie van energie.

- Werken met de spirits van healing

- Terugbrengen van kracht, essentiele energie en zegening

 

 

Medicine for the Earth & Healing with Spiritual Light

- Leer werken met Sandra Ingerman's methode voor healing van de Aarde

- Werk met Transfiguratiemethode

- Werk met spiritueel licht voor healing, gidsing en transformatie

 

 

Death & Dying - Psychopomp work & werken met stervenden

- Leer het psychopomp werk: letterlijk 'begeleiden van zielen'

- Werken met de spirits bij sterven en overgang

- Hoe de ziel reist, welke spirits je helpen.

 

 

Soul Retrieval (5 dagen)

Deze training is gebaseerd op Sandra haar boeken 'Soul Retrieval - Mending the fragmented Self" en "Welcome Home: Following your Soul's Journey Home.
Deze 5 daagse is ontwikkeld om je te leren om te gaan met zielsverlies, te verkennen hoe de ervaring van zielsverlies ten gevolge van trauma of ziekte werkt, en te leren hoe je en persoon zijn ziel kan opsporen en deze vitale essentie kan terugbrengen.

 

Een belangrijk onderdeel hiervan is hoe we dit kunnen inbedden in onze hedendaagse cultuur, hoe te werken met healingpvervalen. Maar ook hoe je Leer hoe je Soul Retrieval kan doen voor anderen.

 

 

Deposession, Deconditioning & Curse Unravelment

- Leer dolende zielen verder te helpen.

- Healing van negatieve en beperkende overtuigingen en conditioneringen.

- Opheffen van voorouderlijke conditioneringen en ongunstige energetische patronen.

 

 

Transformatie rituelen

- Leer hoe je via ceremonie zware energieën kan loslaten of anderen kan helpen zware kracht te transformeren naar lichte energie.

- Persoonlijke initiaties in het werken met transformatie en healing

- Werken met de natuur en elementen voor transformatie.

- Ervaren van intensieve initiatierituelen in de natuur.

 

 

Gates of Spirit

Sjamanen zijn in staat om via intentie en ceremonie poorten tot pure spirit te scheppen voor zichzelf en anderen. Je ontvangt onderricht en ervaring in het werken met je focus en aanwezigheid en deze poorten zelf te ervaren.

 

 

Werken met de Spirit van de Natuur

- De natuur wordt vaak 'the visible face of Spirit' genoemd. Via rituelen en tijd in de natuur zal je de eigen verbinding met natuur en spirit bekrachtigen.

- Ontvang diepgaande ceremonies die je helpen je plek van shamanic practioner te bekrachtigen.

 

 

Eenheidswerk & het pad van de Bodhisattva

- Leer werken met het affirmatieve gebed als creatiepad

- 'Visioning' van het hoogste visioen voor jezelf en clienten

- Cultivatie van het pad van mededogen

- Actieve ceremonies voor het opheffen van collectief lijden.

 

 

 


Traject:

Dit intensieve traject is enkel voor toegewijde studenten in sjamanisme en healing.


Het eerste jaar ligt de focus op het ontwikkelen van jouw toestand als 'hol kanaal' voor de spirits en kracht. Ceremonie, transformatierituelen, werken met het energielichaam en een basis in sjamanistiche healing staan centraal.

 

Het tweede jaar ligt de focus op het verdiepen van je werk met sjamanistische healing, gevorderde technieken en diepere initiatie. Je leert stap voor stap werken met cliënten en we werken met case-studies. 

Elk jaar bestaat uit:

 • 3 intensieve residentiële 6-daagse modules per jaar (Verblijf te Orval - Belgie)

 • Tussen elke module is er 1 groeps-webinar waarin Roel les zal geven. Je zal als deelnemer ook toegang krijgen tot de opnames hiervan.

 • Huiswerk waarin je zelf aan de slag gaat met het geleerde materiaal en persoonlijke ceremonie.

 • Healing en rituelen uitwisselengen met mede-cursisten en cliënten, zodat je zelfstandig leert werken met de spirits en het healingwerk.

 

 

Vereiste voor deelname (gelieve je NIET aan te melden indien je deze niet kan voldoen):

 

 • Een basis in het werken met de sjamanistische trancereis (Indien je geen Basiscursus Sjamanisme bij Roel volgde maar elders een training volgde in het werken met de trancereis, kan je de mogelijkheid tot deelname hieronder aanvragen)

 • Ervaring met Roel zijn manier van werken: minimum 3 dagen waarvan 1 weekendworkshop.

 • Aanwezig kunnen zijn op alle modules (residentieel verblijf te Orval)

 • Bereidheid tot toegewijding en focus op het sjamanistische pad (het maken van huiswerk, uitwisseling met mede-cursisten, werken met clienten en supervisiedocumenten, werk in de natuur, gefocuste deelname).

 • Let wel: dit is een intensieve en uitdagende training: toewijding en overgave zijn noodzakelijk om te kunnen deelnemen.

 

 

Hoe aanvragen:

 

 • Indien je aan de bovenstaande vereisten voldoet kan je via het formulier hieronder je aanvraag maken.

 • Na het ontvangen van jouw aanvraag, sturen we jou verdere instructies voor je aanmelding via persoonlijke motivatiebrieven en een intake-gesprek.

 • Het aanvragen van deelname via het formulier hieronder betekent dus nog niet dat je kan deelnemen aan de Practitioner Training.

 

 

 

Over Roel Crabbé

 

Roel Crabbé beoefent sjamanisme sinds 1995 onder leiding van zowel traditionele als westerse leraars. Hij is persoonlijk getraind en geauthoriseerd om het werken met de sjamanistische trancereis en healing te onderwijzen door Sandra Ingerman, voormalige educatie-directeur van de Foundation for Shamanic Studies en auteur van oa. "Soul Retrieval" & "Medicine for the Earth"
Zijn werk en dat van zijn collegas vind je op ShamanicTeachers.com


Roel gaf les in België, Nederland, Zweden, Oostenrijk, Italie en Frankrijk. Zijn werk verscheen in publicaties van oa Bres en Change magazine.
Hij is de oprichter van het Anam Cara centrum.

 

 

 

 

Sandra Ingerman over Roel Crabbé

 

"Roel Crabbe's work is exquisite. His life experience has led him to be a brilliant and compassionate shamanic healer and teacher. I have known Roel since 2004 and had the opportunity to watch him work many times. His work is really beautiful, and touches deep into the soul of his clients. His communication is clear and his work is truly innovative. Anyone attending a workshop with Roel will come out with a wealth of teachings, healing, and inspiration."

 

- Sandra Ingerman, author of 10 books on shamanism including "Soul Retrieval" and "Walking in Light"

 


Peggy Dylan over Roel Crabbé:


"The teachers who have impacted my life in the most profound way have all had a number of qualities in common: compassion, intelligence and integrity. Above all they they walked their talk, in other words they lived their lives from their principles. In my experience Roel Crabbe has the qualities that set apart a true teacher in abundance. The Sufis call their teachers Spiritual Friends, I believe you could find no better Spiritual Friend than Roel."        - Peggy Dylan

 

 

 

 

 

 

Video ter inspiratie: Sandra Ingerman over de sjamanistische trancereis.

In deze video vertelt Sandra Ingerman over haar ervaring met de sjamanistische trancereis en deelt ze ook inzichten over de uitdagingen die de beoefenaar van het sjamanisme tegenkomt op het pad.

 

>>> klik hier voor groter beeld

>>> Lees meer: Artikels Sjamanisme

 

 

Praktische Info & Inschrijvingen

Begeleiding:
Roel Crabbé
Plaats: Bois Le comte - Orval ( Belgie)

Data jaar 1:
       MODULE 1: 2023 Din 26 Sept (17.30h) tot Zo 1 Okt (16h)
       MODULE 2: 2024 Din 30 Jan (17.30h) tot Zo 4 Feb (16h)
       MODULE 3: 2024 Din 30 April (17.30h) tot Zo 5 Mei (16h)

Data jaar 2:
       MODULE 4: 2024 Din 10 Sept (17.30h) tot Zo 15 Sept (16h)
       MODULE 5: 2025 Din 21 Jan (17.30h) tot Zo 26 Jan (16h)
       MODULE 6: 2025 Din 6 Mei (17.30h) tot Zo 11 Mei (16h)

       + 5 conference calls (1 tussen elke module in - studenten krijgen toegang tot opnames)

>>> Belangrijk: Het is enkel mogelijk de training te volgen indien je alle data aanwezig kan zijn (residentieel te Orval). Enkel Residentiele deelname is mogelijk.Bijdrage per jaar:
- 3075€ (Per module 595 cursus + 430 verblijf, maaltijden & supervisie)
 
Vroegboekkorting:                 
- 85€ euro vroegboekkorting voor het eerste jaar bij registratie & volledige betaling voor 1 juni 2023

Dit is inclusief alle maaltijden (biologisch/veganistisch) en verblijf in gedeelde kamers.
Er zijn 1 en 2p kamers beschikbaar mits meerkost (en zolang verkrijgbaar)

Gelieve je enkel aan te melden als je aan de voorwaarden voldoet

 

>>> Aanvraag 2-jarige Shamanic Practitioner Training 2023


Na ontvangst van jouw aanvraag krijg je verder instructies over de motivatiebrieven en intake gesprek.

     
 

Naam

     
 

Voornaam

     
 

E-Mail adres
(Let er op dat dit correct is!)

     
 

Straat + Huisnummer

     
 

Postcode + Gemeente

     
 

Land

     
 

Telefoonnummer

     
 

Voorkennis bij Roel:

Vul hier in wanneer je de basiscursus en eventuele andere trainingen die je bij Roel volgde:

     

Voorkennis elders:

Ik volgde elders een degelijke opleiding in het werken met de sjamanistische trancereis en wens mijn deelname met Roel te bespreken en zal een andere weekendworkshop ter kennismaking volgen.
Vul hier in bij wie en wanneer je die training volgde:


 

Voorwaarden:
(Deelname is NIET mogelijk indien je niet alle data aanwezig kan zijn.)

Ja ik kan alle data aanwezig zijn en voldoe aan de voorwaarden.
 
     
    

>>> Overzicht van de Workshops en Trainingen Sjamanisme

 

 

>>> Overzicht van de Sjamanisme Artikels

 

 

>>> Overzicht van de Sjamanisme Artikels op de Anam Cara Blog

"
   


GETUIGENISSEN

 

"Ik zocht de moed en ondersteuning om het prachtige sjamanistische helingswerk waar ik zelf zo veel aan heb, nog meer te integreren in mijn bloeiende psychotherapie-praktijk.

Tijdens de practitioner-opleiding is me dit gelukt. Door de diversiteit van de groep te omarmen en de kracht van de groepsenergie te ervaren waarmee we bergen hebben verzet, kon ik mijn professioneel helingswerk nog meer verankeren in mijn leven. Ik heb ervaren waartoe ik in staat ben door met de aangereikte technieken enthousiast aan de slag te gaan, zowel tijdens de opleidingsdagen als daarbuiten, én door te durven mijn eigen unieke vorm van dit schitterende werk te ontwikkelen.

Ik heb de grootsheid van Spirit gezien, in mij, in anderen. Hierdoor kan ik cliënten nog dieper in contact brengen met hun eigen kracht en grootsheid, zodat ze klaar zijn om van de wereld een nog mooiere plek te maken. "

Carolien Peeters
www.carolienpeeters.com


"De opleiding tot Shamanic Practioner heeft me geschoold in actief en methodisch te werk gaan bij het begeleiden van mensen naar heelheid.

Tegelijkertijd heb ik nog meer leren uit de weg gaan en 'niet-doen' meer bewust deel gemaakt van mijn werk. Mijn vertrouwen en verbinding met mijn essentie is ontzettend gegroeid waardoor mijn interne criticus minder vat op mij heeft. Hierdoor heb ik veel meer rust gevonden in mijn werk en leven.

Een diep vertrouwen in het leven en de spirits, en nog steeds een bron van vreugde in mijn leven.

Het thuiskomen in een groep healers die samen bergen verzetten, met en voor elkaar verwarmd mijn hart nog elke dag.

Dankjewel Roel voor dit keerpunt in mijn leven. "

Ingrid Blommaert
http://www.ingridblommaert.net


"De opleiding bracht me zoveel meer dan een diepe onderdompeling in sjamanistische healing. Gedurende deze 2 jaar ben ik enorme transformaties ondergaan. Niet enkel heb ik de liefde voor mezelf ontdekt ook heb ik mezelf zodanig kunnen aanmoedigen, mede door de hulp van de groep, om mijn jarenlange alcoholverslaving eindelijk op te lossen. De liefde en hechte vriendschap van de groep, waar ik me 2 jaar mee verbonden heb, is onbeschrijfelijk en heeft me geholpen in alle aspecten van mijn leven.

Sjamanisme is niet enkel wat technieken, het is een manier van leven die, eens je ermee leeft, je leven verder begeleid !

Roel heeft duidelijk alle kennis van dit werk in huis en gidste ons op fijne en kundige manier door steeds diepere lagen van het healingwerk, dat ik nu met anderen kan delen. Dank je Roel voor deze prachtige reis die we samen maakten en ongetwijfeld nog veel langer zullen verder zetten. In liefde en licht. "

Monique Culenaire


"Voor mij was het allermoeilijkste van de opleiding de stap zetten om me aan te melden. Wat volgde was een diep thuiskomen in een cursus in wonderen, een wonder in het veranderen van perceptie en het wonder van dit diep healingwerk.

Het is overduidelijk dat de begeleiders leven wat ze delen, wat voor mij zo belangrijk is: embody what you teach.

In die 2 jaar tijd leerde ik zoveel healingwerk en trainde ik tussen de modules toe met heel veel mensen. De opleiding gaf me niet alleen de training en kracht om zelf healingwerk in de wereld te zetten, alles werd steeds lichter en ik ben meer mezelf geworden, wat voor mij de kern van sjamanisme is.

Door de liefde van de cirkel en de samenwerking met de spirits groeide de wil om dit krachtig healingwerk in de wereld te zetten en het is ongelooflijk te zien wat dit voor mensen kan betekenen. Ik ben zo dankbaar hiervoor. "

Jerry Aerts


"De practitioner training is voor mij een krachtige onderdompeling in het sjamanisme geweest en heeft me naar het echte healingwerk geleid.

Gedurende deze 2 jaar ben ik enorm gegroeid en ben nu veel bewuster bezig met mijn pad. De aangereikte technieken, verrijkt met het delen van jullie praktijkervaringen, hebben mij het vertrouwen gegeven om mijn eigen healingwerk te ontwikkelen en verfijnen, dat ik nu volop aan anderen kan schenken.

Ook de ervaring om in een hechte, steunende groep medepractitioners opgenomen te zijn is fantastisch!” "

Gerda

donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_cara


"Toen ik voor een basisweekend bij Roel en Griet kwam, voelde ik in eerste woorden die Roel sprak dat dit zuiver werk was. Ik heb dan ook niet getwijfeld en me ingeschreven voor de tweejarige opleiding en dat was een goede keuze.

Tijdens de opleiding voelde ik hoe ik krachtiger werd, ik voelde liefde en eenheid met al wat is en door een nauw contact op te bouwen met Spirit werd mijn pad kristalhelder: het begeleiden van kinderen en een kanaal zijn voor kinderen die zich niet uitdrukken via taal maar communiceren via het hart.

Het is dit wat ik hier op Aarde kom doen en dankzij deze opleiding heb ik de stap durven zetten en begeleid ik nu kinderen. Het is een stap in kracht en liefde om in deze wereld een kanaal te zijn voor zuiver lichtwerk.

Oneindig dankbaar voor alle leringen, alle woorden van kracht en liefde en begeleiding in zuiver lichtwerk ga ik mijn pad in deze wereld. Ik deel graag de mantra die Spirit me gaf tijdens de laatste module van de opleiding als een geschenk voor deze wereld:

I thank you
We Thank you
I love you
We love you
A world of light beyond words "

Silvia Dello
www.delichtveer.eu


"Met zoveel vragen in mijn hart, waren mijn verwachtingen dan ook hoog toen ik toegelaten werd als student van de Shamanic Practitioner opleiding.

Alle modules waren vanuit ieders oogpunt fascinerend: de ceremonies, de reizen, de vele healinguitwisselingen, de verwondering, teveel om op te noemen. Niet alleen de binding met de prachtige groep maar zeker de sterke verbondenheid met spirit begon zich verder te ontsluieren.

Roel zijn overdracht vulde eindeloze bladen met een rijkdom die telkens opnieuw een waar geschenk is om terug te lezen. Ik begon mijn notities als een onuitputtelijke 'gids tot ontwikkeling' te beleven. Heel dit traject bracht me diep in mijn leven, in de natuur, in de koestering van alles wat me lief is.

En dan kwam het healingwerk: De sessies thuis werden steeds intenser naarmate de opleiding vorderde. Het zaadje was geplant en begon te groeien door al het licht en liefde die ik mocht ontvangen en door mij heen stroomden. De blijdschap in de ogen van cliënt als een oude wond genezen werd. En ik mag daar deelgenoot van zijn... een wonder. Mijn zintuigen staan vol open, het pad ligt uitnodigend voor me maar ook in mij…. naar mijn hart.

Na deze diepe reis met deze mooie groep mensen, kan ik nu dit krachtige healingwerk schenken aan anderen. Eindeloos dankbaar. "

Johan Fontijn