In de donkere nacht van de ziel.

Ik luister naar het lied dat zingt vanuit de donkere nacht van zijn ziel.
De pijn van onbegrip en afgescheidenheid overschaduwt de zachte klanken. Het lijkt alsof rondom ons alles mee resoneert in deze ruimte waarin waarheid niet langer verbonden is met de liefde die leeft in het hart.

Mijn cliënt staart in de schaal met water die voor hem staat en ik vraag of hij bereid is om dieper te kijken. Hij voelt de pijn van zijn gebroken relatie die snijdt doorheen de bittere korst van het leven. Het verlangen naar samenzijn leeft zo diep in zijn hart.
Ik voel zijn wantrouwen en ik verzeker hem dat niet ik, maar het water hem zal gidsen. Ik voel de twijfel en de angst, doch het reiken naar verbondenheid is groter en doet zijn wezen bewegen.

Ik lees de energie van onmacht en verlangen die leeft in de diepte van zijn ziel. Het water spreekt tot hem en maakt vloeibaar wat zo strak verankert is in de kwaadheid die zijn pijn beschermd. De eerste laag van weerstand smelt… een traan valt en maakt cirkels die uitdeinen als een tere bloem die zich opent voor het eerste licht. Zijn ogen smelten in deze dans van ontwaken in liefdevol begrip. Het water neemt de ogen mee in dit ontwapenend spel en brengt terug de ziel naar de liefde, die de enige waarheid is.

Zachte ogen kijken me aan en een glimlach verschijnt op zijn mooie en rustige gelaat en stil worden de woorden gesproken. De duisternis maakt plaats voor het wonder van het licht zoals de ochtendzon die met haar eerste stralen de wereld verlicht. Zijn handen reiken uit naar de mijne…dankbaar kan ik ontvangen dit teken van verbonden zijn met al wat is.

In de stilte adem ik de vreugde van het ontwaken in. Dankbaar omarm ik dit intense gebeuren en voel hoe mijn hart in de liefde zingt. De eerste stap is gezet, het pad is open, de uitnodiging om te wandelen is gezet.

Als een jong kind dat danst in de vreugde van het licht jubel ik.

Relaties zijn uitnodigingen om te genezen, met als opdracht de groei van de ziel. Zij maken zichtbaar wat zwak of niet verbonden is en zijn een oefening in het leren over mededogen en begrip. Het verlangen dat de liefde van de ander je wonden zal genezen is slechts een illusie die dient tot het niets. Verder wandelen in dit geloof zal wrok en haat als brandstof in het leven roepen voor het brengen van de warmte waar je zo naar verlangt. Eenzaamheid en afgescheidenheid worden je bondgenoten in dit eenzame spel. Kwaadheid is de illusie die het ego tussen beiden brengt. Zij wordt gebruikt om gelijk mee af te dwingen, om waarheid in eigen kamp te brengen, en dat maakt dat dit pad soms moeilijk en zo uitdagend is.”

De bron van alle geluk is liefde. Elkaar deelgenoot maken van de pijn zonder naar oplossingen te zoeken, is een eerste stap. Er is een keuze in het pad dat kan gewandeld worden. Pijn kan tussen beiden komen te staan of het kan een brug zijn die jullie verbindt.
Zelfliefde en zorgzaamheid zijn noodzaak in dit gebeuren. Het vraagt openheid en de kracht om te begrijpen wat er werkelijk leeft in ieders hart.

En daarom, luister naar wat er leeft in je hart en wat er wil geboren worden. Wees helder in het delen van dit verlangen. Wees trouw aan jezelf en voel de bereidheid om te groeien in de waarheid van je ziel.
Deze tijd is een uitnodiging tot veel verandering. Wees moedig en krachtig en geloof dat het leven je dient.

In liefde verbonden,
Griet.

Comments

  1. Hoe mooi, dank je wel ! ❤

  2. Marleen Vernaeve says

    Lieve Griet, dank voor deze mooie woorden, voor zoveel mensen zalvend voor de ziel. Van hart tot Hart.

  3. Hilde Daelemans says

    Oh zo mooi. Dankjewel lieve Griet voor al je prachtige inzichten!

  4. Dat komt binnen dankjewel Griet straffe madam 🙂

  5. mooi

  6. Raakt me heel diep…zo ontroerend mooi !

  7. tania berlize says

    Lieve Griet
    Dit raakt en ontroert diep… Draagt
    Dankjewel om het diepe delen.

  8. Geraakt door zoveel mooie inzichten. ?Dankjewel, lieve, wijze Griet! ?♥️

  9. leon oosterbosch says

    Ongelofelijk hoe herkenbaar…
    Alsof ik in de schaal met water kijk nu alle rimpelingen verdwenen zijn.

Speak Your Mind

*