Het bouwen van een nieuwe, groene ceremonieplek… Pure magie

Na onze reis in het buitenland en een intensieve Vision Quest keerden we uitgerust, geïnspireerd en vooral dankbaar terug naar onze eigen thuishaven. De oneindige stilte en rust die we in Frankrijk konden ervaren geeft ons de kracht en het enthousiasme om het tweede traject van de verbouwing van het Anam Cara centrum waar te maken.

De afgelopen winter leerde ons dat achteraan in de tuin de plaats van de vuuroop en zweethut te vochtig ligt. We waren zelfs genoodzaakt een vuurloop te annuleren. Met enkele vrienden die ervaring hebben met graafmachines, doken we eind augustus in de tuin om het verwilderde gedeelte open te maken voor de permacultuur tuin die we willen aanleggen, en de gracht voor het water weer helemaal vrij te maken en te verdiepen.
tuin
Ook werd een grote kuil gegraven voor de 2 waterreservoirs die zullen geplaatst worden voor onze ecologische regenwaterzuivering die onze goede vriend Marc Dalemans van Pure-Milieutechniek , die ook de grote waterzuivering in de Abdij van Averbode maakte, zal komen aanleggen.
Roel leerde Marc meer dan 15 jaar geleden kennen in zweethutceremonies waar zij maandelijks samen aan deelnamen, en was meteen verliefd op zijn gedreven en integere streven naar kwaliteit en zorg voor Moeder Aarde. Het aanleggen van onze eigen waterzuivering is een droom die we reeds al die jaren koesteren, en die nu werkelijkheid kan worden. Heerlijk!

tuinDe magie van een ceremoniele plaats.
Na een jaar over deze plek te mogen hoeden, kregen we vele inspiraties over de aanleg en de mogelijkheden. We leerden de bomen kennen, de mooie planten, maar kregen ook veel ingevingen van de natuur zelf, die ons verder kunnen gidsen in het maken van een plek waar zowel de sacrale dimensie als de ecologische levenswijze hand in hand gaan. In de zweethutten, vuurloopceremonies en vuurceremonies van het afgelopen jaar waren er altijd momenten dat de plek ons dingen toonden. Zo zagen we waar we nieuwe aanplantingen konden doen, hoe we de cirkelvormige vuurloopplek konden aanleggen, en waar we Roel zijn houten beelden konden plaatsen om het delicate levensweb te eren. Het luisteren naar de ziel is één van de belangrijkste componenten van het sjamanisme en dit is iets wat we in de groei van het Anam Cara centrum volop kunnen toepassen en wat ons eindeloos veel vreugde schenkt.

tuinOndertussen groeit het gras rond de zweethut enthousiast en is er een mooie grote cirkel van geel zand voorzien waarop de eerste vuurloop van dit nieuwe werkjaar zal doorgaan op het Herfestequinox Transformatieweekend dat in het teken zal staan van Overvloed. Met de hulp van vele helpende handen kreeg de tuin een snoeibeurt en wordt klaargemaakt om binnenkort de winter in te gaan. De plaats voor de groententuin is bepaald en we maken plaats voor de sculpturen en bijhorende bloemen die in de lente hun glorie zullen prijsgeven. We verwelkomen ook hier Spirit om dit dan weer te kunnen delen met de wereld. Een plaats waar schoonheid je ogen kunnen beroeren, respect voor de aarde je kan vervullen en de Spirit je mag welkom heten in het diepst van je hart.

Op 5 september bracht Griet een cirkel van vrouwen tijdens Sisterhood samen rond de vuurplaats die een plek kreeg in het centrum van de kersverse vuurloopplaats. “Een ganse nacht schonken we onze gebeden voor de aarde en alle geliefden aan het vuur. De stilte van de nacht, de magie van de plek en het gedeelde samenzijn vervullen ons nog steeds met diepe dankbaarheid voor het leven.”

Met liefde, gebed en veel innerlijk vuur blijven we verder bouwen aan een droom die door ons leeft en spreekt. Een plaats van inspiratie, verbondenheid en toewijding aan de nieuwe wereld waar we graag deel van zijn… Pure magie!
Wil je graag mee van onze nieuw aangelegde plek genieten, wees dan welkom! En moest je graag eens mee komen bouwen aan deze droom, neem dan gerust contact met ons op.

Hartegroet,
Roel en Griet.

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Speak Your Mind

*