Kind van de Schepper

Ik betrap me erop dat ik elke morgen vroeger het ochtendglorie inga. Mijn innerlijke klok nodigt me uit de dag vroeg te beginnen.
Ik geniet van de stille ochtenden. De wereld is dan nog in rust, mijn geliefden bevinden zich nog in het land van zoete dromen, alleen de vogels laten zich horen.

Zoals elke ochtend neem ik mijn fiets en begeef me in de wereld. Wij hebben het geluk om op een plaats te wonen waar idyllische fietswegen uit het niets verschijnen. Ik begroet de vogels, de bomen, snuif de geur van de ochtenddauw op en geniet van de kracht en soepelheid van mijn lichaam.

Mijn ochtend is dan een dankgebed voor al het mooie. Het maakt me blij en opent een enorm gevoel van ruimte in mezelf. De wereld lijkt me te omarmen en uit te nodigen om te genieten van al zijn pracht.

En zo start ik mijn dag. Het maakt me blij om hier te zijn en verbindt me met mijn innerlijke oorsprong. Met die plaats in mezelf waarin ik helemaal thuis ben en me herinner dat ik een kind ben van de Schepper.

Wanneer ik thuis kom neem ik mijn moment van stille integratie. Er hoeft niet veel meer gezegd te worden. De natuur heeft me de waarheid van het leven getoond. Ik kan stil rusten in de overvloed van al wat is.

Griet.

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

 1. Je dag starten op die manier vind ik prachtig.Ook ik ben tegenwoordig een vroege vogel en dan is alles nog stil.De natuur,en al wat Moeder Aarde ons schenkt,is dan op zijn mooist,alhoewel de natuur altijd mooi is.De stilte met enkel natuurgeluiden,is dan hemels.Heerlijk o je dag zo te beginnen.

 2. *wauw* prachtig ! Ik ga me laten inspireren, dank je wel Griet, om dit te delen en om dit in zo’n prachtige tekst te gieten ! Liefs, Helen

 3. Prachtig verwoord, net zoals ik ook mijn dag begin. Tegenwoordig ga ik met de fiets naar ’t werk en neem ik de fietswegen door de natuur. Dan zie ik de koeien in een nog nevelige wei, de zon die door die nevel priemt. Gewoonweg heerlijk om zo je dag te beginnen en ’s avonds, na het werk, mijn werkdag af te sluiten.
  Jouw tekst doet me beseffen hoe belangrijk deze momenten voor me zijn.
  Dankjewel Griet

 4. Cindy Blockeel zegt

  Liefste Griet, iedere keer als ik een tekstje van jou lees, raakt het me zo diep in mijn hart. Alsof ik telkens weer een kort innerlijk reisje maak. Ik woon midden stad Gent en mis natuur enorm, maar je slaagt er weer in om dit even te vergeten en mij te laten herinneren waarvoor ik dankbaar ben! Zalig! Dank je! Liefs, Cindy

 5. Rita Janssen zegt

  Je inspireert me met je dankbaarheid voor Moeder Aarde!
  Hartegroet! Rita

 6. Dank voor jullie mooie reacties, ik krijg via deze weg terug wat ik heb geschonken, wat een wonderbaarlijke planeet toch!

Speak Your Mind

*