Gebed als voedsel voor de ziel.

Sinds zolang ik me kan herinneren is gebed aanwezig in mijn leven. Ik herinner me hoe het zoontje van goede vrienden tijdens een val bij het fietsen in coma geraakte. Elke nacht bad ik tot God met de vraag om deze jongen terug het leven te geven. Het toekijken op de angst en de pijn van de ouders was te groot voor mij, ik wou dit alles zo graag van hen overnemen. Mijn gesprekken met God waren de momenten waarop ik het gevoel had dat ik niet machteloos moest toekijken, maar op één of andere manier verandering kon brengen. Groot was dan ook mijn teleurstelling en het gevoel van verlatenheid toen de jongen uiteindelijk afscheid nam van dit leven.

Ook toen ik ouder werd bleef ik bidden, meestal op momenten waarop ik verandering wilde of angst, pijn en radeloosheid de hoofdtoon waren. Het gebed was dan mijn laatste toevluchtsoord in de hoop verlichting te voelen of een nieuwe uitweg te vinden. Het gaf me een gevoel van verbondenheid dat mijn grote eenzaamheid van dat moment zachter maakte.

Naarmate mijn leven zich meer en meer ontvouwde vanuit een keuze om mijn ware pad te bewandelen en spiritualiteit een steeds grotere plaats kreeg, ontdekte ik hoe ik het gebed kon gebruiken als kanaal tussen de Schepper en mezelf. Een dialoog tussen mezelf en diegene die mij werkelijk kent. Gebed werd niet langer meer verbonden met angst, pijn of radeloosheid maar werd de telefoonlijn met mijn ware thuis. Ook op momenten van diepe vreugde en dankbaarheid danste of zong ik mijn gebeden of het was via grootvader vuur dat ik de lijn opende .

Mijn ontmoeting met Reiki en de initiatie in Reiki II opende een totaal nieuwe wereld. De innerlijke dialoog die ik ondertussen reeds jaren voerde met mijn Vader kreeg een nieuwe dimensie Ik leerde hoe ik mijn gebeden kon richten ten voordele van anderen en tegelijkertijd me volledig leerde loskoppelen van mijn persoonlijk verlangen naar een goede uitkomst. Mijn leven ging niet meer over hoe ik gelukkig zou kunnen zijn, maar over mijn toewijding en het delen van mijn geschenken die ik vanuit mijn thuishaven naar deze planeet had meegebracht. Thich Nhat Hanh, Michael Bernard Beckwith, The Course of Miracles,…ze leerden me allemaall over dienstbaarheid, toewijding en het vinden van mijn ware taak hier op planeet aarde. Ik leerde over de kracht van het gebed en hoe dit de ware voeding was die ik nodig had om als ziel steeds meer en meer mijn plaats op aarde in te nemen.

Toen ik Roel leerde kennen vertelde hij me vaak over zijn droom die hij in zich droeg om een verschil te maken in de wereld, en dat raakte me diep. Ik herinner me dat ik me soms afvroeg hoe hij dit ooit in de wereld zou brengen. Nu jaren later hoef ik die vraag niet meer te stellen, ik weet dat hij het gewoon doet.

Anam Cara werd ons zielekind en is ondertussen de plaats van waaruit we ons werk verder verspreiden. Het intens werken aan het Indiegogo benefietproject dat we momenteel opstarten voor de verdere uitbouw van Anam Cara maakt dat we beiden voelen hoe kraakhelder onze missie wordt. Reeds jaren bidden we tijdens vuurceremonies, vuurlopen, zweethutceremonies, trommelcirkels,…voor helderheid , toewijding, kracht en ondersteuning voor de verdere uitbouw van Anam Cara. In momenten van twijfel, angst en ongeloof was er steeds opnieuw het gebed dat ons uitnodigde om harten te openen en terug te keren naar een diep vertrouwen in het pad. Het was die voeding die ik nodig had om verder te wandelen, de volgende stap te nemen en dankbaar te zijn voor elk geleefd moment.

Het universum gonst van de gebeden, in alle culturen, in het heden en in het verleden. Mensen bidden wanneer er een kind wordt geboren, wanneer dierbaren overgaan, bij de aankoop van een nieuw huis, wanneer ze richting zoeken in hun leven. Het herinnert ons aan onze ware oorsprong, het is de communicatie met de ware Schepper, diegene waaruit we zijn ontstaan en waar we later ook weer naar terugkeren.

Deze tijd van het jaar nodigt ons uit om die dialoog terug levendig te maken. Het Joelefeest, kerstmis, nieuwjaar, zijn feesten die in essentie de komst van het nieuwe licht in zich dragen. Het zijn momenten waarop we samenkomen met onze dierbaren en we de dankbaarheid voor het leven kunnen voelen. Zij brengen ons naar die plaats in onszelf waar we de stilte kunnen voelen en de verbondenheid met onze ware bron het dichtst nabij is. Hier vinden gebeden hun oorsprong. Hier zijn we thuis.

Hartegroet,
Griet.

PS: Indien je graag onze werking wil ondersteunen, kan je ons enorm helpen door onze benefiet campagne op Indiegogo te delen met je vrienden, of, als je je geroepen voelt, een kleine schenking te maken.

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

  1. Debbie Pouw says

    Zo mooi <3 dank jullie wel

  2. William Roellandt says

    Jullie raken me steeds weer, vitaminen voor de ziel, hartelijke dank

  3. Allerliefste Griet,
    Het is mijn grootste intentie om te leven met een open hart, een hart dat straalt, een meesterlijk hart. Toch voel ik bewust hoe het door omstandigheden soms helemaal dichtklapt. Jouw woorden print ik af en neem ik mee opdat ik in zulke momenten kan bidden, vergeven en alle weerstand loslaten om weer ‘zacht’ te worden!
    Knuffel van Kristin

  4. Ik weet nog steeds niet hoe ik een verschil kan maken in de wereld, wat het juiste pad is. Maar jouw woorden nodigen me uit om te blijven verbondenheid zoeken met de bron. Zo valt alles ooit wel op zen plaats. Veel liefs.

  5. Fam Dehaese says

    Opgegroeid zonder
    duidelijk,
    tastbaar moederkompas,
    van hoe het moet zo…
    leven hier,
    tussen mensen.

    Wel altijd,
    in élke fase van mijn leven
    voelbaar
    door
    Gidsing,
    Leiding,
    Mensen,
    Licht,
    de Weg gewezen
    stappen gezet
    met vallen en opstaan
    pratende met datgene
    wat niet zichtbaar is
    waarvan ik met mijn hele wezen voel
    dat het
    ook
    doorheen
    mijn
    eenvoudige
    handen
    wil
    werken

    Soms,
    ben ik
    het Pad
    zo
    hélemaal
    bijster…
    voel ik me zo
    verloren
    alleen
    missie-landkaart
    door hevige rukwinden weggevlogen
    pijn gedaan, gewond, moe

    Dan zoek ik
    kijk ik
    naar mensen die
    dié Weg
    gaan
    voorgaan
    voor-Leven
    daar een LevensWerk van gemaakt hebben.

    Ik kwam vaak uit bij grote namen,
    die zo onbereikbaar leken
    maar die dan toch via de boeken die ze schreven
    door video-opnames
    door de levens die ze leven
    onrechtstreeks de antwoorden gaven,
    op de vragen waar ik dan mee zat.
    Hun gelaat spreekt door foto’s op ons altaar.

    Op een dag,
    ontmoette ik een
    bijzondere
    eenvoudige vrouw
    wiens foto daar nu ook staat
    en één van die Grote mensen is
    maar
    dichterbij,
    tastbaar aanwezig,
    eenvoudig,
    met beide voeten in de Aarde
    en met handen, hart en oren
    altijd Open
    wiens Weg ik bekijk
    door wiens tred ik me
    mateloos laat inspireren.

    Naar wie ik ons kind kan zomaar hoor
    bellen, buiten, op een doodgewone,
    zomerse dag in de tuin en wie ik hoor vragen
    ” Griet, wie is en waar woont God precies ? ”
    Waarop zij hem dan aanspoort
    Hem te zoeken door vooral véél met Hem te praten,
    de vraag aan Hem zélf te stellen.
    Hem uit te nodigen,
    door vooral veel plaats te maken in zijn éigen hart.

    Die dag,
    ontmoette ik een vrouw
    die mij écht heeft leren bidden
    met alles wat ik ben
    vanuit het levende Leven
    vanuit de diepste Liefde.

    Ontmoette ik een vrouw
    die mij leerde vertrouwen
    met al het vermogen dat ik daartoe heb
    op de wijzer van mijn eigen kompas,
    dat altijd de juiste richting aanwijst,
    ook wanneer er twijfel is
    en ook al is dat niet de richting waarvan
    mijn ‘ik’ denkt dat het de juiste is.

    Ontmoette ik een vrouw,
    die mijn gewoon voorleeft
    in mijn schenken
    in mijn danken
    in mijn delen
    in mijn helen
    in mijn bidden

    en ons altijd, élke keer opnieuw
    aanspoort
    naar binnen te gaan
    én vooral daar in gesprek te gaan
    zonder al te veel woorden
    maar vooral goed te luisteren

    Vanavond zetten we bloemen
    op ons altaar,
    bij de foto’s,
    tussen de stenen
    rond de kaarsen
    en danken we

    onder andere voor mensen
    zoals zij
    die ons aansporen
    in verbinding
    te gaan
    en leren dat gebed net als Liefde
    een zacht web is
    dat ons gezin “weeft”
    “draagt” en “heelt”
    en zo,
    van daaruit ook de wereld
    waarin wij leven.

    Lieve Griet,

    Danke !!!

  6. Dankjewel, lieve Griet, vond het een heel mooie tekst. En ja, bidden is heerlijk, is zoveel en is zo eenvoudig tegelijkertijd..
    Mijn telefoon heeft ook nooit opgehouden te bestaan, ik voel me ook heel gesteund, geleid, bemind..
    Grappig om dit op oudejaarsavond op een blog te zetten.
    Dankje voor je mooie, wijze woorden, ik zie je zeker gauw weer eens & dat we die verbondenheid mogen blijven doorgeven en leven. Liefs,

  7. Anne De Prins says

    dankje voor je verbindend verhaal

Speak Your Mind

*