Reiki in Zorg

Reiki in Zorg

Net terug van het project “Reiki in zorg” voel ik mijn dankbaarheid voor het enthousiasme, de zorgzaamheid en vooral de toewijding van alle vrijwillige Reiki-beoefenaars.

Reiki in zorg is een samensmelting van mensen die herstellende zijn van ziekte en mensen die graag het geschenk Reiki willen delen. Het is een wonderlijk samenzijn.

Voor vele deelnemers is Reiki nieuw, maar hun ziekte helpt hen om over de drempel van vrees te stappen. Het vraagt enige moed en vertrouwen om in een vreemde ruimte je over te geven aan een behandelingstafel en de vriendelijke glimlach van een onbekende Reiki-gever. Maar de warme omhullende ruimte van het geboortecentrum “De Zon” draagt zijn steentje bij.

Wanneer iedereen zijn plaats inneemt kan het werk beginnen. De stilte die daarop volgt brengt altijd rust en je wordt als het ware opgezogen in de koesterende en helende Reiki-energie die op dat moment de ruimte vult. Je hoort nauwelijks een ademhaling, enkel het getik van radiators en hier en daar het geluid van schuifelende voeten die een nieuwe positie rond de tafel innemen. De klok tikt en houdt de verbinding met de wereld vast.

Nog even is het stil en dan is er tijd om ervaringen uit te wisselen. Ik zie alleen maar stralende gezichten, hier en daar wordt een traan weggepinkt, de ruimte gonst van zachtheid en wonderlijk vriendschap. Je voelt het dankbaar samenzijn van zowel de Reiki-beoefenaar als de ontvanger.

Het is goed zo. Rust is weergekeerd. Verhalen verstillen, dankbaarheid vindt zijn plaats.

“Heb ik niet teveel energie van je afgenomen”, vraagt één van de mensen met een blik van bezorgdheid. Maar wanneer je kijkt in de vervulde ogen van de gever, weet je dat Reiki in twee richtingen werkt. Het is een heilzame beweging. Geven is ontvangen en wanneer je kan ontvangen, geef je zoveel.

Vrijwilligers staan te popelen om Reiki-behandeling te kunnen geven, zij kennen het geschenk dat Reiki is.

En dan kom ik thuis en besef de rijkdom van dit samenzijn. Mijn hart stroomt over. Het leven is een geschenk en dit te kunnen delen is de essentie van alle bestaan.

Wil je meer weten over dit project dan kan je altijd een kijkje nemen op onze website via de volgende link:
http://www.anamcara.be/reiki/reiki-in-zorg.html

Reiki in Zorg wordt ten volle gedragen door vrijwilligers. Wij kunnen echter jouw steun gebruiken om onze werking te kunnen blijven verderzetten.

Indien je ons graag helpt, kan je meer lezen op de pagina “steun Anam Cara of contact opnemen via onze contactpagina.

Hartegroet,
Griet.

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Speak Your Mind

*