Eagle Feather Teachings: je kan altijd terug naar het centrum

Dit weekend zaten we in de zweethut ter voorbereiding van de Vision Quest en werden we diep geraakt door de kracht van de ceremonie.
Ik weet hoe ik 20 jaar geleden mijn eerste zweethut deed en een diepe erkenning voelde met deze mooie ceremonie, die me altijd terug brengt naar het centrum, naar de eenvoud, naar stilte. Al gauw zat ik meerdere malen per maand in de zweethut, die me hielp om mijn tranen los te laten en mijn hart weer helemaal te verbinden met het leven.

Deze ochtend zag ik deze schitterende Eagle Feather Teaching van Adrian Lachance. Ze beschrijft exact wat ik zo sterk ervaar de laatste maanden: het kunnen terugkeren naar je essentie is altijd beschikbaar. En volgens mij is dit de kern en het doel van spiritualiteit: om altijd dieper terug naar onze essentie en eenvoud terug te keren, om het hart te omarmen, zodat we op een goede manier kunnen leven, en ons hart kunnen laten spreken.

Ik wens je dan ook een pad toe dat doordrongen is van die momenten. Zoek ze op, via meditatie, gebed, wandelingen in de natuur of wat het voor jou ook mogen zijn. We hebben zo elk onze eigen manieren om terug te keren naar het centrum, maar het is aan ons om er tijd voor te maken, om deze ontmoetingen met je kern te eren en te omarmen. Want ze tillen ons op wannneer het moeilijk is, ze brengen terug hoop wanneer we het pad niet meer weten, ze maken het hart weer zacht wanneer we ons hebben afgesloten. Ze brengen ons terug naar het ware leven: open, krachtig, enthousiast en dankbaar.

Ik wens je zo een pad toe, op je eigen manier, zodat je vanuit je hart, dit kostbare leven ten volle mag leven.

Ik wens je een schitterende dag,
Roel

Comments

  1. Beste Roel, Ik volg volledig wat je schrijft, zeer herkenbaar! Ja het maakt steeds opnieuw mijn hart weer zacht, dank je wel, fijn om te lezen. Zachte hartegroet Marleen

  2. Debbie Pouw says

    Mooi <3
    Wat een prachtig beeld met de veer
    Soms vind ik een veer op mijn pad
    en voel ik me meteen lichter 🙂

  3. Zo mooi in zijn eenvoud. Zo’n mooi gebruik van de veer. Hoop en troost. Dank u, spirits, om dit op dit moment te mogen ervaren. Dank je, Roel, voor het delen met een open hart.

  4. maakt mij spraakeloos. Het is zo mooi en puur.
    meer moeten wij niet onthouden! voel mij zoals een veer!
    Bedankt voor de filmpjes en openhartige texten,die ik met veel aandacht lees.warme groeten,Paula

Speak Your Mind

*