Een wijze les: plant de zaadjes onmiddellijk…

Vorig weekend kwamen we samen met een erg mooie en toegewijde groep voor de workshop “Leef volgens je Zieleplan”. Het was nog maar de tweede maal dat ik deze workshop gaf maar ik wist dat het bijzonder zou worden. De eerste keer dat ik deze workshop gaf, vorig jaar, werd ik achteraf overspoeld door reacties van deelnemers. Ik denk dat ik nog nooit zo’n krachtige en talrijke respons ontvangen heb dan na die workshop.

Met veel enthousiasme dook ik dus met deze groep in de 2e editie van het mooie werk. Elke groep heeft zo zijn eigen groepsgeest, waar ik me altijd volledig op tracht te richten en mijn begeleiding is hier erg mee verbonden. Dit 2e weekend werd een weekend waarin niet alleen de dimensies van de ziel werden verkend en aktief gemaakt in ons bewustzijn, maar ook waarin opvallend veel helende ervaringen spontaan zich aandiende.

In samenwerking met de groep kwamen we zo ook op één van mijn grootste interessegebieden: het thema van manifestatie: de kunde om je dromen werkelijk in de realiteit te brengen, hier op aarde, concreet en in de vorm.
Ik deelde veel van de zaken die mijn ervaringen me hierover geleerd hebben, waaronder één van de dingen die ik altijd probeer naar voren te brengen: de kracht van snelheid.

Ik zie het vaak gebeuren dat iemand heel mooie inzichten en ingevingen krijgt in een workshop als deze. Mensen ontvangen soms levenstransformerende impulsen: ze zien uit het niets een nieuw pad voor zich ontvouwen, én voelen zich dan ook geroepen het ten volle te bewandelen. Maar regelmatig gebeurd het dat het enthousiasme verdwijnt, en het inzicht dat eerst zo levensveranderend leek, wordt vervolgens weggewimpeld als dromerij. Ik denk dat we dit allemaal kennen.

Voor mij is het echter duidelijk dat alles wat je wenst ook daadwerkelijk gecreëerd kan worden, en dat er geen enkele limiet is op wat wij als mens kunnen creëren. Zo herinner ik me dat ik 18 was en mijn leraar in het sjamanisme aanschouwde, en ik droomde dat ik zelf een leven zou leven, vol van rituelen, ceremonies van het hart, gebeden voor de aarde, healing en een altijd meer ontvouwende liefde voor de spirit. Dat was wat mijn hart sneller deed kloppen. En nu, jaren later, kan ik zeggen dat deze dromen allen waar zijn geworden. En, bewust werkend met dezelfde principes, vonden Griet en ik zo ook onze droomplek naast een natuurgebied, leerde ik van de beste leraars en schilderde ik deze zomer zelf met mijn grote schilderkunst-held Andrew Gonzalez.

Eén van de centrale regels die ik hierin voor mezelf heb ontwikkeld, is de kracht van snelheid bewust te gebruiken. Wat ik daarmee bedoel is dat je, wanneer je een inzicht of inspiratie ontvangt, deze zo snel mogelijk in werkelijke aktie omzet. Je krijgt bv het inzicht dat je iemand moet bellen, je doet het dan vanavond nog. Of je merkt dat oude rommel heel de sfeer in je leven naar beneden haalt: je vult vandaag nog zoveel mogelijk dozen voor de kringloop. Je krijgt een ingeving voor een nieuw schilderij: je schetst het vandaag nog uit en maakt het canvas al klaar.

Uiteraard kan je niet altijd voluit tijd vrijmaken, maar je kan wel het zaadje al planten via kleine aktie en engagement.

Vandaag ontmoette ik één van de deelneemsters van het vorige weekend opnieuw en we geraakten aan het praten. Ze vertelde me over een meditatie die haar heel veel gebracht had: “je hielp ons om te reizen naar de toekomst en ik zag mijn kleinkinderen daar. Ik vroeg hen: “wat kan ik nu concreet voor jullie doen, want ik zie het zelf niet.” Ze zeiden me: “schrijf je verhalen op oma, de verhalen die uit je ziel komen”. En,” zei de vrouw tegen me, “weet je Roel, ik heb deze week mijn eerste kinderverhaal helemaal uitgeschreven en aan mensen laten lezen en ze vertellen me dat het hun hart raakt. Je had ons gezegd dat we meteen moesten planten wat we ontvingen en dat heb ik gedaan, en het is super”.

En zo stond ik daar dan met deze vrouw, ik zag haar ogen glunderen, en in haar ogen de ogen van haar kleinkinderen, blij, dankbaar en fier tegelijkertijd. Er is niets dat me meer vreugde schenkt als het zien dat iemand zijn ziel met de wereld deelt.

Het is niet zo moeilijk om iets in de wereld te brengen. Je richt je op een hoog visioen voor je leven en de wereld, je luistert naar wat dit visioen wil doen door jouw leven, door jouw woorden en daden. Maar dan komt het belangrijkste: je plant de ontvangen zaadjes vandaag nog. Niet morgen, maar vandaag. En morgen bouw je verder, en de dag erna opnieuw.

En zo komt het visioen via jou de wereld in…

Dus misschien kan ook jij vandaag beginnen. Welk zaadje ga je planten en hoe?

Ik kijk samen met je uit om het te zien groeien.
Dus geniet van het planten
en blijf altijd groots dromen!

hartegroet,
Roel

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

  1. hey roel,

    dank je wel om dit te delen, en terug in mijn bewust- zijn te plaatsen…
    Klopt helemaal
    groetjes
    leja

  2. Mooi, Roel.
    heb het al mogen ervaren en het bloeide to iets prachtig uit voor mezelf en vele anderen.

    Ik plant nu het zaadje dat ik een oplossing vind voor de situatie waar ik nu inzet ten voordele van iedereen.

    Dank je Roel

  3. selleslachs christiane says

    Dank je Roel. Dit is iets waar je door geraakt wordt. Ik voel al langer hoe meer wat de ziel vraagt. De moeilijkheid is steeds loslaten waar men mee bezig is en een totaal andere weg inslagen. Daar is durf en moed voor nodig, het veilige nest verlaten en je in de diepte smijten.

  4. Een zaadje onmiddellijk zaaien heeft als voordeel dat het dan de meeste kiemkracht heeft, de kans dat het zich kan ontvouwen is realistischer . Wat ik ook ervaar is dat er zaadjes bestaan die meer geduld vragen. Dan kan het nuttig zijn om er blijven in te geloven en te vertrouwen. Ondertussen aandacht schenken aan wat dit zaad nodig heeft… water, voeding , warmte , licht ,… zodat het ooit zijn ware bestemming kan bereiken… Mooi 🙂

  5. Dank je Roel…..zo inspirerend….als een soort bakens op mijn pad.dankbaar dat jullie zoveel delen

  6. Een fantastische tip die mijn hart raakte! Ben dankbaar voor al jullie wijze woorden die inspirerend en hartverwarmend zijn! ♥

  7. Cnockaert Ingrid says

    Zeer mooi gezegd, bij het lezen krijg ik koude rillingen die over mijn ganse lichaam lopen, kan alleen maar beamen dat het klopt wat je zegt, na de cursus wordt je zeker geleid wat je moet doen, zo ben ik bezig met een grote zuivering in de voorouderlijn te brengen, betere toekomst voor de nakomelingen
    ps heb de eerste workshop gevolgd

    kan deze workshop aan ieder aanraden

  8. Dag Roel, ik zit wel niet in die groep maar het is zeer herkenbaar. Inderdaad niks uitstellen maar…actie! Bedankt

  9. Debbie Pouw says

    Prachtig xxx

  10. Ik vond dit een zeer insprirerend en transformerend weekend, dankjewel aan alle deelnemers van de groep , met Roel als begeleider en als deelnemer

  11. Mijn zieleplan ontvouwt zich langzaam maar zeker verder!
    Tijdens dit weekend zijn er toch wonderbaarlijke zaadjes geplant.
    Ik plantte ook het zaadje ‘een fijne partner vinden’ in de vorm die bij mij past en in functie van de verspreiding van licht en liefde.
    Wel ik heb een fijne man leren kennen , een wonder. En zoals een bloem langzaam maar zeker naar de zon groeit , groeit ook deze relatie vanuit het ‘ZIJN’.
    Duizend maal dank om de mogelijkheid te scheppen om ‘zaadjes’ te planten en om te laten ervaren hoe je ‘JA’ zegt tegen de goedheid van onze ziel: er gebeuren ongetwijfeld wonderen. Nogmaals dank Roel, ik waardeer de zuiverheid van je intenties.
    Liefs
    Yvette

Speak Your Mind

*