Het licht dat alle zwaarte optilt

Ik kijk nog steeds met een warm hart terug naar de herinnering aan de warme vlammen.
2 weken geleden staarde ik uren in de vlammen van Grootvader Vuur, die me met elke adem meer leek te overspoelen en aanroepen tot diepere overgave. De avond was stil, de gebeden van de groep mannen waren krachtig. Eén voor één stapte deze mannen naar voren, om luidop te spreken en zonder angst de gebeden van het hart vrij te laten. Het was alsof elk gebed me lichter maakte, en de zwaarte die zich in mijn wezen had genesteld verdreef. Het is een uitzonderlijke zegen om zulke diepe momenten van delen en intense focus en gebed te kunnen bijwonen. Nog steeds voel ik me gedragen door het nazinderen van die unieke cirkel waarin het vuur ons allen optilde, een mannen vuurceremonie van en voor het hart.

De laatste maanden zijn van de meest belastende maanden in mijn leven geweest, door alle verbouwingen bovenop ons alreeds heel drukke leven. Ik heb momenten gekend dat ik de last van alle verantwoordelijkheden op me voelde wegen, of me voelde alsof ik uit balans was op één manier of het andere, uit het centrum gebracht door de drukte van dit bestaan.

Het vuur hielp me om opnieuw terug te keren naar het centrum van dankbaarheid en gebed, maar hielp me ook om los te laten wat voorbij was, en de fouten of percepties van fouten te laten gaan, om terug te keren naar dit ene heilige moment van waaruit alles start.

Het is goed om deze helende warmte van Vuur te danken in deze tijden van verandering. Het is goed om samen te komen in foccs, intentie, gebed en healing.
We zijn allen aan het groeien, en het samenkomen om het heilige vuur te ontsteken is een grote zegen.

Dus steek het heilig vuur aan vrienden, en verzamel een familie van harten rondom jou! Vuur is een magische bondgenoot voor mensen die dromen willen waarmaken, een versterker van energie. Deel met elkaar en maak je intenties sterk. Het vuur is een bron van kracht, van leven, van liefde. En ook in tijden van onbalans kan je ontdekken dat Vuur een grote healer is, wanneer je je hart opent. De reis van healing is zoveel rijker wanneer ze gedeeld wordt met anderen en het is goed weer rond de vuren te verzamelen. Het is van daaruit dat de zaadjes van het paradijs met kracht en spirit geplant kunnen worden.

Dus laat je leven de vruchtbare aarde zijn!

De komende periode voor de zomerstop zullen wij opnieuw samenkomen om het heilig vuur te ontsteken. Als je graag onze cirkels vervoegt, wees dan van harte welkom.
– Volgende week zaterdag houden we een nieuwe Vuurloop ceremonie
– volgende week zondag een open Zweethutceremonie
– op 1 juli INITIATION met Peggy Dylan, de vuurtransformator bij uitstek
– en op 10 juni een nieuwe Open Vuurceremonie

Ik hoop dat je op je eigen manier een vuur mag uitdragen, dat de zwaarte optilt en de harten verlicht. Het is niet alleen zo dat we dit allen nodig hebben, maar ook dat we zo elkaar versterken en voeden en terugkeren naar een cirkel van ware kracht.

Laat het schijnen!
Hartegroet,
Roel

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

  1. Lieve Primo says

    Roel,
    wat zeg je dat toch weer wonderlijk mooi ! Bedankt.
    Lieve

  2. Ja , vuur voelt voor mij ook heel krachtig aan.
    Er is reeds lang het groeiend verlangen om mensen verbindend samen te brengen rond vuur met muziek (klank) en volgend weekend gaat dit ontstaan . Een droom gaat in vervulling …ik voel mij vervult
    zalig 🙂 kris

Speak Your Mind

*