het heilig pad door het kinderhart

Noa, onze 11-jarige dochter zit naast me in de zweethut. Sinds ze 3 jaar was zit ze daar elke maand wanneer we bijeenkomen om te zweten, te zingen en te bidden. Ze is er bij in stilte, ze kent alle liederen en zingt ze mee met haar engelenstem. Maar al jaren lang, op momenten dat de praatsteen rondgaat om te delen of te bidden, geeft ze deze zwijgzaam door, te verlegen om in groep te praten. Tot voor enkele maanden.

Het was enkele weken geleden, op zaterdag hadden we een vuurloop, waarbij Noa met 2 andere meisjes aanwezig waren. De meisjes waren enorm enthousiast en vonden het fijn om tijdens te praatronden te spreken. Het is altijd hartverwarmend om kinderen te horen spreken over hun wensen voor de wereld, voor zichzelf of hun familie. Later in de avond, onder een zwaarbewolkte hemel, stapten ze over de hete kolen en sprongen op en neer van enthousiasme en plezier wanneer ze samen met hun ouders over het bed met roodgloeiden kolen hadden gelopen. De magie is overal en het zijn die kinderen die het veel makkelijker opmerken en tot uitdrukking brengen. Iedereen werd vervult door hun vreugdevolle aanwezigheid terwijl we allen over het vuur liepen, voor onszelf, de aarde, familie en vrienden en zij die in nood zijn.

De dag erna zaten we in de zweethutceremonie te bidden voor onze geliefden. We hielden ook een gebedsronde voor alle mensen die zich vergeten voelen, een gebed dat we elke ceremonie houden. Ik hoorde mijn dochter Noa naast me mee bidden en een paar momenten later deelde ze haar eigen dankgebeden in de dankronde. Ze sprak met de steen in haar hand en deelde haar korte gebed, dat als een bruisende rivier van leven mijn hart binnenstroomde.

Mijn hart is vervuld van dankbaarheid om het feit dat ik dit pad gevonden heb en dit de laatste 19 jaar heb mogen bewandelen. Maar des te meer vervult het mijn om te zien dat de gebeden die mijn hart gevonden hebben, verder gezet worden door mijn dochter.

Alle leven is heilig en om in een cirkel te kunnen zitten om dit te eren is een zegen waar geen woorden voor zijn. Deze zegen met elkaar te kunnen delen is een manifestatie van genade. En dat is er om te koesteren.

Het pad zal zich verder zetten! Deze kinderen laten ons dit weten.

En dat is goed om te dragen in het hart!

Roel

PS:

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

  1. Josephine De Peet says

    De foto van jullie dochter met de paardebloem heeft mij geraakt.
    Ik heb al een paar keer gelezen dat jullie voor mensen willen bidden. Totnogtoe was het niet nodig voor mij. Maar vanmorgen rond 4 uur kwam er een schok in mijn slaapkamer en ik kreeg hoofdpijn precies of ik werd aangevallen. Ik smeekte iedereen die mij kon beschermen om bescherming. Daarom Griet en Roel vraag ik aan jullie of jullie kunnen bidden voor bescherming voor mij voor zulke aanvallen.
    Met heel veel dank,
    Josephine De Peet

Speak Your Mind

*