medicijnwielen voor de ziel

Beste vrienden,

Komende zaterdag start de Sjamanisme Jaartraining waarin studenten sjamanisme zullen werken met de “Evolutie van de Ziel en de 4 poorten van het medicijnwiel”.

Zonet ontvingen we met de post de prachtige draagbare Medicijnwiel-altaren die Rini, de zus van Daan van Kampenhout voor deze training maakte. Persoonlijk hou ik er van om met de groep medicijnwielen met steen te plaatsen in de ruimte, en ook dit jaar zullen we dit samen in gebed en ritueel ondernemen. Maar de kleine, stoffen altaarddoekjes die Rini maakt zijn niet alleen prachtig, ze zijn uitermate handig om meteen in de constellatie van het Medicijnwiel te kunnen stappen, waar je ook bent.

In deze training werken mensen die een Basiscursus Sjamanisme hebben gevogld 1 jaar lang met het wiel en elk van de 4 richtingen. Zo zal de groep 4 weekends samenkomen, telkens rond de equinox, om zich te richten tot de nieuwe kracht van het wiel en de eigen zielsdimensie te openen voor diens kracht.

Temidden van deze bruisende lentekracht is een het zegen om de voorbereidingen te treffen voor wat toch wel een mooi en diepgaand traject zal worden. Zo bouwen we hier stap voor stap aan een leven dat altijd meer resoneert met wie we werkelijk zijn.

In het Medicijnwiel is het Oosten de plek van de opkomende zon, van de lente en geboorte. In deze lenteperiode kan je zo ook voor de verschillende aspecten in je leven beginnen kijken hoe de Oostenkracht jouw leven kan bevruchten. Zo kan je je bewust beginnen richten tot de opkomende zon, en vragen aan deze kracht om je te helpen in aspecten in je leven waarvan je het gevoel hebt dat ze een nieuwe begin kunnen gebruiken. Je kan deze aspecten in je hart houden en je vervolgens bewust openen voor het opkomende zonnelicht, alsof je elke zonnestraal in je lichaam toelaat.

Op deze eenvoudige manier kan je een nieuw begin initiëren in alles wat je doet en je opnieuw openen voor de verwondering en het enthousiasme dat eigen is aan het Oosten.

Geniet van de lente!
Roel

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

  1. Debby Dekeersgieter zegt

    Mooi dank u !

  2. Ciel Verbruggen zegt

    Ik kijk er erg naar uit; Ciel

Speak Your Mind

*