The Holy Womb – over de rituele vrouwencirkels

Met dit artikel wil ik meer delen over de rituele bijeenkomsten voor vrouwen die reeds enkele maanden doorgaat in onze Anam Cara yurt. Deze bijeenkomsten kregen de naam “The Holy Womb” die symbool staat voor de sacrale ruimte die zich ontvouwt tijdens deze avonden. Het aanwezig zijn in deze energie van de sacrale ruimte is helend voor iedereen.

“Ik voel hoe alles verstilt in deze cirkel van vrouwen verenigd. Mijn lichaam voelt verdoofd, woorden verlaten hun betekenis, elke gedachte lost op in deze tijdloze ruimte. Ik voel hoe de energie de cirkel betreedt. Er is een verlangen naar duidelijkheid in mij, maar ook dit laat ik vervagen. Ik geef me over aan de energie van “The Holy Womb”. Een stil vertrouwen sluimert binnen, ik luister… Mijn handen zoeken mijn trom, ik volg….”

Een tijdje geleden hoorde ik tijdens een stille meditatie de volgende woorden: “Holy Womb”. In eerste instantie was ik verwonderd en vroeg me af wat dit betekende. Deze woorden lieten me echter niet meer los en nodigden me uit een nieuw pad te betreden. Dit was het begin van de rituele vrouwencirkels.

De essentie van deze avonden is de Heilige Ruimte die ontstaat door het samenzijn in een cirkel die opgedragen is aan de sacraliteit van de Heilige Baarmoeder. Deze heilige ruimte werkt diep in op alle deelnemers met de krachten van geborgenheid, veiligheid, draagkracht, wijsheid, warmte,…

In het midden van de cirkel vrouwen bevindt zich het altaar dat opgedragen is aan de schoonheid van de wereld en het leven in zijn meest heilige vorm. Het zijn de bloemen die onze ogen vervullen met deze schoonheid en hun geur herinnert ons aan onze ware essentie: liefde, vreugde,… Het water draagt de transformerende kracht in zich en zuivert onze geest van onze eigen dwalingen.

Deze cirkel van vrouwen draagt als het ware de aarde in haar heilige schoot. Onze liederen zingen we voor de aarde. Ons hart schenkt eindeloze zegeningen voor de aarde en alle wezens die hiermee verbonden zijn.

We verbinden onze hartslag met de hartslag van de sjamaantrom en werken samen met het voorouderveld. Rond onze cirkel bevindt zich een nieuwe cirkel van ouderen, en daaromheen weer één, en weer één… Een niet eindigende stroom van draagkracht en ondersteuning.

Naarmate de avond vordert is vreugde voelbaar en openen harten zich in een krachtig veld van healing. De cirkel is rond.
We zijn als vrouwen samen in eenvoud en dankbaarheid. Dankbaar voor de gedeelde harten, dankbaar voor elkaars warme handen, dankbaar voor dit wonderlijk samenzijn.

De deuren van “the Holy Womb” openen zich, de koelte van de nacht verwelkomt ons, ons hart jubelt;

“Onze harten zijn open, onze ogen dragen een grote glimlach in zich, onze geest is stil en dankbaar, onze liefde is groot. We zijn als zusters verenigd, dankbaar voor het samenzijn. We voelen ons gedragen door de cirkel van grootmoeders rondom ons, en de volgende cirkel en de volgende…… eindeloos verenigd. Hier is ruimte om te rusten, alles is goed”

In verbondenheid,
Griet

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

  1. mooi!!!
    The Holy Womb….. samenzijn van allemaal prachtige vrouwen….
    In Stilte
    In Gebed
    In Zang
    In Zijn
    In Samen

    zo mooi

    Dankbaar!!!

  2. het lezen van deze woorden raken,
    ze zetten mijn denken stil en de woorden kriebelen mijn hart blij

  3. ik lees jullie vreugde en dat maakt me blij! Dank om in gedachten samen te zijn.

  4. Prachtige vrouw, lieve Griet,

    Wij zijn enkele weken terug uit Costa Rica,
    ik heb daar ook prachtige vrouwencirkels mogen meebeleven,
    graag zou ik die ervaring delen
    en jullie Holy Womb betreden, om te danken en te zingen.
    Ik probeer er te geraken de 21ste.
    tot dan , pura vida,
    Machteld

  5. Heel welkom, Machteld!

Speak Your Mind

*