The Gift Economy:
Schenken om te groeien

 

Vanaf de start van Anam Cara hebben wij maandelijkse aktiviteiten georganiseerd op basis van vrije bijdrage of donatie. Wij geloven dat het onze taak is mensen zoveel mogelijk de kans te geven te genieten van de kracht van spirituele praktijk en de mogelijkheid op die manier te groeien.
Wij geloven ook dat wanneer wij zorgen voor anderen, anderen zorgen voor ons.

 

Het principe van de 'Gift Economy' (Geschenk Economie) is zo oud als de mensheid en is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en dankbaarheid. Dit model is momenteel erg actueel en wordt in allerlei varianten aangewend. De gift economy als economisch model wordt uitgedragen door inspirerende denkers zoals bv. Charles Eisenstein. (onderaan vind je een overzicht van artikels)

 

Wij geloven dat deze wereld hiervan meer nodig heeft en geven dit daarom een grote plaats in onze werking.

 

Wens je ons graag een Donatie te schenken? Klik dan via onderstaande link en volg de instructies of ga naar de pagina: donaties voor Anam Cara.


 

 

Hoe werkt dit Gift Economy principe in Anam Cara?

 

Wanneer je deelneemt aan een aktiviteit die op basis van dit model werkt, heb jij het vertrouwen in ons dat wij een goede aktiviteit zullen verzorgen en jij hier dus de vruchten van zal plukken. En wederzijds hebben wij het vertrouwen dat jij je dankbaarheid zal uitdrukken via een financiele schenking, of door bijvoorbeeld hulp aan te bieden, etc. Je bent echter vrij te kiezen of je schenkt, wat je schenkt of wanneer je schenkt.

 

gift economyIndien je kiest om terug te schenken doe je dit vanuit jouw dankbaarheid voor wat je van ons ontvangen hebt en om ons te helpen groeien. Je schenking zal door ons worden ingezet om onze werking en het vele werk achter de schermen mogelijk te maken en zorgt dat wij verder kunnen schenken. Wetende dat deze werking zonder steun uiteraard niet kan verdergroeien.
We wisselen dus samen uit op zo'n manier dat de cirkel steeds vervulder en groter wordt.

 

Ook mensen die financieel in een moeilijke positie zitten, kunnen dus via deze werking vrij deelnemen en hun dankbaarheid op een andere manier, of op een later moment uitdrukken. Een voorbeeld van wat Anam Cara van hulp kan gebruiken vind je op de Steun ons pagina

 

Het idee van de gift-economy is dat iedereen op het einde het gevoel heeft dat hij geschonken heeft naar waarde, mogelijkheden en uit dankbaarheid en de ander dus ook eerlijk en waardig heeft ontmoet en behandeld. Er is geen overeenkomst: wij schenken jou deze mogelijkheid tot deelname, online meditaties of iets anders zonder dat jij iets verplicht bent. Het is aan jou om te kijken wat leeft in jouw hart.

 

De deuren van het schenkende hart gaan open en we kunnen elkaar steunen. Wij geloven dat we zo allen samen kunnen bouwen aan een wereld van meer kracht, inspiratie, verbondendheid en overvloed.

 

 

Welke Anam Cara aktiviteiten vallen binnen onze Gift Economy-werking?


Anam Cara zal in 2014 ongeveer 40 aktiviteiten aanbieden gebaseerd op dit model, met als intentie hedendaagse praktische spiritualiteit voor iedereen toegankelijk te maken en het schenkende principe te verspreiden.
Naast deze aktiviteiten werkt Anam Cara voortdurend verder aan het online platform, dat altijd voor iedereen vrij toegankelijk is.

 

 

Online Platform:

 


 

Anam Cara meditaties

30+ Online meditaties in Video, & Mp3 en pdf Downloads

Sinds het najaar 2011 publiceerden we meer dan 30 Online Meditaties, Klankhealing opnames en Live Workshop opnames die we gratis ter beschikking maakten via ons youtube kanaal .
>>> bekijk en download de Anam Cara meditaties...

 

 

 


dagelijks of wekelijks

Woorden van Inspiratie

Dagelijks of wekelijks een inspirerend citaat in je mailbox

Dit project maakten we in 2010 en is een groot succes geworden.
Ontvang dagelijks of wekelijks een inspirerend citaat in je mailbox, Met Gratis downloads: digitale postkaarten, printklare postkaarten, ...

>>> meer over Woorden van Inspiratie...

 

 

 

 

Huidige Anam Cara aktiviteiten via Gift Economy:

 


 

Meditatieworkshop- visioning & gebedscirkel

Spirit Aktivatie Meditatie

2 wekelijks te Anam Cara - Veerle - Gift Economy - model

Via meditatie, “visioning” en het werken met de kracht van het woord, leer je je frequentie en trilling in lijn te brengen met Spirit. Zo leer je werken met het veld van éénheid, van oneindige...
>>> meer over Spirit Aktivatie Meditatie...
 

 

 


 

Trommelen voor Moeder Aarde

Tromcirkel voor de Heelheid

elk seizoen te Anam Cara - Veerle - Gift Economy - model

Een krachtig ritueel voor de transformatie van onszelf en de Aarde

>>> meer over Trommelen voor Moeder Aarde...
 

 

 


 

"Open Vuurceremonie"

"Pad van Licht" - Sjamanistische Vuurceremonie

3-maandelijks te Anam Cara - Veerle - Gift Economy - model

Vuurceremonie voor transformatie, healing en verbondenheid. Een ceremonie voor het verankeren van je keuzes in het veld van de stralende kracht van Grootvader Vuur.
>>> meer over Vuurceremonie...
 

 

 


 

"Brotherhood of Light"

Sjamanistische vuurceremmonie voor mannen

3-maandelijks te Anam Cara - Veerle - Gift Economy - model

Een bijeenkomst van mannen rond het hart van Grootvader Vuur, voor toewijding aan liefde, healing, gebed en transformatie. Een cirkel van eenvoud en kracht, opgedragen aan...
>>> meer over Brotherhood of Light...
 

 

 


 

"Reiki in Zorg"

Gratis Reiki behandelingen voor herstellenden

maandelijks te Lier - Gift Economy - model

Uit dankbaarheid voor het geschenk dat Reiki is en eenieder toekomt, ontstond het project “Reiki in Zorg”. Een project dat gedragen wordt door een groep vrijwilligers die reeds...
>>> meer over Reiki in Zorg...
 

 

 


 

Reiki Avond voor de Gemeenschap

Ontvang de helende kracht van Reiki

Data volgen - Te Anam Cara - Gift Economy - model

Deze Reiki avond is een geschenk van de Reiki studenten aan de gemeenschap. Je bent van harte welkom om gratis een Reiki behandeling te ontvangen en te genieten van...
>>> meer over Reiki avond voor de gemeenschap...
 

 

 

 

Andere projecten:voorjaar - zomer & najaar

Hoeders van het Hartebos 2013

Rituele Bijeenkomst & zorgdragen voor het Hartebos

3 bijeenkomsten : voorjaar - zomer & najaar - Gift Economy

Op 1 december 2012 werden meer dan 1500 bomen geplant, met in het centrum van het bos een hartvormige opening. 3 Maal per jaar komen we samen om de plek te hoeden en....
>>> meer over Hoeders van het Hartebos...
 

 

 

 

Leer meer over de Gift Economy:

Wij hopen dat dit principe veel meer en bewuster kan ingezet worden in onze huidige maatschappij en wij willen aktief deelnemen aan de start van deze nieuwe dialogen en het verkennen van de mogelijkheden. Hier vind je een overzicht van goede bronnen (engelstalig)

 

The Gift Economy: A Model for Collaborative Community
by Adam Sher

“To Build Community, an Economy of Gifts”
by Charles Eisenstein

Sacred Economics
by Charles Eisenstein

Homo Donans
by Genevieve Vaughn

Women and the Gift Economy
edited by Genevieve Vaughn

The Gift
by Lewis Hyde

“Gift Economy”
by Lee Schneider

Gifting It: A Burning Embrace of Gift Economy
directed by Renea Roberts

The ‘gift economy’ offers a rule-breaking way to relate to others (+video)
by Paul Van Slambrouk

Charles Eisenstein
personal website

Ian MacKenzie
personal website

 

 

 

Wil je Anam Cara Steunen: Help ons mee het Anam Cara -centrum waar te maken!

 

> Praktische steun

 

> Materiële steun

 

> Financiële steun

 

 

Via wonderlijke weg kwamen wij na jarenlang zoeken op onze droomlokatie terecht: een langgevelhoeve, grenzend aan Natuurgebied de Merode. Momenteel werken wij met man en macht om de workshopruimte ecologisch te verbouwen zodat deze een thuishaven kan zijn voor bijeenkomsten. Dit houdt in: een nieuw onderdak, dakisolatie, muurverwarming aanleggen en lemen, een nieuwe trap en vloer plaatsen en vele andere werken...
Ook in de tuin zijn allerlei werken nodig om de plaats van de yurt, zweethut & vuurloopplek verder aan te leggen.

Wij zoeken zowel praktische als financiële hulp om deze droom waar te maken, zodat we kunnen blijven bouwen aan een inspiratievolle wereld en een boodschap van samenwerking, mededogen en verbondenheid met de heilige dimensie van de Aarde uit te dragen.

 

> Klik hier als je wil kijken naar het foto-album Anam Cara verbouwingen.

 

Wens je ons graag een Donatie te schenken? Klik dan via onderstaande link en volg de instructies of ga naar de pagina: donaties voor Anam Cara.
We willen je alvast hartelijk bedanken voor je hulp en betrokkenheid!

 

Hartegroet,

Griet en Roel

 


donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_cara