"VISION CRAFT" Zomer intensieve

met Daniel Mirante & Ainhoa Neith

 

6-daagse intensieve zomer workshop - van 11 tem 16 Augustus 2018

Voor beginnende en gevorderde studenten in Sacred en Visionary ArtWe zijn dankbaar dat de schitterende visionaire kunstenaar en leraar Daniel Mirante voor de eerste keer in België zal lesgeven.

Daniel heeft wereldwijd lesgegeven en is er voor gekend dat hij zowel absolute beginners als gevorderde schilders naar hun volgende niveau van creativiteit kan begeleiden. Daniël was leerling van de grootmeesters Ernst Fuchs en Birgid Marlin.

Een unieke kans om te leren hoe je je innerlijke visie kunt weergeven met de prachtige schildertechniek van de oude meesters: de Misch Techniek
.

 

>>> FOR ENGLISH: CLICK HERE

 

 

 

 

 

 

 

Daniel Mirante geeft voor het eerst les in België

Daniel Mirante is een schilder en instructeur met 18 jaar ervaring, die een enorme kennis heeft over Sacred art, de schildertechnieken van de Oude Meesters, symboliek en het herstel van je eigen creatieve visie.

 

Daniel is een stichtend faculteitslid aan de Academie van Visionaire Kunst in Wenen en doceert wereldwijd. Hij staat bekend om zijn vermogen om studenten in staat te stellen hun innerlijke wereld uit te drukken en mooie, van essentie doordrongen, kunst naar voren te brengen.

 

Zelfs als je helemaal nieuw bent in het schilderen, zal Daniel je helpen om de rijke diepgang van je eigen wezen naar voren te brengen in je schilderij. !

In deze zesdaagse zomerintensieve zal Daniel je begeleiden bij het vinden van je innerlijke visie en hoe je deze kunt schilderen in de Misch-techniek, bekend om zijn unieke kwaliteiten van licht en kleur.

 

 

 

Leer de befaamde Misch-Techniek

Daniel is gespecialiseerd in een breed scala aan methoden, maar vooral 'gemengde technieken' van ei-tempera met olieglazuren, bekend als de "Mischtechnik".

 

De Misch-techniek werd in de 20e eeuw nieuw leven ingeblazen door Ernst Fuchs, de belangrijkste kunstenaar van de Vienna School of Fantastic Realism en leraar van Daniel.

 

De misch-techniek wordt binnen de visionaire kunstbeweging beschouwd als een techniek die zich perfect leent voor het weergeven van innerlijke dimensies, visies en dromen.

 

Wat zo uniek is aan deze techniek, is het vermogen om een ​​prachtig spel van licht en kleur naar voren te brengen in je schilderij.

 

Het is een geweldige stap-voor-stap methode in de klassieke en door de tijd bewezen principes van olieverf schilderen.

 

Daniel studeerde direct bij de grootmeesters Ernst Fuchs en Birgid Marlin, beide iconen in hun werk met de Misch-tecnique. Hij zal je helpen om je eigen visioenen en innerlijke dimensies naar voren te brengen met deze prachtige techniek.

 

 

 

Leer je eigen visioen te schilderen

In onze zesdaagse groepsreis een brug te slaan tussen meditatie en schilderen, en om
door de spirituele beoefening van kunst dichter tot de wereld van symbolen en archetypen te
komen.

 

Onze nadruk zal liggen op het ontwikkelen van persoonlijke empowerment om je eigen beelden te maken. Leren 'zien' en 'leren leren'; zodat je je volledige artistieke potentieel kunt ontwikkelen, ook als je nog volledig nieuw bent op het pad.

 

 • Vind je eigen visioenen voor je schilderijen en ontvang de zelfzekerheid om het uit te drukken.
 • Breng de kunst van schilderen in evenwicht met de rijke innerlijke dimensies die binnenin jou aanwezig zijn.
 • Maak verbinding met de spirituele traditie van heilige kunst en haar potentieel om je te begeleiden en te inspireren in je artistieke proces.
 • Leer de spirituele en creatieve oefeningen om je te helpen naar binnen te kijken en de kunstwerken die geboren willen worden te ontdekken.
 • Ontdek je eigen 'Sacred Vision' en hoe je deze in je schilerij kan uitdrukken.

 

 

Leer de traditionele, beproefde techniek om je eigen visioenen te ontdekken en zichtbaar te maken.

 

 • werk met de Misch-techniek waarmee je prachtige kwaliteiten licht en kleur naar voren kunt brengen in je werk.
 • Gebruik de 'best practices' in vaardigheden en materiaal om prachtige werken te maken die bestand zijn tegen de tand des tijds.
 • Leer werken met verschillende verfmedia en hoe ze aan te wenden voor hun unieke doeleinden en leer over pigmenten.
 • Maak zelf verf, zowel ei-tempera, tempera grassa varients, soffio tempera, en olieverf.
 • Leer werken met onderschildering, het belang van waarde modellering en het werken met glacis: transparante lagen van heldere kleuren die een hemels lichtspel mogelijk maken.
 • Leer problemen oplossen, correcties aanbrengen (pentimento) en hoe je zelf mooie composities kan opbouwen.

 

 

 

Een cursus voor zowel beginners als gevorderde schilders in een rijke, ondersteunende cirkel

Daniel staat bekend om zijn vermogen om zowel beginnende als gevorderde schilders te begeleiden naar hun volgende niveau van creativiteit en vaardigheid.

 

In deze zomer-intensieve zullen we schilderen leren ervaren als een meditatieve praktijk, en traditionele benaderingen leren om onze visioenen op doek te manifesteren.

 

Daniel is toegewijd om deze kennis open te stellen voor zijn studenten en zo jouw eigen persoonlijke creativiteit te stimuleren en bekrachtigen. Zijn manier van lesgeven wordt hoog aangeschreven door zowel zijn collega's als studenten en is gevoelig voor de individuele behoeften van elke student, en het creëren van een open, van focus en vreugde vervulde, groepsfeer.

 

 


 

PRACTISCHE INFO

 

- Aangezien het aantal studenten beperkt is en studeren met Daniel in België een zeldzame mogelijkheid is, is het aan te raden om je snel aan te melden.

 

- Alle verf en mediums worden voorzien, behalve penselen en bokalen (voor medium), enz. (een volledige lijst van wat je moet meebrengen volgt na inschrijving

 

- Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je Daniel zijn instructies voor het voorbereiden en beginnen met werken aan een eerste ontwerp.

 

- Workshopdagen zijn in de kunststudio van het Anam Cara-centrum en zijn van 10 tot 18 uur

 

- Elke workshopdag begint met een begeleide training om meer creativiteit te krijgen.

 

- Mensen die van ver komen, kunnen gedeelde accommodatie in het centrum krijgen. (contact hieronder)

 

 

 

Over Daniel Mirante

 

 

Daniel is een mede-oprichter en vaste docent aan de Academie voor Visionaire Kunst in Wenen. Hij heeft uitgebreid les gegeven in oa Oostenrijk, Italië, Engeland, India, Bali en Australië.

Daniel geeft les met een diepe nadruk op zowel vakmanschap als op de inherente therapeutische en spirituele dimensie van de schilderkunst. Vele van zijn collega's beschouwen hem als een bibliotheek van kennis en inzicht.

Hij is toegewijd om deze kennis open te stellen voor iedereen die wil leren, zowel beginners als gevorderden, om hun eigen persoonlijke creativiteit te versterken.

De overtuiging van Daniel is dat de gedeelde groepsintentie en cirkel van toewijding een krachtige leeromgeving creëren waar doorbraken en een snel leren mogelijk zijn. Hij is een meester in het creëren van een omgeving waarin studenten de eigen inzichten en lessen met elkaar kunnen delen en de steun en kracht van de groep ontvangen om zich makkelijk doorheen de uitdagingen van het schilderwerk te bewegen en vaardigheden te ontwikkelen.

Zijn manier van legeven wordt beschouwd als gevoelig voor individuele behoeften, en het creëren van een groepsatmosfeer met focus en plezier.

 Praktische informatie en Inschrijvingen

Begeleiding:
Daniel Mirante
Plaats: Anam Cara centre Belgium
Lokatie: Kuypenevijver 27 - Veerle - Belgium
Taal : is Engels (vertaling in Nederlands is mogelijk)
Data: : 11 tem 16 Augustus 2018
Bijdrage:: 499 € cursus + 120 € voor materialen, 6 biologische maaltijden, snacks en drank.
Vroegboekkorting: 450 € cursus + 120 € voor materialen, 6 biologische maaltijden, snacks en drank. - Als je registreert EN betaalt voor 21 Juni 2018Je kan hieronder inschrijven. Voor vragen, gebruik ons Contact pagina


 

Schrijf hier in voor Vision Craft met Daniel Mirante

     
 

Naam

     
 

E-Mail address
(zorg dat dit correct is! )

     
 

Straat + nummer

     
 

Postcode + Stad

     
 

Land

     
 

Telefoonnummer

     

Accomodatie:
(Anam Cara is een drugs-vrij, veganistisch centrum)

Ik zorg voor mijn eigen accomodatie
Ik wil graag in Anam Cara verblijven en wens meer informatie
 

Aantal deelnemers

     
     
 

Factuurgegevens
(Enkel indien gewenst en voor zaken met Btw-nummer)

     
 

Vragen of Suggesties

     
   


donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_cara