2 Visionaire Schilderworkshops met Vera Atlantia & Kuba Ambrose

 

- "Painted Prayers" – 2-daagse workshop: Zat 7 en zo 8 oktober 2017
- "Dream Ikons" – 3-daagse intensieve: Vr 13 t.e.m. zo 15 oktober 2017

We zijn zeer vereerd dat de visionaire kunstenaars Kuba Ambrose en Vera Atlantia voor het derde jaar op rij les zullen geven in het Anam Cara Centrum.

Kuba & Vera, beide lesgevers aan ‘Vienna Academy of Visionary Art’ zullen je begeleiden bij het schilderen van je innerlijke visioen, volgens de technieken van de oude meesters.

 

 

FOR THE ENGLISH PAGE : CLICK HERE

 

 

 

Over de misch-tecnhiek met foto’s en video.
(Een nieuwe video over de Ala Prima techniek volgt later. )

 

 

Video: enkele beelden van de workshop in 2015

 

 >>> Klik hier voor het fotoalbum van de workshop van 2015

 

 


Neem deel aan 2 schilderworkshops met internationale leraren Kuba & Vera.

 

Leer de schildertechnieken van de oude meesters.

Vera Atlantia en Kuba Ambrose geven les aan de ‘Vienna Academy of Visionary Art’ en begeleiden schilderworkshops in Oostenrijk, België, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

 

We zijn verheugd dat ze in oktober 2017 opnieuw 2 weekendworkshops zullen geven in het Anam Cara Centrum.

 

In deze workshops zal gewerkt worden met olieverf en ei tempera, maar ook met de Alla Prima Techniek. Sommige van deze technieken werden onderwezen door de Oostenrijkse schilder Ernst Fuchs, bij wie Kuba en Vera les gevolgd hebben.

 

 

 

Breng je innerlijke visioen tot leven

Naast een aantal technische aspecten van schilderen integreren Kuba en Vera ook het sacrale in hun workshops. Door middel van korte geleide meditaties, mantra’s en gebeden word je aangespoord om de sacrale aspecten van je schilderij te onderzoeken.

 

 

 

Training voor beginners en gevorderden.

De workshop is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde schilders die willen leren werken met de Alla Prima techniek of hun spirituele en technische benadering van het maken van kunst willen

 

verdiepen. Ook mensen zonder enige ervaring met schilderen kunnen deze prachtige techniek aanleren en hun verbinding met het goddelijke tot leven brengen.

 

 

 

 

 

 

Workshop 1:

"PAINTED PRAYERS" - 2 daagse workshop

Zaterdag 7 & zondag 8 oktober 2017

Zowel beginnende als ervaren kunstenaars zijn welkom! De cursus is Engelstalig, maar vertaling naar nederlands is mogelijk

Kunst kan de grootste verlangens en aspiraties tot uitdrukking brengen. In deze workshop zullen we de kracht van creatie met een intentie ontdekken, terwijl de vele aspecten van schilderen met olieverf verkend worden.

 

We starten met een geleide meditatie waarbij we verbinding maken met onze visioenen van healing voor onszelf en de wereld. We werken met olieverf op een houten paneel om onze geschilderde gebeden tot uitdrukking te brengen.

 

 

Tijdens deze workshop zal je leren om te werken met:

 

"Alla prima schildertechniek" met olieverf op een houten paneel

 

 • Jouw visioen van het sacrale in beeld brengen
 • Evenwichtige compositie en raamwerk
 • Voorbereidende tekentechnieken
 • Het gebruik van kleurcombinaties en kleurtonen om je schilderij tot leven te brengen.
 • De ‘Alla Prima schildertechniek’
 • Verschillende aspecten van olieverf, materialen en technieken.

 

 

Geleide meditatie en mantra zingen

Het is onze intentie om een sacrale ruimte te creëren die iedereen toelaat om zijn creatieve expressie te voeden. Gezongen gebeden en stille contemplatie zullen ons helpen ons in vrede en eenheid te verbinden. Er is geen ervaring vereist. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom! Vertaling naar het Nederlands is mogelijk.

 

 

No previous art experience is required -­ both beginners and advanced students are welcome! Translation to Dutch is possible (vertaling naar nederlands is mogelijk)

 

 

PRACTISCHE INFO (inschrijven kan onderaan deze pagina)


- PRIJS: € 250,¬ (Cursus + verf, materialen & 2 biologische maaltijden, drank en snacks)

- VROEGBOEKKORTING: € 230 bij inschrijving en betaling voor 7 september 2017


- Alle materialen zijn inbegrepen, behalve penselen. Breng graag je eigen penselen mee (voor de workshop ontvang je nog een gedetailleerde meebrenglijst.)

- De workshop begint om 10u met een geleide meditatie en eindigt om 18u.


- KORTING: Bij deelname aan beide workshops ontvang je een korting van 75€: 520€ voor 5 dagen training, inclusief alle materialen, maaltijden, snacks en drank.

 

 

 

 

 

Workshop 2:

"DREAM ICONS" - 3-daagse Intensive

Vrijdag 13 tem zondag 15 oktober 2017

Zowel beginnende als ervaren kunstenaars zijn welkom! De cursus is Engelstalig, maar vertaling naar nederlands is mogelijk

Tijdens deze workshop zal je uitgenodigd worden om op een klein houten paneel met olieverf een kunstwerk te creëren. Deelnemers zullen stap voor stap doorheen het proces begeleid worden. Van het concept tot compositie, van het tekenen tot het eindresultaat.

 

Stilistisch gezien zullen we ons focussen op de noordelijke renaissance schilderkunst met toevoeging van enkele moderne toetsen. Deelnemers worden aangemoedigd om kunst te gebruiken om uit te drukken wat voor hen sacraal is.

 


 

Tijdens deze workshop zal je leren werken met:

 

De "Alla prima techniek" met tempera en olieverf op een klein houten paneel.

 

 • Verken het aanwezige sacrale doorheen kunst.
 • Leer om een klein houten paneel te prepareren.
 • Leer hoe je goede composities en armaturen maakt.
 • Cultiveer je visioen en werk vanuit je inspiratie.
 • Word begeleid bij de uitwerking van een menselijke/goddelijke figuur.
 • Leer het proces vanaf de schets tot de onderschildering.
 • Bouw je onderschildering op met ei tempera.
 • Leer om kleur en kleurtonen uitgebalanceerd te gebruiken.
 • Werk met glazuur en ‘scumbling’ technieken.
 • Breng details aan met olieverf.

 

 

Geleide meditatie en mantra zingen

Het is onze intentie om een sacrale ruimte te creëren die iedereen toelaat om zijn creatieve expressie te voeden. Gezongen gebeden en stille contemplatie zullen ons helpen ons in vrede en eenheid te verbinden.

 

Er is geen ervaring vereist. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom! Vertaling naar het Nederlands is mogelijk.


 


PRACTISCHE INFO (inschrijven kan onderaan deze pagina))


- PRIJS: € 345,¬ (Cursus + verf, materialen & 3 biologische maaltijden, drank en snacks)

- VROEGBOEKKORTING: € 320 bij inschrijving en betaling voor 7 september 2017

- Alle materialen zijn inbegrepen. Breng wel je eigen penselen mee (voor de workshop ontvang je nog een gedetailleerde meebrenglijst.)

- De workshop begint elke dag om 10u met een geleide meditatie en eindigt om 18u.

- KORTING: Bij deelname aan beide workshops ontvang je een korting van 75€: 520€ voor 5 dagen training, inclusief alle materialen, maaltijden, snacks en drank.

 

 

 

3 Open studio dagen met Kuba

10, 11 & 16 Oktober

 

Voor studenten van Vera & Kuba is er de mogelijkheid om in de studio te schilderen en verder te werken aan hun schilderij tijdens de ‘open studio dagen’. Kuba zal tips en persoonlijke begeleiding geven waar nodig.

 

 

 

PRACTISCHE INFO (inschrijven kan onderaan deze pagina)


- PRIJS: € 45 per dag¬ (verf, biologische maaltijd, drank en snacks inbegrepen)
- Alle materialen zijn inbegrepen, behalve penselen. Breng wel je eigen penselen mee (voor de workshop ontvang je nog een gedetailleerde meebrenglijst.)

- De open studio dagen lopen van 10 tot 18u

 

 

 

 

OVer Kuba & Vera

 

 

Kuba Ambrose is geboren in 1982 in Melbourne, Australië. Hij is een schilder die zich vnl verdiept heeft in visionaire/ mystieke kunsten. Vele van zijn kunstwerken zijn geïnspireerd door dromen en visioenen alsook door wijsheden vanuit de verschillende grote spirituele tradities.

‘Mijn kunst is een poging om de schijnbaar tegenovergestelde innerlijke krachten samen te brengen en te harmoniseren om zo tot evenwicht en rust te komen. Mijn schilderijen zijn een soort logboek van mijn innerlijke reizen en de zoektocht naar diepere betekenis. Vaak vertrekt een werk vanuit een bepaalde sleutelzin of thema om later uit te breiden doorheen het spel van verbeelding.'

Kuba heeft schilderkunst gestudeerd aan het Koninklijk Instituut voor Technologie in Melbourne en reisde later door Europa om de techniek van olieverf en ei-tempera aan te leren. Hij woont nu in de buitenwijken van Wenen, Oostenrijk, waar hij momenteel lesgeeft aan de Weense Academie voor Visionaire Kunsten.

 

 

De kunst van Vera Atlantia reflecteert onze intieme connectie met de Bron en de verdiepende ervaring van spiritueel ontwaken. Evenveel geïnspireerd door woorden als beelden heeft deze kunstenares zich zowel in kunst als schrijven verdiept vanuit een levenslang streven naar zelfonderzoek, healing en de innerlijke wereld van de ziel. Vooral trancereis, meditatie en schrijven hebben haar naar de diepere dimensies van bewustzijn en verbeelding geleid.

Een persoonlijke verlieservaring maakte schilderen tot een bron van diepe innerlijke healing en transformatie voor haar. Dergelijke healing wordt sterk ondersteund door creatieve expressie. Vanuit deze ervaringen besloot ze de studie ‘Schilder Therapie’ te volgen aan het instituut voor Institut für Mal- und Gestaltungstherapie in Wenen.

In 2013 heeft Vera Atlantia een schilderworkshop ‘Soul Painter’ ontwikkeld die gericht is op het maken van kunst als middel voor zelfonderzoek en ontdekking. Ze geeft momenteel les aan de Weense Academie voor Visionaire Kunsten.

 

 Praktische info en inschrijving

Begeleiding:
Kuba Ambrose & Vera Atlantia
Plaats: Anam Cara centre Belgium
Adres: Kuypenevijver 27 - Veerle
Taal: is English (vertaling in Nederlands is mogelijk)
Meebrengen: Schetsboek voor nota’s en tekeningen, potloden en penselen.
Uren: Alle workshops starten om 10u met een geleide meditatie, om je artistieke werk te verdiepen, en eindigen om 18u.


4 WORKSHOP OPTIES:

> "PAINTED PRAYERS" - 2-daagse workshop
Data: : 7 - 8 Oktober 2017 (van 10u tot 18u)
Bijdrage: 250€ , (Cursus + verf, materialen & 2 biologische maaltijden, drank en snacks)
Vroegboekkorting: € 230 bij inschrijving en betaling een maand op voorhand.


> "DREAM ICONS" - 3-daagse intensieve
Data: 13 – 15 okotber 2017 (van 10u tot 18u)
Bijdrage: 345€ , (Cursus + verf, materialen & 3 biologische maaltijden, drank en snacks)
Vroegboekkorting: € 320 bij inschrijving en betaling een maand op voorhand.


> PAINTED PRAYERS + DREAM ICONS - 5 -daagse workshop
Data: 7, 8, 13, 14, 15 Oktober 2017 van 10u tot 18u)
Korting van 75 €: 520€ (inclusief materiaal, 5 biologische maaltijden, drank en snacks)


> OPEN STUDIO DAYS - met Kuba
Data: 10, 11, 16 Oktober 2017 (van 10u tot 18u)
Bijdrage: 45€ per dag (inclusief verf, materialen & biologische maaltijd, drank en snacks)


Je kan hieronder inschrijven. Voor vragen, gebruik ons Contact pagina

 

Inschrijfformulier Vera & Kuba workshops 2017

     
 

Naam

     
 

E-Mail adres
(zorg dat dit correct is aub)

     
 

Straat + nummer

     
 

Poscode + gemeente

     
 

Land

     
 

Telefoonnummer

 

Registreer voor:

Painted Prayers: 7 - 8 October 2017
Dream Icons: 13 -15 October 2017
Painted Prayers + Dream Icons (Korting)
 

Open studio dagen met Kuba:
(Enkel voor workshop studenten.)

10 October 2017
11 October 2017
16 October 2017
 

Aantal Deelnemers

     
     
 

Eventuele Opmerkingen

     
   

 


   

“My 10 day retreat with Kuba and Vera was nothing short of incredible. Individually and united, their gentle guidance in meditation and sharing of tremendous artistic skills, nurtured and developed by the late and great Prof. Ernst Fuchs, had me feeling honoured and overjoyed to have the time, space and opportunity to reveal and be informed by my own highest potential, as the beauty, balance and clarity unfolded upon the canvas, layer by layer.

A truly moving and unforgettable experience to which one can take back into the world and share. Thank you!!!”

Irene Roberts

“Kuba Ambrose and Vera Atlantia artfully created a space for sacred works of art to emerge through each one of us, during Art In Paradise Retreat in beautiful Byron Bay Australia, October 2015

Their teaching and the wholesome environment nurtured us all to create works of art that were of group-heart-consciousness. Both Kuba and Vera presented as deeply compassionate, insightful and sensitive beings- wise for their age.

They were adept at holding space for a group to evolve. Nicely drawing on a combination of humour and firm discipline, they guided us to complete our conceptual visions. I experienced the joy of co-creation when the introduction group meditation by Vera inspired my conceptual vision to emerge. The closing meditation by Kuba inspired a poem relating to the same vision. The group dynamic revealed magical moments as we shared meditation circles and sang for world healing and peace.

Without a doubt, the experience was deeply transformative.”

Chandrika Steinhart

donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_cara

 

 

“Painting with Vera & Kuba has brought a profound change in my painting, and my confidence. Through the meditations and working with the Misch-technique, I found new ways of surrendering to the painting-process, where I used to be more controlling.

Even though my style has always been very detail-focused, working with them opened me up to new ways of letting the process guide me. What came from this was a work that is very dear to my heart, and a new pathway of possibilities.

As someone who has been painting for a longer time, I was also very impressed by how they could guide absolute beginners to bring forward beautiful works of art.

They are both magnificent teachers, with not only the skills to teach painting, but the experience and personal depth to bring out beauty and spiritual connection in their students.

I highly recommend working with them if you get the oppurtunity!

Roel Crabbé