klankhealing altaarKlankhealing: onze benadering

"Transformator van Bewustzijn"
- door Roel Crabbé

"Intentie en Inspiratie zijn de vleugels van de ware vlucht van vrijheid. " - Roel Crabbé

Het werken met klank voor healing kan erg verschillend zijn. Elke begeleider doet dit zo op zijn of haar eigen manier en met een eigen intentie. Daarom op deze pagina wat meer uitleg over de rol van klankhealing in Roel zijn werk.

"Mijn eerste spirituele leraars werken erg veel met klank, vanuit sjamanistische benadering. Al gauw groeide onze band en vroegen ze me mee hun Dreamtime Healing concerten te begeleiden. Ik was toen negentien. Sindsdien ben ik nooit opgehouden met het geven van Dreamtime healings en ik beschouw het nog steeds als een zegen om dit te mogen doen. De ervaringen die ik met hen gedurdende vele jaren opdeed hebben me enorm gegidst in het verder ontwikkelen hierin.Klank als transformator


Het werken met klank zoals ik dat doe is sterk gericht op het bewustzijn, de subtielere energieën en de realiteit van de ziel. Ik gebruik klank als een middel om te bidden. Om te openen voor inspiratie, healing en kracht en ons te richten op de kern, zodat we mogen herinneren en deze herinnering mogen integreren.


klankschalen voor klankhealing concertIn al die jaren heb ik de kans gehad om met erg veel verschillende mensen te kunnen werken. Steeds meer wordt het duidelijk hoe het bewustzijn de sleutel is van ons leven. Onze gedachten, overtuigingen en geestelijke ingesteldheid bepalen onze ervaring van de realiteit. Klank is een medium dat een enorme impact kan hebben op het bewustzijn.


Klank heeft de kwaliteit dat het ons, al is het voor even, vrij kan maken van de persoonlijke geschiedenis, zodat we ons kunnen openen voor de extatische ervaring van heelheid, verbondenheid en innerlijke straling. En dit is waar het voor mij over gaat.


De klankhealings die ik geef worden dan ook gericht aangewend als een uitnodiging om alle delen van ons wezen te openen voor de ervaring van groei, inspiratie en expansie, de bouwstenen van het leven. Ik zie de klanken vaak als een stralende zon die de bloemknoppen uitnodigt zich te ontvouwen. Zo ervaar ik dat zelf wanneer ik met klank werk. Ook ik voel me telkens weer opnieuw uitgenodigd mezelf meer en meer te openen, in overgave.Spirit liederen


Mijn benadering van klankhealing baseert zich op mijn ervaring van het sjamanisme en komt voort uit de gidsenwereld. Vanuit deze verbinding is mijn klankwerk zich met de jaren meer en meer gaan richten op healingsliederen, die ik leer van mijn gidsen en ook vaak te horen krijg wanneer ik begin. Hun kracht vervult me en ze zijn een leidraad in mijn dagdagelijkse leven. In mijn werk zijn ze voortdurend aanwezig. Ze lijken eindeloos te blijven komen.


Deze spiritliederen zijn de kern van mijn werk gaan vormen, of ik nu een klankhealingconcert, trainingen sjamanisme of zweethutceremonies begeleid. De liederen zijn voor mij de ware dragers in dit werk. Ze helpen me om me te verbinden en verdere inspiratie te laten stromen en hebben een grote impact op het gebeuren.


Vaak voelt het alsof de liederen mij zoeken om gezongen te worden, een onbeschrijflijk gevoel! De liederen blijken een tijdloze essentie uit te dragen, die veel mensen heel diep raakt. Ik herinner me de eerste maal dat ik zelf naar een opname luisterde van één van die liederen en hoe de tranen over m'n wangen rolden. Ik voelde de zachte kracht van mijn gidsen en herinnerde me al de momenten dat deze kracht me hielp wonden te genezen.Het altaar


De ontwikkeling van het werken met spiritliederen bracht geleidelijk aan ook een verandering in mijn manier van werken teweeg. Daar waar ik vroeger voortdurend rondging in de ruimte om met de instrumenten over de lichamen van de mensen te spelen, ben ik nu veel meer gericht op de ruimte en de aanwezigheden daarin.

 altaar van klankhealing concert

Centraal staat voor mij het altaar, waarrond
mijn instrumenten liggen. Dit altaar is met de jaren gegroeid tot het focuspunt van mijn gebed. Het werken met het altaar via de klank is echt fascinerend en nog steeds ben ik keer op keer verbaasd en ontroerd over de rol die deze kracht is gaan innemen.Intentie


Intentie is erg belangrijk. Omdat het klankhealingswerk zoals ik dat breng gericht is op de beleving van de innerlijke werelden en groei vraag ik mensen een heldere intentie te plaatsen alvorens de wereld van de klank in te duiken. Wanneer we een heldere intentie hebben kunnen we ons openen voor de inspiratie die ons zoekt.


Het werken met klankhealing is een eindeloos avontuur, dat steeds verandert en groeit. Wat dit werk mij en vele anderen steeds opnieuw leert is te leren leven als een ode aan de openheid. Open in alle aspecten van ons leven. Als bloemen voor de zon."


 

Roel Crabbe

2008


 

Roel begeleid workshops en trainingen Sjamanisme en Rituelen voor Transformatie. Hij begeleid de Dreamtime Healings: Sjamanistische Klankhealing rituelen en de Gevorderde Sjamanistische Training "Spirit in Klank" - Training Sjamanistische Klankhealing.

Naast dit werk is hij actief als maker van de Sjamaantrom en kunstenaar.

 

>>> Overzicht van de Klankhealing Artikels

     

>>> Klankhealing: Sleutel voor Welzijn

>>> Helende Kracht van je Stem - Ritueel

>>> Onze benadering van Klankhealing

 

Klankhealing activiteiten:

>>> Dreamtime Healing: Sjamanistische Klankhealing Concerten

>>> Spirit in Klank 2011 - Training Sjamanistische klankhealing

>>> Trancedans ritueel intensieve met Live muziek en Dreamtime Healing

>>> Live Geluidsfragementen van een Klankhealing Concert

 


donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_cara