Vision Quest

"Mother Earth - Father Sky - Infinite Spirit"

Er is niets zo sterk als iemand met een visioen, en de moed en kracht dit te leven - Roel Crabbe

 

De volgende Vision Quest zal pas doorgaan in 2022 of 2023

 

De Vision Quest wordt om de 2 jaar gehouden, afwisselend met de Anam Cara Sacred Burial

 

 

 

Let wel: De Anam Cara Vision Quest bestaat uit een traject van 7 maanden met maandelijkse bijeenkomsten en een intensieve 11-daagse in Frankrijk. In die zin kan deze Quest als een jaartraject beschouwd worden. Als je dus enkel een Vision Quest zoekt, zonder de intensieve voorbereiding die Roel aanbiedt, is deze aanpak niet voor jou bedoeld.

 

Dit traject is enkel mogelijk voor mensen die ervaring hebben met Roel zijn manier van werken en een intake-gesprek hebben gedaan. Het aantal deelnemers is beperkt.

 

 

 

 

vision questVision Quest: Tijdloze initiatie

 

Alleen in afzondering in de natuur...

De Vision Quest is ongetwijfeld één van de meest voortkomende rituelen wereldwijd. In vele culturen werd dit ritueel gebruikt als overgangsritueel bij overgang van kind naar volwassene.

 

Spirituele zoekers en medicijnmensen ondernamen vaak 4 maal of meer een vision quest, om hun relatie met hun visoen, Spirit en Moeder Aarde te versterken en persoonlijke initiatie in het leven te roepen.

 

 

vision questOp Quest naar je Visioen...

In de Vision Quest staat de zoektocht naar een “Visioen” centraal. Ook al verschilt de vorm van de Vision Quest van cultuur tot cultuur, de essentie is vaak dezelfde: Je bent alleen in afzondering in de natuur, zonder voedsel, en je opent je voor inspiratie voor je leven.

 

De Vision Quest is jouw afspraak met Spirit, om je leven te vernieuwen, richting en healing te vinden en je bestemming op aarde te vestigen in jezelf.

 

 

 

Wonderlijk domein in de Katharenstreek

Deze Quest zal doorgaan op een wonderlijk prive-domein van 52 hectare in de Katharenstreek in Zuid-Frankrijk. Hier kan je nog opgaan in de stilte en een diepe verbinding met Moeder Aarde en de Spirit.

>>> Zie het fotoalbum

 

 

foto vision quest plekIntensief Vision Quest traject van 6 maanden

 

Deze Vision Quest verschilt van die van andere organisaties in die zin dat er een specifiek en uitgebreid voorbereidend traject loopt van 6 maanden.

 

 

Voorbereiding

 

In 4 maandelijkse zweethut ceremonies bouw je stap voor stap je medicijnwiel-altaar op, dat een centrale plaats zal krijgen in je Vision Quest plek.

 

De voorbereiding met 4 zweethutten en de begeleide Deathlodge-ceremonie en Nachtwake ritueel maakt dat je in volle verbinding je Vision Quest kan maken en deze kans ten volle kan benutten.

 

 

Voorbereidende ceremonies:

  • Commitment ceremonie: Ankeren van kracht
  • Zweethut Oost: Geboorte
  • Zweethut Zuid: Volwassenheid & community
  • Zweethut West & Death lodge: Overgave
  • Zweethut Noord & Nachtwake: Verbinding

 

 

Voorbereiding thuis:

Elk van de maandelijkse bijeenkomsten zal je thuis voorbereiden en ook de weken na elke ceremonie zal je thuis werken met de krachten van het medicijnwiel om ze te integreren in je leven.

 

 

 

Intensieve Quest met tochten naar plaatselijke krachtplaaten:

Gedurende 11 dagen verblijven we samen op het prachtige gebied van vrienden. In de dagen voor je Quest bezoek je enkele oeroude krachtplaatsen om hun zegen te ontvange. Je praat met de spirit van het land en bereid je voor.

 

De Vision Quest zelf bestaat zoals in de meeste tradities uit 4 dagen en nachten in afzondering en zonder eten. In totaal zullen we 11 dagen samenzijn op deze plek, zodat je je goed kan voorbereiden en ook na je Quest goed kan integreren.

 

 

Integratie:
Anderhalve maand na je Vision Quest kom je opnieuw samen met de groep voor een laatste integratie-zweethut.

 


Je kan deze Vision Quest beschouwen als een diepgaand traject naar de kern van jouw verbinding met Moeder Aarde, Vader Hemel en de Spirit die leeft in al.
Indien je interesse hebt om deel te nemen, kan je hieronder de verdere informatie aanvragen.

 

 

 

Programma:

 

Infoavonden: Er zijn meestal een 3 tal infoavonden (data volgen)

 


Voorbereiding Vision Quest: (exacte data volgen)
- 1 vrijdagavond in maart (20 tot 22u)
- zondag in maart : Zweethutceremonie Oost
- zondag in april : Zweethutceremonie Zuid
- za & zo in mei: Deathlodge Ceremonie en Zweethutceremonie West
- za & zo 17 juni: Nachtwake ritueel en Zweethutceremonie Noord

 

Vision Quest in Zuid Frankrijk (11 dagen)

 

Integratie:
zondag in september: Vision-Lodge: Integratie Zweethutceremonie

 

 

 

Terugkerende Questers:

 

In verschillende tradities word de Vision Quest 4 maal ondernomen. Deze benadering wordt doorgaans aangewend door mensen wiens pad diep verweven is met hun spiritualiteit en verbondenheid met de Aarde.

 

 

Mensen die reeds een Quest hebben gedaan kunnen in samenspraak verder Quests ondernemen. De Quests die we aanbieden zijn:

 

1: Quest van het Oosten: Poort van de Adelaar (visie, richting & keuze)

Dit is de eerste Quest in het programma, beschreven op deze pagina.

 

 

Volgende Quests zijn mogelijk voor wie dit pad wil verderzetten:

 

2: Quest van het Zuiden: Poort van de Heilige cirkel (integratie, commitment & relatie)

3: Quest van het Westen: Poort van Wijsheid (healing, overgave & dienstbaarheid)

4: Quest van het Noorden: Poort van Spirit (eenheid, transfiguratie, missie)

 

De voorbereiding en voorwaarden van terugkerenende Questers is verschillend dan van nieuwe questers en kan je bespreken met Roel na aanmelding.

 

 

 

Over Roel Crabbé

 

Roel beoefend sjamanisme sinds 1995 onder leiding van zowel traditionele als westerse leraars. Hij is persoonlijk getraind en geauthoriseerd om het werken met de sjamanistische trancereis en healing te onderwijzen door Sandra Ingerman, voormalige educatie-directeur van de Foundation for Shamanic Studies en auteur van oa. "Soul Retrieval" & "Medicine for the Earth".
Hij gaf les in Belgie, Nederland, Zweden, Italië & Frankrijk.

Roel begeleid de Vision Quest als een langere initiatierite, die deelnemers de kans geeft hun visioen krachtig te integreren.
Hij is de oprichter van Anam Cara.

 

 

 

Sandra Ingerman over Roel Crabbé

 

"Roel Crabbe's work is exquisite. His life experience has led him to be a brilliant and compassionate shamanic healer and teacher. I have known Roel since 2004 and had the opportunity to watch him work many times. His work is really beautiful, and touches deep into the soul of his clients. His communication is clear and his work is truly innovative. Anyone attending a workshop with Roel will come out with a wealth of teachings, healing, and inspiration."

 

- Sandra Ingerman, author of 10 books on shamanism including "Soul Retrieval" and "Walking in Light"

 


Peggy Dylan over Roel Crabbé:


"The teachers who have impacted my life in the most profound way have all had a number of qualities in common: compassion, intelligence and integrity. Above all they they walked their talk, in other words they lived their lives from their principles. In my experience Roel Crabbe has the qualities that set apart a true teacher in abundance. The Sufis call their teachers Spiritual Friends, I believe you could find no better Spiritual Friend than Roel."        - Peggy Dylan

 

 

 

 


Voorwaarden tot deelname:

 

- Deze Vision Quest is enkel voor mensen die ervaring hebben met Roel zijn manier van werken en hier bewust voor kiezen. Minimumdeelname is 1 weekendworkshop

- Eerdere ervaring met de zweethutceremonie is ten zeerste aangewezen.

- Na opgave hieronder ontvang je een intake document. Deelname is enkel mogelijk na een intake en persoonlijk contact met Roel hierover.

- Bij deelname wordt je verwacht om aan alle bijeenkomsten deel te nemen en thuis de gevraagde voorbereidingen te treffen voor elke ceremonie.

- Het is niet mogelijk om enkel voor de 11 dagen in Frankrijk in te schrijven.

 

Praktische Info & Inschrijvingen

Begeleiding:
Roel Crabbé met assistentie van Griet Heylen & staff.


Heb je interesse in de Vision Quest 2020?
Vul dan hieronder je gegevens in en dan krijg je een berichtje van zodra de data bekend zijn.


 

>>> Op de hoogte blijven Vision Quest

     
 

Naam

     
 

Voornaam

     
 

E-Mail adres
(Let er op dat dit correct is!)

     
 

Telefoonnummer

     
     
   
 

>>> Overzicht van de Workshops en Trainingen Sjamanisme

 

 

>>> Overzicht van de Sjamanisme Artikels

 

 

>>> Overzicht van de Sjamanisme Artikels op de Anam Cara Blog

   


"De voorbereiding op de vision quest was een waardevol traject dat voor mij nodig was om het diepste en eenvoudigste te kunnen (her)ontdekken, het vertrouwen in mijn eigen bron en vooral de bereidheid om met die info ook "iets" te doen.

Andere mensen ontmoeten die eenzelfde traject willen volgen , elk op hun unieke aanwezigheid, gaf mij een omhelzing op een liefdevolle manier.

Ik heb een fijne tijd gehad met mezelf in eenheid met de natuur. Wat nu nog na zindert, het visioen, het gevoel dat nu (na enkele weken) diep in mijn ziel gegrift staat is het horen van de oneindige stilte, de wind, de zon, de regen, de pulserende ademhaling van moeder aarde (ook in hectische, stressvolle situaties kan dit beeld mij in een diepe rust brengen)

Het laat mij ervaren hoe ik verder kan groeien in alle nederigheid en dankbaarheid."

Kris Geysens

"Het jaar waarin ik de vision quest deed, veranderde werkelijk leven. Niet enkel mijn blik op het leven. Maar ook letterlijk : vòòr mijn vision quest was ik communicatieverantwoordelijke met een potentiële burn-out die om de hoek loerde. Nu ben ik zelfstandige coach en lesgever in intuïtieve ontwikkeling. Wat er in essentie veranderde dat jaar is dat ik mijzelf in de diepte leerde kennen en aanvaarden. Ik leerde mijn gevoeligheid, mijn empathie en intuïtie zien als een kracht in plaats van een last. Ik leerde om mijn kracht niet langer te verstoppen.

Het voorbereidingsjaar voorafgaand aan de vision quest benoem ik lachtend wel eens als de periode waarin ik 'de onderste steen van mijn ziel bovenaan legde'. Niet in de zin dat het moeilijk of te zwaar was. Wel in die zin dat ik zeer diep naar binnen keerde. Het bracht me ertoe het leven vanuit een andere invalshoek te bekijken. Kernvragen die ik me stelde waren: Hoe kan ik leven wie ik werkelijk ben? Wat dien ik hiertoe los te laten? Hoe kan ik bijdragen aan een wereld die meer harmonie, meer vrede, meer rust bevat? Welk voorbeeld wil ik zijn voor mijn kinderen, voor mijn omgeving? Wat brengt mij bij diepe vreugde?

Het was een mooi en intens proces. Voor mezelf en ook voor mijn omgeving thuis. Tijdens het voorbereidende jaar werd duidelijk wat klopte voor mij en wat ik kon loslaten. Ook ben ik dankbaar voor de fantastische verbinding, liefde en steun van de groep waarmee ik het traject aflegde.

De vision quest zelf vormt het sluitstuk van het traject. De queeste bracht mij rust en een diep weten rond wat mij werkelijk te doen staat. In de dagen en nachten alleen met de natuur hervond ik een immense dankbaarheid voor mijn leven en voor mijn toekomst. Ik zag de mogelijkheden. Ik zag wat ik kon betekenen. Het gaf me een diepe rust. En veel vertrouwen. Vertrouwen en kracht om het leven te leven dat werkelijk bij mij past."

Sofie Cloots

"4 dagen zonder eten op een berg zitten. Had je me 3 jaar geleden verteld dat ik dat zou doen, dan had ik je voor gek verklaard. En toch, ik heb het gedaan, en had het voor geen goud willen missen.

Meer zicht op mijn doel in het leven, dat was de reden dat ik op Vision Quest ging.

De diepe connectie met de natuur die de bedding vormt voor dit ritueel was voor mij een erg krachtige katalysator om een dieper inzicht in mijzelf en mijn eigen drijfveren te krijgen. Mijn quest werkt nog steeds door in mijn leven en beinvloed veel van de keuzes die ik maak op een rustige, maar tegelijk zeer krachtige manier. Zowel ikzelf als mijn bedrijf ontwikkelen zich op een andere manier, die veel meer aansluit met wat ik echt wil doen in dit leven.

In het 6 maanden durende traject hebben jullie me langzaam maar zeker fysiek en geestelijk klaargestoomd voor de eigenlijke quest, en is er na de quest aandacht voor integratie van datgene wat ik geleerd hebt in mijn dagelijks leven. Ik kreeg een krachtige band met mijn mede-questers en bovenal veel inzichten in mijn eigen drijfveren en doelen in het leven.

Roel, je weet op onnavolgbare wijze het krachtige, oude ritueel van de quest in een breder spiritueel kader te plaatsen en zorgt daarmee voor een enorm diepgaande ervaring die nog jaren in je dagelijks leven doorwerkt, en die ik iedereen die op zoek is naar zijn 'reden van bestaan' van harte aanbeveel! "

Anton de Gier
www.appliedvisions.nl

donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_cara

"Sinds de Vision Quest is er heel veranderd in mijn leven!!

Heel het traject dat we samen hebben aflegden was heel goed opgebouwd. Elke opdracht die we meekregen bracht me dichter bij mezelf en ik zag alle deelnemers groeien en veranderen.

De 11 dagen in Frankrijk waren gewoon super !!! De prachtige plek, de rituelen op krachtplaatsen en dan de 4 dagen op onze eigen plek in afzondering was voor mij gewoon thuis komen.

Ik heb er veel mogen zien, gevoeld, gehuild en gelachten. Ik kreeg vele inzichten over mijn leven zag hoe ik mijn pad nu wil bewandelen.

Sindsdien gaat alles zeer snel en komen de dingen die ik als intentie heb gegeven allemaal op mijn pad gevallen.

Ik dank alle andere voor hun openheid en de liefdevolle vriendschappen die ik hier aan over gehouden heb.

En ik dank jullie voor wat je elk van ons gaf en dat ik altijd bij jullie terecht kon wanneer het nodig was. "

Nico Keeman


Met grote verwondering kijk ik terug op deze Vision Quest. Het afleggen van het voorbereidingstraject, de bijeenkomsten met de groep, de zweethutten, het is allemaal zo mooi en rustgevend…

Het één worden met de natuur, het tijdloze, de rust en stilte tijdens de dagen in afzondering, het heeft me helemaal weer bij mezelf gebracht!

Het geeft me een diepe kracht om mijn weg in dit leven te herontdekken, te bewandelen en te veranderen !

Dit alles getuigt van een grootsheid waar ik nederig van word, maar tegelijkertijd ben ik zeer dankbaar deze weg te kunnen afleggen!

Dank aan Roel, Griet, Noa voor de begeleiding …..
Dank aan de mooie plek in Frankrijk…
Dank aan de sterke groep van medereisgenoten….

Agnes


"Een jaar later zindert mijn eerste vision quest ervaring nog steeds na en dat zal het nog wel een hele tijd blijven doen, vermoed ik.

Ik ben gaandeweg verliefd geworden op alle aspecten van deze vision quest. De voorbereiding ernaartoe vond ik heerlijk, diepgaand en voor mezelf ook zeer noodzakelijk om helemaal in de ervaring te kunnen gaan.

De plek in Frankrijk waar we kampeerden zit in mijn hart gegrifd. Mijn 4 dagen op mijn Quest plek waren uitdagend, maar wat een openbaringen zijn er sindsdien al gekomen! Ik ben zeer, zeer dankbaar voor de liefdevolle begeleiding en ondersteuning van iedereen die erbij was."

Katrien


"Heel het Vision Quest gebeuren was voor mij een ware openbaring van wat we als mens kunnen ervaren hoe mooi het echte leven kan zijn... als we de mogelijkheid creeren het Universum in ons te laten werken!

De voorbereidende weekends opende stelselmatig onze visie op het spirituele gebeuren dat ons te wachten stond boven op onze berg...stelselmatig groeiden we naar de onbekende apotheose.

Ik had het geluk op de aller mooiste berg flank terecht te komen,een magische ervaring, een plek waar dieren en bomen mij in hun armen sloten - ook al was het weer soms bar slecht - niets kon dit zalige gevoel verstoren..op voorwaarde dat ik me kon overgeven zonder verwachtingen, gewoon door te vertrouwen op het Universum waar we, zoals de dieren en de bomen, deel van uit maken.

Het gevoel dat je dan automatisch krijgt, is ONBESCHRIJFLIJK - een ervaring die ik levenslang mag meedragen. Daarbij komt nog de mooie mensen die ik heb mogen ervaren, de krachtplek van Nebias, het heerlijke eten, het samenzijn in de natuur. ... Een prachtige ervaring die ik iedereen toewens. die in zn spiegel durft te kijken!!

1000x dank Griet ,Roel en iedereen die een stukje van de hemel hebben laten zien :-)"

Martin C."Een 'stilstaan' op mijn levensweg

Verbonden met voorouders en grootmoeders

De visie op mijn leven ontdekken in symbolen in de natuur

Alleen zijn en tegelijkertijd gedragen door de groep

'Samen' de wereld instappen in diepere verbinding met mijn ziel..."

Kristin