Reiki Handen met BloemenReiki - Wat is Reiki?

Usui System of Natural Healing

"Reiki is de levensenergie, de kracht om je om te draaien en de moed om te kiezen voor de nieuwe wereld die voor je openligt." - Takata

Wat is Reiki?


Reiki is het Japans woord dat “Universele Levensenergie” betekent: de energie waaruit alles is opgebouwd.


De meeste van de vele Reiki-studenten op de wereld zullen het er over eens zijn dat “universele levensenergie” maar een summiere omschrijving is van de buitengewone kracht van Reiki. Grandmaster Takata benoemde het daarom ook “God-power”.


Reiki is helende energie, geen techniek of methode. Reiki kent geen huidskleur, geloof of leeftijd. De manier waarop het wordt doorgegeven aan anderen is wel een methode. In het Usui Systeem van Reiki Healing of Usui Shiki Ryoho, gebruikt men deze energie door zachte aanraking ten behoeve van healing.

 

Hawayo Takata, de vrouw die het Usui Systeem van Reiki buiten Japan bracht, schreef in haar vroege dagboek het volgende: “Deze kracht (Reiki) is onvoorstelbaar, onmeetbaar en omdat het een universele levenskracht is, voor mens en dier niet te vatten. Toch ontvangt ieder levend wezen, wakend of slapend, er dagelijks de zegeningen van.”

 

De enige manier om te weten te komen wat Reiki werkelijk doet, is door een Reiki-behandeling te ontvangen.


Wil je graag zelf met Reiki leren werken , dan kan je dit door je in te schrijven voor een Reiki-cursus. Deze Reiki-cursussen worden gegeven door mensen die binnen de Reiki-opleiding hun meesterschapsgraad behaald hebben en daardoor reeds langere tijd hun pad in Reiki bewandelen.

 

Rozenkwarts Hart voor Reiki Pagina

 

Tot slot voeg ik toch nog even de woorden toe van Hawayo Takata, derde grootmeester in rij:
“Reiki behoort ieder toe die zoekt en verlangt om de kunst van genezen te leren. Het zal zijn weg vinden wanneer de student bereid is te accepteren. Hem wordt de weg gewezen.”

 
 

>>> Overzicht van de Reiki Artikels

     

>>> Wat is Reiki

>>> Het Ontstaan van Reiki

>>> De Reiki Beginselen

>>> Reiki Aspecten en Reiki Elementen

>>> Reiki: Onze Benadering

>>> Reiki Behandeling

 

 

>>> Overzicht van de Reiki Inwijdingen en Open Reiki-Avonden

 

 

>>> Overzicht van de Reiki Artikels op de Anam Cara Blog

 

 

 

donaties_vzw_anam_cara

tell_a_frien_vzw_anam_cara