Archives for maart 2010

Wedergeboorte – een eenvoudig lenteritueel voor vernieuwing

In het sjamanisme neemt de verbondenheid met de natuurlijke cycli een belangrijke plaats in. De sjamaan weet dat alles kracht bevat en dat de  scharniermomenten in de natuur plaatsen van kracht zijn. Deze momenten worden in alle culturen benut via rituelen: bewuste momenten van verbinding, groei en vieren.

De lente brengt de kracht van een nieuw begin… Dit biedt ons de mogelijkheid bewust onszelf te vernieuwen, door samenwerking van sterke intentie, overgave en verbinding. Iedereen kan deze kracht benutten. Ze is er voor ons allen. Om je hiermee te verbinden is het goed je in deze periode te verbinden met de kracht in de natuur. Met de bomen, de wind, de regen, de bijen die weer vliegen.

In het levenswiel is de lente de plaats van het Oosten. De plek waarop het nieuwe geboren wordt. De inspiratie die kwam in de droomwereld en de dimensies van de ziel kan nu makkelijker in het leven geroepen worden. Je kan deze lentekracht benutten door ze in je leven te verwelkomen in een eenvoudig lenteritueel – een moment van kracht.

Een manier om dit te doen is door de natuur in te gaan. Kies een plek die je aanspreekt en waar je op jezelf kan zijn. Begroet deze plek, wees even stil en eer de schoonheid van deze plaats. Herken dat alles leeft, essentie bevat en heilig is. Wanneer je de plek begroet hebt en je je welkom voelt, zoek dan een rustige plek waar je kan zitten. Laat jezelf de innerlijke stilte betreden. Sluit je ogen en open je voor de kracht van deze plaats. Adem met de aarde, wees stil en doe niets. Geef je over aan de rust die leeft op deze plek en blijf bij je adem. Adem met de bomen, de struiken, het gras, de dieren, de wind.

Deze lentekracht is heel bruisend, vitaal en heeft een beloftevol karakter. Nodig deze kracht uit in je lichaam en adem ermee. Voel deze kracht, ze is als een opkomende zon, het eerste lied van de vogels in de ochtend. Voel deze kracht in je lichaam en heet ze welkom. Geef ze vrije toegang in je wezen.

Laat deze kracht van vernieuwing toe om thuis te komen in je hart en je verder te openen. Adem met de zon, het ruisen van de bladeren. Voel je liefde voor het leven, voor de magie van de natuur, voor de dans van de schepping. Laat jezelf oplossen in de omgeving. Enkel nog deze bruisende levenskracht die alles vernieuwt.

Laat jezelf toe te ervaren dat alles voortdurend nieuw wordt. Niets is hetzelfde als het moment ervoor. Je cellen vernieuwen zich, je adem is nieuw, de natuur is nieuw. Nodig deze kracht uit en vraag ze je te gidsen in je leven.

Luister naar je hart. Er zijn geschenken die leven in je hart. Geschenken van goedheid. Niemand kan ze schenken aan de wereld, behalve jij. Hoe klein of groot ze ook mogen zijn, koester ze. Geef ze adem, laat ze groeien in je hart. Geef ze je lentekracht.

Adem met deze dromen van je hart. Voel hoe de natuur met je ademt. Voel de schoonheid van je dromen, je oprechte wensen voor goedheid. Koester dit en geef het voeding. Voel hoe je nieuw bent, hier in nu. Alles is nieuw, herboren. Je bent vrij in dit moment.

Dank deze plek voor haar omarming. Eer de schoonheid van deze plaats.

Dank het leven voor de kans bewust te zijn. Voel het nieuw begin, het is hier, het is nu.

En laat je leiden door je hart. Er is goedheid binnenin jou. Dat is je kracht. Laat ze vrij!

Warme groet,

Roel

PS: Reacties kan je hieronder te posten.

>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.

De roep van de Sjamaan

Roel schreef voor Symbolic een artikel over Sjamanisme. In dit artikel beschrijft hij de initiatie van de sjamaan en gaat hij dieper in op de huidige wereldwijde situatie, als uitnodiging tot vernieuwing op persoonlijk als collectief vlak.

Je kan het lezen via volgende link: De Roep van de Sjamaan (deze link brengt je naar de Symbolic website)

Hartelijke lentegroet,

Griet en Roel

PS: Reacties kan je hieronder te posten.

>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.