Archives for september 2016

De Aarde heeft je nodig…

De aarde heeft ons nodig, ze is in nood en het is aan ons om naar haar kreet van hulp te luisteren.

We zijn niet gemaakt om uren achter tvschermen door te brengen, te hollen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, onze ouderen te vergeten,…

Wij zijn hier om onze sacraliteit te herinneren, om het leven te eren en recht te staan en te spreken over wat werkelijk belangrijk is.

Wij worden gedragen, verzorgd en gevoed door het wonder van de natuur.

Elke bloem toont je dat het leven heilig is en nog nooit heeft de zon gedacht dat ze haar stralen niet meer zou schenken. Het water stroomt eindeloos en zorgt ervoor dat we als mens hier kunnen leven.

Word wakker en sta recht, neem je plaats in in de cirkel als hoeder van de aarde.

Kom op voor de dieren, draag zorg voor het plantenrijk. Sta bewust in het leven en kies ervoor een voorbeeld voor anderen te zijn.

De aarde heeft je nodig!

hartegroet,
Griet.

Geheim van het leven (Video door Jim Carrey)

“Wij zijn het licht dat schijnt doorheen alles…”

Deze uitermate inspirerende video van Jim Carrey spreekt tot het hart over het overstijgen van onze angst, het omarmen van geloof in het leven zelf en de scheppende kracht van het universum, dat zich ontvouwd door jou!

“Kies liefde: en laat angst je nooit opzetten tegen je vreugdevolle hart”

We wensen je een schitterende dag!
Roel

Je bent een kind van God.

Waarschijnlijk ken je ook dat gevoel waarop de aarde lijkt weg te glijden onder je voeten?
Ik herinner me hoe ik op een zeker ogenblik stil zat te staren achter een wit scherm, me afvragend hoe het leven dan wel verder diende geleefd te worden. Het leek alsof alles wat me dierbaar was uit mijn handen leek weg te glippen.

Toen kwamen volgende woorden in me op. Ik heb ze neergeschreven en draag ze voor altijd bij me. Ze herinneren me aan wie ik werkelijk ben en wat mijn ware taak is hier op aarde. Ik deel ze graag met je:

“Ik ben een kind van God, een weerspiegeling van goedheid en liefde en het leven nodigt me uit om deze waarheid te herinneren, te omarmen en te leven.

Ik leef in een eindeloze stroom van mogelijkheden en alles wat er nodig is wordt me ten allen tijde geschonken.

Wat belangrijk is, is dat mijn hart open is en verbonden met deze waarheid, want dat is mijn grootste taak in dit leven.

Ik open me voor deze ervaring!”

Mijn dag begint met deze woorden en eindigt met dankbaarheid voor wat het leven me schenkt. Ze maken me blij en herinneren me telkens opnieuw aan mijn ware aard en missie in dit leven.

Ik hoop dat ze een steun voor je kunnen zijn op die momenten in het leven waarop je stil staat, geen richting meer weet en je jezelf afvraagt hoe het verder moet. Of misschien kunnen ze ook dienen als dagelijkse reminder dat je een uniek schepsel bent van licht en liefde en dat het jouw taak is dit uit te dragen in dit leven.
De wereld heeft je nodig!

In liefde,
Griet.