Archives for augustus 2016

2 internationale kunstenaars brengen schitterende zegeningen

Diepe stilte en ontroering vullen me wanneer ze het doek bovenhalen. Het is meer dan een jaar geleden dat ik deze mensen met een leeg canvas zag bidden, vragend voor een beeld dat ze konden schilderen ter ondersteuning van het Anam Cara centrum.

Even later stonden ze lachend naast me: “We both got the same image to give to the center”. Ze vertelden hoe ze beiden in gebed het beeld zagen van een boom waarrond een cirkel van mensen verzameld is, samen verbonden vanuit de harten die doorstromen van licht.

Ik herinner me nog hoe mijn haren rechtstonden terwijl ik hen vertelde dat het beeld van die boom al meer dan 5 jaar centraal staat in de wekelijkse meditatiegroep. Woorden die natuurlijk met groot enthousiasme door hen onthaald werden.

En zo reisden ze een jaar lang met dit schilderdoek rond terwijl ze lesgaven en spirituele leraars opzochten in Kroatië, Australië, India en Wenen.

En nu, één jaar later, zijn we vereerd en blij om deze mooie, integere mensen weer te mogen ontmoeten en het schilderij voor het eerst echt te mogen aanschouwen. In de komende weken, tijdens de 7-of 14 dagen schilderretraite, zullen ze het werk vervolmaken, waarna het een ereplaats zal krijgen in het centrum. We zullen nog een foto posten wanneer het werk klaar is!

Als je graag van de kans gebruik maakt om van deze mooie mensen te leren, kan dat in de komende weken:

Visions of Grace: 7 of 14 dagen Visionair schilderen: 13 tem 28 augustus

Gedurende 1 of 2 weken leer je zelf werken met de Misch -techniek en wordt je gegidst om de diepe rijkdom van de innerlijke wereld op doek te brengen…
>> Klik hier voor “Visions of Grace”

Mantra zangavond: Amrita Chanting Circle: vrijdag 26 augustus

Op vraag van deelnemers aan het eerste weekend Shakti Yoga – mantra meditatie hebben Vera & Kuba beslist om een avond mantra zang te begeleiden. Deze avond is op donatiebasis en zal doorgaan op vrijdag 26 augustus.
>> Klik hier voor Amrita Chanting Circle

Nieuwe data! Shakti Yoga – Mantra meditatie: ma 29 & di 30 augustus

Na een erg succesvolle eerste workshop werden nieuwe data vastgelegd. In deze 2 daagse workshop leer je zelf werken met mantra-meditatie om de stilte van je ware zelf te betreden.
>> Klik hier voor Shakti Yoga Meditation

Feest voor Moeder Aarde 2016: za 20 augustus

Vera en Kuba komen dit jaar mee naar het Feest voor Moeder Aarde dat opnieuw doorgaat in het schitterende Natuurgebied Meerdaalwoud.
Ze zullen na het ritueel enkele mantras begeleiden rond het rituele vuur.
>> Klik hier voor Feest voor Moeder Aarde 2016

Wie weet tot dan!
Roel

Keer terug naar de natuur…

Ik herinner me nog goed mijn eerste Vision Quest. Ik was 17 en zoekende naar bestemming, naar zin, naar mijn plaats in de wereld. Mijn leraars gaven me een plek in de bossen, aan een kleine dolmen van 3 stenen, waaronder ik kon schuilen bij de regen.

Het was de eerste keer in mijn leven dat ik alleen in de natuur verbleef, zittend in een cirkel van gebedszakjes die ik in de maanden ervoor had gemaakt. De dagen en nachten die ik daar doorbracht markeerden de start van een diepere toewijding aan het pad dat mij roepte: een pad van dienstbaarheid, van verbondenheid, van het verkennen van mijn hart door deze oude manieren van healing en verbinding.

De wind werd mijn leraar en sprak tot me over standvastigheid. De regen maakte mijn tranen wakker: de vele tranen die ik had verstopt en daar rust vonden, op de rotsen in het bos. De mieren leerden me dat er een groter plan bestaat, ook al lijkt het alsof ik niet wist wat ik deed met mijn leven. De nacht werd één van mijn grote liefdes, die nog steeds groeiende is.

Deze zomer gingen we met een schitterende groep mensen naar de bergen in Zuid Frankrijk. Gedurende 6 maanden hadden ze zich intensief voorbereid en hun toewijding, verbondenheid en openheid hebben me zoveel geleerd. (Je kan de fotos hier zien)

Wakend aan het vuur herinnerde ik de Quests die ik zelf heb gedaan in al die jaren. Mijn momenten met bomen, met de zon en de diepe omarming van de aarde. Momenten die mijn liefde voor Moeder Aarde steeds meer deed openbloeien en me leerden dat we allen hier zijn om deze aarde tot een betere plek te maken.

Het terugkeren naar die verbinding van de natuur is zo belangrijk, en toch maken veel mensen maar weinig tijd om zich zo te openen voor de kracht van de natuur. Ga terug naar de natuur. Al is het voor een uur, een avond, een nacht. Zit met de bomen, luister naar rivieren, naar winden, naar regen.

Deze aarde is zo bijzonder. Laat haar schoonheid en kracht je leraar zijn!
Ze zal je helpen je hart te openen.
Ze zal je toefluisteren hoe je voluit kan leven.
Ze zal je omarmen, onvoorwaardelijk.

Hartegroet
Roel

Ps: Als je mee met ons Moeder Aarde wil vieren, dan ben je van harte welkom op zaterdag 20 augustus op het schitterende Feest voor Moeder Aarde

De Gave van Keuze – Good Buffalo Eagle (Video)

Deze diepgaande native boodschap van Good Buffalo Eagle is een parel op te delen. We maakten hieronder ook een vrije vertaling van de tekst. Zeer inspirerend!

Ik ben ‘Good Buffalo Eagle’ en dit zijn mijn woorden.

De schepper gaf alle tweebenige wezens een sacrale gave. Wij noemen dit het geschenk van “keuze”. Waar we ook geboren worden, we komen allen naar deze aarde met deze gave. Samen met deze gave van keuze hebben alle tweebenige wezens een innerlijk aanvoelen van weten wat juist en fout is. Daarom, geeft de gave van keuze ons de mogelijkheid om vanuit bewustzijn te kiezen.

Mijn Paulene, de vrouw van mijn hart, zegt dan in haar Navajo taal dat ‘leven’ een ‘wandeling’ is, een reis. Dus, als ons leven op Moeder Aarde een reis is, zijn er twee manieren om te wandelen. Door de gave van keuze toe te passen kunnen we kiezen om vooruit te wandelen, of we kunnen kiezen om achteruit te wandelen.
Omdat we bewust kiezen, met elke stap die we vooruit of achteruit zetten zijn wij verantwoordelijk. Omdat wij verantwoordelijk zijn, zijn er gevolgen

Gevolgen worden echter niet gekozen. Ze kunnen later komen, maar stilaan zullen ze komen. Onze keuze om vooruit te wandelen zal beloond worden met gevolgen die het pad verlichten naar vrede, geluk, vreugde, comfort, kennis en wijsheid. De keuze om achteruit te wandelen brengt de tweebenige wezen gevolgen van ellende, wanhoop en duisternis.

Op het einde van ons leven, wanneer onze lichamen in Moeder Aarde gelegd worden, zullen we voor onszelf weten of we tweebenige wezens waren vervuld met licht of tweebenige wezens gevuld met duisternis. Op dat moment kunnen we niet met de vinger wijzen, we zullen dat weten omdat wij diegene waren die kozen om vooruit naar het licht of achterwaarts naar de duisternis te wandelen.

Luister naar mijn woorden: Je kan je omkeren naar een nieuw begin. Geloof de duistere fluisteringen niet die je verleiden om achterwaarts te wandelen. Op elk moment in je leven, ongeacht hoe jong of oud je bent heb je de kracht om je om te keren en vooruit te wandelen.
We nodigen iedereen uit om de kracht van de gave van keuze te gebruiken, die ons zal onderwijzen. Laat ons naar het heden kijken en met een vooruitblik naar de toekomst naar wat we kunnen worden – een tweebenig wezen vervuld met licht.

Ik ben ‘Good Buffalo Eagle. Ik heb gesproken.