Archives for juni 2010

Aanpassing uren Basiscursus Sjamanisme

Lieve mensen,

smudge_vzw_anam_caraEven een praktische post op deze blog: wegens de verkiezingen hebben we de uren van de Basiscursus Sjamanisme aangepast, zodat iedereen zondag kan stemmen.

Zaterdag loopt de workshop van 10 tot 18u

Zondag van 11 tot 18.30 u.

Meer info via deze link: Basiscursus Sjamanisme.

En volgende links voor een overzicht van alle artikels Sjamanisme en workshops en trainingen Sjamanisme

Hartelijke groet

Roel

4 Woorden die je evolutie blokkeren

Woorden zijn scheppend, we bouwen onze realiteit uit woorden. Woorden zijn grote kracht.

De volgende 4 woorden sluiten evolutie uit, ze maken dat we zelfs niet luisteren. Je kent deze woorden, we kennen ze allemaal, ze zijn: “Dat weet ik al”

Deze woorden houden het bestaande paradigma van je geest in stand. Nu, als er één ding is dat je echt niet wil doen, is het je huidige paradigma: je huidige formule, perceptie en verklaring van de werkelijkheid, in stand houden. Stel je voor dat je nog steeds dezelfde overtuigingen over het leven zou hebben als 20 jaar geleden, of als 5 jaar geleden, of als vorige maand… Geen bemoedigend idee.

Evolutie is groeien en groeien wil zeggen dat we nieuw territorium betreden. Groei vraagt overgave aan het onbekende. Het pad van onze innerlijke evolutie is het pad van loslaten wie we denken te zijn en ons opnieuw te openen. “Het al weten” hoort daar niet echt in thuis. Het impliceert de onmogelijkheid te leren en beperkt het pad naar dieper begrip, kortom, essentie.

Het is daarom dat de lessen van de wijzen steeds herhaald en herhaald worden. De waarheden van de ziel zijn eeuwenoud, ze zijn eenvoudig, ze zijn als universele wetten aanwezig in elke cel. Wanneer we ze horen herkennen we ze in ons hart.

Spirituele leraars wijzen ons het pad. En we kijken en denken te zien wat ze aanwijzen, we denken te begrijpen. Maar onze leraars wijzen duizend maal opnieuw naar het pad. Altijd opnieuw. De lessen van waarheid worden herhaald en herhaald, tot onze ogen wennen aan het licht van de eenvoud.

Het pad van vrijheid is steeds opnieuw luisteren, steeds opnieuw ontdekken, steeds opnieuw openen voor een dieper begrip. Het is altijd opnieuw durven loslaten en kijken.

We groeien, begrijpend dat we niet begrijpen. En eens we dit begrijpen, wordt de vrede zichtbaar. We kunnen rusten in de wetenschap dat alles evolueert en in voortdurende expansie en transformatie is. Alles is voortdurend in groei, veranderd van vorm. We weten het niet allemaal, en we zullen het ook nooit allemaal weten.

De oude tradities, de oude wijzen, sjamanen en zieners, noemden deze wonderlijke schepping niet voor niets het “Grote Mysterie”.

Er rest ons enkel nog steeds opnieuw te luisteren, en ons te openen voor nieuw begrip. We hoeven het niet meer te weten, het leven schenkt ons duizenden gidsen naar dezelfde waarheid.

“Dat weet ik al”, zijn woorden die we kunnen achterlaten, om ons te openen voor de stilte van ons hart, waar de bloem zich eindeloos blijft ontvouwen. Waar visie zich ontvouwd en de tijloze parel van bewustzijn gevonden wordt.

Hartegroet,
Roel

Reacties kan je hieronder te posten.

>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.

Herinnering van het Heilige

Bres magazine contacteerde Roel voor een bijdrage voor een 6-delige reeks over Noord-Amerikaanse spiritualiteit.

Roel schreef een artikel over zijn ervaring tijdens een healingceremonie, en over de herinnering van het heilige, die de basis vormt van vele ceremonies en rituelen in Noord-Amerikaanse tradities en het sjamanisme wereldwijd.

>>> Je kan het artikel hier lezen: Artikel Sjamanisme: “Herinnering van het Heilige” – door Roel Crabbe