Archives for september 2015

Voor jou: leraar, motivator, inspirator…

De tijd waarin je alleen wandelt is voorbij. Er valt zoveel te delen met elkaar en soms beseffen we niet eens wat de impact van een enkel woord of een gebaar voor een ander kan betekenen.

We beschouwen deze tijd als een uitnodiging om volop in je kracht te stappen en je persoonlijk rol op te nemen in het leven. Elk van ons heeft een unieke stem, en we geloven dat het belangrijk is dat je die laat horen. We spelen allemaal een essentiele rol, en daarin zijn we verbonden.

Jouw taak is cruciaal voor deze wereld. Jouw boodschap is belangrijk.

Er is zoveel dat je kan delen met anderen, zoveel die nood hebben aan inspiratie. Want is het dat niet juist dat we nodig hebben? Om van elkaar te leren, elkaar verder te helpen?

Hier zijn mijn woorden voor jou:

– Geef altijd het beste van jezelf, waar je ook bent. Het maakt niet uit of je spreekt voor grote zalen, of iemand helpt in de supermarkt. Geef altijd het beste, en je zal verliefd worden op het leven zelf.

– Moedig anderen aan het beste van zichtzelf te geven. Wees iemand die toejuicht, die helpt, die meehelpt anderen te laten groeien. Trek niet naar je toe, maar laat van je uitstralen. Leer het verschil.

– Deel wat je vond met iedereen die wil luisteren. Je kan nooit weten wat een impact het delen van jouw ervaring kan hebben. We denken vaak dat alles dat we ervaren hebben vanzelfsprekend is, maar dat is het niet. Deel daarom jou ervaring en deel ze altijd vanuit je hart. Je woorden zullen je verbinden met de wereld, en je zal merken dat velen met jou wandelen op deze reis op aarde.

– Hou de mooiste parels nooit voor jezelf, maar geef ze door. Hou niets tegen, maar geef voluit. Die mooiste dingen die jij gevonden hebben, die werden jou geschonken door het leven. Het is jouw taak ze door te geven. Wees niet bang om het beste te geven, want naarmate je geeft, komt er enkel meer en beter naar je toe, opdat je ook dat kan doorgeven.

– Jouw taak is te zorgen dat zij die na jou komen jou overstijgen. Dat is het plan. Dat is de taak van elke leraar: te zorgen dat jouw leerlingen beter worden dan jou.
Open je ogen voor het groter plaatje: je reis in dit lichaam is eindig, of je nu wil of niet. Jij hebt ervaringen en lessen ontvangen die waardevol zijn en anderen kunnen helpen.

Het grote plan is de evolutie van de mensheid.
En deze evolutie is het hart.

Wees vrijgevig, wees gul, wees vriendelijk en bovenal: wees enthousiast.
Je hebt zoveel te geven aan deze wereld.
Jouw plek is cruciaal.

Ga er voor
Ik juich je toe!

Roel Crabbe

PS: inspiratie als deze posten verspreiden we 3 keer per dag op onze fanpagina.

PS:

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’