Archives for maart 2009

Openbaring van het Paradijs

De lente wordt merkbaar, je ruikt het in de lucht, je ziet het aan de dieren en planten. Maar evengoed is dit moment een uitnodiging om de innerlijke geboorte te voeden, nieuwe visie toe te laten en de dromen van je hart vorm te gaan geven.
 
We leven in tijden van ongekende mogelijkheden. Tijden waarin we grenzeloos onze scheppende kracht kunnen verkennen. Dit is een kracht die voor ieder van ons beschikbaar is, wanneer we er beroep op doen. En dit vraagt één ding en dat is keuze.
 
Nog maar een tiental dagen geleden zaten we hier in de woonkamer met  de groep mensen die dit jaar de Vision Quest zullen ondernemen. Na vraag van vele mensen hadden we besloten dit jaar weer een Quest te begeleiden. Het opzet, met 6 maandelijkse rituelen als voorbereiding, mailden we een tijd geleden door aan de groep mensen die de Basiscursus Sjamanisme hadden bijgewoond. In een mum van een tijd was de Quest volzet, inclusief een lange wachtlijst.

Het innerlijk bezig zijn met dit krachtig ritueel, opende onze ogen voor de kracht van visie en de gigantische invloed die dit heeft op elk van ons. Wat we nodig hebben is visie. Mensen die durven kijken naar de energie van wie ze kunnen worden. Mensen die durven kijken voorbij alle grenzen en zich durven openen voor een groter potentieel. In het veld van eindeloze mogelijkheden, worden we wakker voor de wetenschap dat wij allen een leven deel zijn van dit veld, voortdurend scheppend, bewust of onbewust.
 
We hebben allen de mogelijkheid onze aandacht te richten op het ontvouwen van ons potentieel. Een onverdeelde aandacht op het bewust laten groeien van onze schoonheid. Elke dag ons leven te kiezen in het teken van vreugde, gezondheid, verbondenheid, kracht. Het is allemaal binnen ons handbereik. Het veld van eindeloze mogelijkheden is overal voortdurend en volledig aanwezig. We kunnen elk moment kiezen welke richting ons leven zal lopen. En die keuze is het enige wat nodig is ons potentieel te leven.
 
We kunnen kiezen elke dag op te staan en te kiezen in welk teken je die dag zal leven. Je dag in het teken van vriendelijkheid. Een dag in het teken van begrip. Een dag in het teken van kracht. Een dag in het teken van vrede…. De wereld buigt zich om en jij buigt voor de wereld. De saaie supermarkt wordt een levend wezen dat je uitnodigt je behulpzaamheid te ontwikkelen door de oude dame wiens appel naast haar karretje valt op te rapen. De man die je de pas afsnijdt op de baan is je uitnodiging tot begrip. De wegomlegging is een avontuur om te ontdekken hoe open je bent voor verandering. Elke gedachte die in je gedachten naar voren komt is een uitnodiging tot ontwaken.
 
Het is de tijd dat we onszelf ontwaken, ons toewijden aan het ontdekken hoe mooi onze schoonheid kan worden en dit overal toe te juichen in de anderen. De waas en verwarring van de wereld kan enkel verdwijnen door het eigen ontwaken. En dit ontwaken kunnen we kiezen, elke dag opnieuw, door aandacht en voeding te geven aan dat wat door ons wil geboren worden.
 
Er is een wereld van schoonheid, verbondenheid, kracht en liefde die geboren wil worden. Die wereld komt er, wanneer we er onszelf beschikbaar voor maken. Dit houdt in dat we in onszelf de moed vinden het verleden los te laten, ons te richten op onze innerlijke mogelijkheden en ons openen voor een grotere visie. Dit is de tijd van nieuwe visie. Wanneer je je er op richt zul je zien dat de nieuwe wereld overal geboren wordt, in mensen als jij en ik . Ze wordt geboren door, en áls mensen die er voor kiezen hun leven er in te leven. We doen dit door keuze en toewijding. Door elke dag op te staan en bewust te kiezen in welke kracht je zal leven om je ten volle over te geven aan de groei van het meest schitterende dat je kan vinden in jezelf. En wanneer we het visioen gevonden hebben en het in de wereld brengen, worden we wakker.

De wereld zal elke dag opnieuw geboren worden áls ons. Het is aan ons om te kiezen in welk teken die wereld zal leven. Wij zijn daar de scheppers van of we dit nu erkennen of niet. 
 
Visie komt voort uit de bron van eindeloze mogelijkheden. En deze werkt voortdurend in op ons leven. Wat er uit deze bron naar boven komt is volledig bepaald door de keuze die we maken met ons bewustzijn. Iemand die zijn aandacht geeft aan het maken van kunst, of het scheppen van vredesprojecten, zal een heel andere uitkomst hebben als iemand die zijn tijd en aandacht geeft aan het  vernietigen van volkeren of het beroven van anderen.
 
Het is alsof we elk moment kunnen kiezen in het ontkennen of erkennen van het paradijs. Wanneer we onszelf wakker maken vinden we het antwoord. Er is een enorme kracht die zich uitdrukt door en als ons. Ze wordt gestuurd door ons bewustzijn. In de tempel van je bewustzijn weet je dat je groei onvermijdelijk is. Er zijn visioenen die door jou in de wereld willen komen. Wanneer we er ons bewust voor openen, komen ze, en ze dagen je uit meer jezelf te worden, vrijgeviger, vreugdevoller, gezonder, krachtiger, liefdevoller, zachter…. 
 
De duitse kunstenaar Joseph Beuys zei ooit: “Iedereen is kunstenaar”. En dat is zo. We schilderen allen het doek van ons leven. We kunnen kiezen hoe schitterend het wordt, of niet. Een keuze die je leven bepaalt.
 
Wat een geweldige kans!
 
We hebben leiders nodig, mensen die zich toewijden aan het laten groeien van hun kwaliteiten en deze ten dienste stellen van de nieuwe wereld die geboren wordt als ons. Bewuste leiders, die het lef hebben de oude wereld te laten, en te spreken vanuit de nieuwe wereld die spreekt vanuit het hart, die denkt vanuit het hart en handelt vanuit het hart.  Dit begint vandaag, elke dag opnieuw. Je ruikt het als een schitterde lentelucht. 

Roel Crabbé

Ps: Je kan je reactie hieronder posten.
Indien je graag op de hoogte blijft van deze blog-artikels kan je je rechtsboven op deze pagina inschrijven.

Maart Give-Away

Lieve vrienden,

We zijn blij met de fijne reacties op het Give-Away project. Dit maakt dat we hier weerom een beetje met de handen in het haar een keuze mogen maken…

We kozen de tekst van Eddy Frans. Hij beschrijft in dichterlijke stijl een ervaring die het werken met Reiki hem bracht. Een ontwapenende getuigenis van iemand die het ontvouwend hart eert in woord en daad…

>>>Je kan Eddy zijn tekst hier lezen.
>>>Je kan de andere reacties van de februari Give away hier lezen.

Ook deze maand behouden we dezelfde formule:

  • We nodigen je uit om, naar aanleiding van een ervaring met een workshop of aktiviteit van ons, een artikel te schrijven. Dit artikel gaat over je eigen beleving en de nieuwe inzichten die deze ervaring je heeft gebracht.
  •  Je bent vrij je ervaring te delen in welke vorm dan ook (als een verhaal, gedicht, …
  • Geef je reactie ook een mooie titel
  • Je reactie dient als een reactie op deze blogpost geplaatst te zijn voor 1 april.
  • Wij zullen één reactie kiezen, die we in de Nieuwsbrief van april in de kijker zullen zetten en die op deze blog als artikel een eigen pagina zal krijgen.

>>> We schenken de winnaar een geschenkenbon ter waarde van 75 euro. Deze bon kan gebruikt worden voor 1 of meerdere aktiviteiten die we organiseren en is 1 jaar geldig.

We kijken uit naar je reactie…

Warme groet

Griet en Roel

ps: Je kan je reactie hieronder plaatsen.
Indien je via mail op de hoogte wil blijven van toekomstige Blog-Artikels kan je rechtsbovenaan op deze pagina inschrijven.

Winnaar van de Give Away van februari

Rust
En
Innerlijke
Kracht
Integreren

Mijmeringen na de reiki-uitwisseling van 20 februari

Een wat grijze vrijdagavond
Negen mensen op weg
Elk op hun bewuste pad
Naar ‘het bewuste pad’
Naar Griet, die met open warmte verwelkomt,
En die ons uitnodigt
Tot de heilige cirkel van verbinding

De meesters worden aanroepen
Éen voor één
En de cirkel wordt een universeel veld
Van liefde, kracht, energie en vertrouwen

Reiki geven
Mijn handen met al hun vezels
Zachte tactiele instrumenten van verbondenheid
Twee lichamen worden opgenomen in een groter geheel
En zo gelouterd
In stilte, dankbaar

Reiki ontvangen
Naar binnen gaan
En laten gebeuren
De kracht van het NU voelen
Mezelf ervaren in wie ik ben
Zonder oordeel
En zo mezelf voeden
In stilte, dankbaar

Delen in de cirkel
Over geven en ontvangen
Elkaars handen voelen
Ze vormen zelf een universele cirkel van liefde
Die zichzelf onophoudelijk voedt
Gestuwd door Griets zachte woorden

Afscheid nemen
Allen ervaren ‘dankbaarheid’
En blijvende verwondering
Bij de impact van Reiki

Tijdens het schrijven van deze woorden
Geeft Griet Reiki II-inwijdingen
Een stap waar ik naartoe wil groeien
Om nog meer dan nu:

Rust
En
Innerlijke
Kracht te
Integreren

Eddy Frans
21 februari 2009

ps: Je kan de andere reactie van de Give Away van februari Hier vinden
      Je kan de Give Away van maart hier vinden.