Archives for november 2009

RoelCrabbe.com is online

Het is zover: RoelCrabbe.com is online en daar zijn we blij om. Je kan onderaan dit artikeltje een filmpje vinden dat speciaal voor deze website gemaakt werd.

Deze nieuwe website richt zich vooral op mijn artistiek werk. In de Art-Gallery vind je een overzicht van recente kunstwerken en vroege werken. De komende tijd zal de rubriek ‘vroegere werken’ verder aangevuld worden. We maakten hiervoor een selectie van een 20-tal werken. Dit zal stap voor stap gebeuren.

Van de recente werken zijn er ook een deel die we sinds kort als Certified Art Giclee prints kunnen aanbieden, die vind je in Shop.

Omdat mensen ons regelmatig vragen waar wij goede ervaringen mee hebben, maakten we een rubriek met Aanraders. Hier kan je boeken, audio- en meditatieprogrammas vinden die wij zelf heel waardevol vinden.

Momenteel zijn we volop bezig met het installeren van de meditaties en audio voor trancereizen te maken. Deze lieten we al door een ruime groep mensen testen, en we kregen hier heel fijne reacties op. We hopen dit dus ook snel op de website te krijgen.

Kortom, het zal nog allemaal groeien. Voor wie graag op de hoogte blijft, is er ook een Nieuwsbrief.

Hieronder vind je een filmpje dat onze lieve vriend Niki voor ons maakte. (Bedankt Niki! Je bent een genie!)

Ik hoop dat je er van zal genieten.

Hartelijke groet,

Roel

PS: Wij hebben op de Anam Cara website 2 nieuwsbrieven:

>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Blog verschijnt.

>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.

Reacties kan je hieronder posten

De kracht om bewust te zijn

Onze geest is krachtig, erg krachtig! We weten allemaal wel dat onze perceptie onze realiteit bepaalt, dat onze wereld gezien wordt door de filter van onze overtuigingen. Het is zaak is ons bewust te worden van onze overtuigingen, en deze bij te sturen waar nodig, of in vele gevallen zelfs helemaal te wissen.

Griet en ik zaten gisteren in de wagen, voor een ritueel bij onze leraar. We luisterden tijdens de lange rit naar een nieuw audio-programma van Wayne Dyer: “Excuses Begone”. (Een aanrader trouwens.)
Ik hou enorm van zijn werk, zijn eenvoud en oprechtheid, en zijn groot hart.

Hij beschrijft in “Excuses Begone” een artikel over een medisch onderzoek dat werd gedaan enkele jaren geleden.

Men onderzocht een groep van 84 kamermeisjes. Vrouwen die voltijds in hotels werkten en de kamers poetsen. Een job waarin ze veel afstanden afleggen en fysiek bewegen. Deze groep werd in 2 gelijke groepen verdeeld.

  • De ene groep werd vertelt gewoon verder te doen.
  • De tweede groep werd er attent op gemaakt, dat hun fysieke bezigheid, met zoveel beweging, lopen, trappen doen etc, een uitstekende fysieke training is, gelijk aan vele uren fitnessen of sporten. Dat was het.

Vier weken later werden beiden groepen fysiek onderzocht. De eerste groep had geen verandering.

De tweede groep, die er attent op was gemaakt dat hun dagelijks werk een equivalent is van een gezonde training, had opmerkelijke resultaten:

  • Hun vetpercentage was afgenomen
  • Cholesterol was gedaald
  • Algehele fitheid en uithoudingsvermogen waren toegenomen
  • Spierkracht was vergroot
  • Gezondheidskwalen waren erg verminderd of verdwenen.

En dit op vier weken tijd, een kleine maand dus. Hun aktiviteit was hetzelfde gebleven. De enige verandering die plaatsvond, was dat ze zich bewust waren geworden van de voedende kracht van wat ze al deden…
Dit is de moeite om te herhalen:

Ze waren zich bewust geworden van de voedende kracht van wat ze al deden.

We staan elk moment van ons leven aan het begin van de rest van ons leven. Zo eenvoudig is. We kennen allemaal de beperkende overtuigingen en excuses. We kunnen ze ook allemaal veranderen, tenzij we de overtuiging koesteren dat we ze niet kunnen veranderen natuurlijk.

We kunnen ons hier en nu bewust worden van de voedende krachten in wat we al doen. De gevolgen zijn schitterend, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Je lichaam geneest zich op dit moment. Het water dat je drinkt is oeroud, reisde de aarde rond om je nu, opnieuw, leven te geven. Elk stuk fruit dat je eet is een bom van licht en levenskracht. Elke keer dat je bewust kiest voor een levensbrengende gedachte, woord of daad, glimlacht het universum. Levenskracht is overal volledig aanwezig en zoekt jou om door je te stromen en schittering in de wereld te brengen.

Zoals steeds ligt het leven ons op te wachten.
De kracht wacht op elk van ons om herkend te worden.
Het is aan elk van ons om de vleugels te spreiden…

Geniet van je dag!
Hartelijke groet,
Roel

ps: Je kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven voor de Blog-nieuwsbrief. Zo blijf je meteen op de hoogte van elk nieuw artikel.
Inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief kan je op de Nieuwsbrief-pagina.

Reacties kan je hieronder posten…