Gebed voor WereldVrede

Dit is een gebed voor Wereldvrede, geschreven door Ernest Holmes. Ik lees dagelijks in het boek “365 Science of Mind – a Year of Daily Wisdom of Ernest Holmes”. Dit gebed staat op de pagina van vandaag, 31 december.

Nu we samen een nieuw decenium ingaan, zijn hoop, kracht en toewijding aan positieve intentie onze metgezel. Ik maakte een eenvoudige vertaling en deel deze graag met je:

Ik weet dat er maar één geest is en dat is de geest van God, waarin alle mensen leven.

Ik weet dat er een Goddelijk patroon voor de mensheid is en binnen dit patroon is eindeloze harmonie en vrede, samenwerking, eenheid en wederzijdse behulpzaamheid.

Ik weet dat de geest van de mensheid, die één is met de geest van God, zal ontdekken wat de beste methode, weg en middelen zijn, om toe te laten dat goddelijke liefde stroomt tussen individuen en naties.

Harmonie, vrede, samenwerking, eenheid en wederzijdse behulpzaamheid wordt zo door allen ervaren.

Ik weet dat er een vrije uitwisseling zal zijn van ideeën, van culturen, van spirituele concepten, van ethiek, onderwijssystemen en wetenschappelijke ontdekkingen – want alle goed behoort alle mensen toe.

Ik weet dat, omdat Goddelijke Geest ons alle schiep, we verbonden zijn in oneindige en perfecte eenheid.

Ik weet dat alle mensen en alle naties individueel zullen blijven, maar verbonden en als eenheid voor het gemeenschappelijk doel, vrede, geluk, harmonie en welvaart zullen uitdragen.

Ik weet dat diep in elke persoon, het Goddelijk Patroon van perfecte vrede reeds geplant is.

Met deze woorden stel en activeer ik, dat in elk persoon en leiders overal, dit Goddelijk Patroon in actie en tot volle bloei komt, zodat alle naties en alle mensen zullen samenleven in vrede, harmonie en overvloed, voor altijd.

En zo is het.

Ernest Holmes

Zo vrienden, wij ontsteken straks het vuur voor de zweethutceremonie.

Wij wensen je alle schoonheid toe in 2010, en de moed al je goedheid te delen.

Hartegroet van ons beiden,

Griet en Roel

PS: Wij hebben op de Anam Cara website 2 nieuwsbrieven:

>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Blog verschijnt.

>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.

Reacties kan je hieronder posten

Comments

  1. Prachtig gebed, ik copier het en zal het alle dagen deze week hardop lezen bij mijn altaartje .Vanmorgen zat ik in het bos en deed mijn gebed. Tot grote verwondering bad ik voor vrede, liefde, harmonie en vrede voor en over heel de wereld. Mooi, als ik dan nu dit gebed ontvang sluit dit mooi aan als één geheel. Moge er vrede en liefde over heel de wereld zijn.
    Vele groeten en aan ieder een zalig en een gelukkig nieuwjaar, vol liefde, vrede en vooral vreugde.
    Sonia

  2. voor jullie griet en roel en de kid s een on gelooflijk gezellig jaar met een ongelooflijk warme nieuwe thuis toegewenst ook alle mensen van de zweethutten een warm liefdevol 2010 gewenst groeten tom

Speak Your Mind

*