Sunshine, here we come!

Een week geleden kwam ik met Noa op het idee om samen op fietsvakantie te gaan. Doel van ons project: fietsen tot aan de zee. We zullen de tocht spreiden over verschillende dagen. En sinds gisteren oefenen we dagelijks om onze benen klaar te stomen voor dit traject.

Zij heeft sinds kort een grotere fiets en gisteren reden we voor het eerst echt op straat. Ik zag haar angst, haar moed, haar aandacht en concentratie, haar nog korte maar reeds krachtige beentjes,…… Ik vermoed dat we licht gaven, ik als stralende trotse moeder, zij als fiere overwinnaar van haar angst, remmend, startend, van haar fiets springend,……… en het ging allemaal vanzelf!

Ik merk op dat ik nog steeds glimlach, niet alleen bij het neerschrijven van deze woorden, maar gewoon, omdat haar beeld met momenten terug op mijn netvlies verschijnt.

Het brengt me naar de eenvoud van het leven, naar die momenten die me zo vervullen. Die me doen stilstaan, me eraan herinneren dat ik moet ademen, rondkijken, de bloemen danken, de poezen aaien, het gras tussen mijn tenen voelen…..

Deze momenten verbinden me met vrede. Vrede in mezelf, in mijn hart en in de wereld. Ze koppelen me los van elke gedachte of elk gevoel dat hier niet mee verbonden is.
En als ik dan al eens afdwaal, dan is het eenvoudig om terug te keren naar de beelden die ik op mijn netvlies heb gepland.

We hebben zorg te dragen voor onze gedachten, gevoelens en beelden die we tot ons nemen. We zijn verantwoordelijk voor onze waarheid, want uiteindelijk hebben we die zelf gekozen. Niemand verplicht ons iets te geloven, het zaad van geloof planten we zelf. En zoals elke zaaier weet is het belangrijk zorg te dragen voor wat we zaaien, want uiteindelijk is dat wat we zullen oogsten.

Zaad vinden van goede kwaliteit, is een belangrijk doel. De aarde waarin je zaait vruchtbaar maken, is een tweede stap. En wanneer alles gezaaid is komt de tijd van toewijding en zorg. Van aandacht en aanwezigheid. De vruchten die je zal oogsten zullen je vervullen, en het werk zal beloond worden.

Ik kijk uit naar de zee, maar de voorbereidingen voor onze tocht maken me enthousiast, benieuwd, verwachtingsvol. Ik voel me jubelen, en herken het kind in mijzelf! Ik ben klaar om op mijn handen te staan, koprol te doen en met open armen terug recht te komen!

Sunshine, here we come!!!

Warme groet!
Griet

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

 1. Wauw Griet ! Ik zit hier met tranen in mijn ogen je verhaal te lezen, en je schrijft het zo mooi en zo duidelijk dat ik jullie bijna echt zie fietsen. Dank je, om dit moois met ons te delen. Je bent een ongelooflijk eenvoudige, krachtige vrouw en ik ben zooo dankbaar voor jou op mijn pad. Noa, elke keer als ik je zie, ben je weer zoveel groter geworden, elke keer opnieuw sta ik versteld van de moed en het doorzettingsvermogen en de kracht die jij in je draagt. Hoe knap, hoe je dat doet, zo op die grote fiets, super ! Veel plezier aan zee ! Arjen gaat morgen een dagje, is het goed als hij de meeuwen, het zand, de wolken en de golven al gaat vertellen dat je op komst bent of moet het een verrassing blijven ?
  Liefs, Helen

 2. Dag Helen,

  laat ze het maar weten:-)
  Lieve groeten,
  Griet.

 3. caroline zegt

  hey Grietje en Noa,

  missch een gelegenheid om als tussenstap in onze tuin te kamperen..
  tentje kan klaar staan indien gewenst.
  ook indien we die dag niet thuis zijn mag je van de groene boslucht komen genieten met jullie twee. de jongste poesjes zullen jl alvast hartelijk onthalen.
  en liefst wij ook natuurlijk.
  welkom
  en fijne vrije tocht
  zomerknuffel
  c,z,z

 4. Dag Caroline, we moeten onze reis nog verder uitstippelen, maar ik neem het mee. Bedankt!

  Lieve groeten,
  Griet.

 5. hey Griet en Noa, fantastisch wat jullie gaan doen, nu weet ik des te meer wat ik vergeten ben te doen als moeder, maar dat is niet erg, ik maak het wel weer goed ooit. ik hoop dat jullie genieten en fijne zachte momenten mogen beleven jullie twee samen. Geniet van jullie trip en alles wat er zal komen op jullie pad. In gedachten ben ik zeker bij jullie. Fijne tijd veel liefde en licht xxx:)

 6. Bedankt Monique, dat doen we.
  Liefs,
  Griet.

 7. Annie Hasya zegt

  Mooi woorden met een trilling, de energie van het doel, en de kracht van een moeder dei onderweg is… waauw! goede (levens) reis!

 8. Bedankt Annie, zo had ik het nog niet bekeken!

Speak Your Mind

*