Ben je bereid te veranderen?

Wanneer ik terugkijk op mijn leven zie ik dat de kracht altijd bestaan heeft in de bereidheid om te veranderen. Zo vaak in het leven lijken we vast te zitten en wanneer we dieper kijken, vinden we dat we niet werkelijk bereid zijn om te veranderen.

Waarom we dat doen? Omdat we bang zijn voor verandering, of omdat het buiten onze comfortzone ligt. Omdat we bang zijn voor de oordelen van anderen of omdat het ons voordelen oplevert om niet te veranderen: het breng ons misschien aandacht of het maakt dat we makkelijker onze zin krijgen.

Maar een werkelijk geïnspireerd leven onstaat wanneer we dat allemaal loslaten en ons richten op onze kracht. We worden gevers in plaats van vragers. We worden onze eigen inspirator.
We zijn niet langer bezig met onze gedachten over anderen, maar richten ons op mogelijheden, op idealen, op principers. We worden de architecten van ons eigen leven.

We richten ons op de mogelijkheid om uit te groeien naar de beste versie van onszelf. We omarmen datgene wat ons mensen uniek maakt: de mogelijkheid zelf te kiezen om te veranderen.
Het is dan dat de deuren zich openen, dat het leven zich begin te ontvouwen volgens een hoger plan, alsof er een hoger ideaal aan het werk is, en dat is het ook.

Dus dan wordt het de vraag: wat wil je veranderen?
Ik wens je de moed om er voor te gaan.
Het is de moeite waard…
Altijd!

Hartegroet,
Roel

Wil je graag 3 keer per dag inspiratie als deze? Dan kan je die vinden op onze FB pagina

PS:

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

  1. Debbie Pouw says

    Ja, ik volg altijd de stroom, soms heel eng omdat ik dan zekerheid opgeef.
    En het mooie is, ik ben steeds weer een verbeterde versie van mezelf.
    Groei steeds meer in liefde en kracht, hoe wonderlijk is dat.

Speak Your Mind

*