Intimiteit…

Ik denk dat velen onder ons verlangen naar meer intimiteit in hun leven. Naar de mogelijkheid om meer verbonden te kunnen zijn met anderen, zo heb ik dat toch begrepen. Het innig innerlijk samen zijn…

Er zijn vele wegen om die verbondenheid te ervaren en ik geloof dat dit verlangen voor velen een uitnodiging is geweest om het pad van spiritualiteit te beginnen bewandelen. Om een staat van zijn in een relatie te beleven die groter is dan het zelf en extern aan het zelf en die begeleiding, rust en sereniteit biedt. In connectie met spirit.

En ook hier wordt zo vaak het tekort in handen van een geliefde gelegd en opent het pad van het grote slachtoffer zich. Een uitnodiging om te dolen en te zoeken en te verdwalen in de hoop ergens of bij iemand anders deze waarden te vinden.

Ik geloof dat het vermogen om intimiteit te beleven in eigen handen ligt. En ik schrijf deze woorden vanuit mijn menselijk begrijpen, maar op één of andere manier resoneren ze met de waarheid van mijn zijn. Vanuit dit denken deel ik ze graag met jou.

Intimiteit gaat over delen en ontvangen. Kan ik mijn realiteit delen met een ander en evenzeer de realiteit van een ander ontvangen… zonder oordeel. Mag iemand zijn wie hij is? Zelfs onbeholpen en helemaal anders en soms onbegrijpelijk en niet te verstaan. Maar kan ik die realiteit ontvangen?

En stel dat we oefenen en beoefen steeds opnieuw, met vallen en opstaan. En we beginnen te ervaren dat de ander werkelijk zichzelf mag zijn en dat elke verantwoordelijkheid om de ander te veranderen slechts een illusie is waar we misschien een leven lang in gedoold hebben?

En we komen werkelijk dicht bij elkaar en voelen verbondenheid en ondersteunende kracht en ook nog begrip.

In mijn beleving en in mijn leven heeft dat me naar de wonderlijke dieptes van verbondenheid gebracht waarvan ik het bestaan soms niet durfde dromen en waarin een kracht die veel groter was dan mezelf zich zo begon te tonen.

En geloof het of niet, maar zij toonde zich in het kleed van enorme vreugde!

Maar laat voor nu de eerste stap er één zijn van aanvaarding. En daarom deze magische zin: “Mag …….. zijn wie hij of zij werkelijk is?”. En ik hoop dat het antwoord dat je daarin kan vinden een wonderlijke “ja” mag zijn.”

En dan laat je los en glimlach je en je omarmt.

Daarom, laat vandaag wonderlijk verrassend zijn.

Geniet van het pad.

Hartegroet,
Griet.

Speak Your Mind

*