Verhalen spoken door mijn hoofd, angsten worden realiteit…

Ken jij ook dat gevoel van onrust dat je in het midden van de nacht doet opstaan om op zoek te gaan naar iets? Dat je doet ronddolen en je uiteindelijk naar die plek leidt waar je de waarheid van het moment kan vinden?

Reeds weken geleden deed het leven me stilstaan en nodigde me uit om een nieuwe en belangrijke beslissing te nemen. Niet vanuit mijn persoonlijk verlangen, maar vanuit een diep gevoel dat het oude eindigt en het nieuwe zijn aarde heeft gevonden en daardoor zijn ware groei kan maken.

Vol vertrouwen wandel ik het nieuwe pad, overtuigd en blij met mijn nieuwe beslissing.

wolkenTot ik vannacht in angstzweet en met een gevoel van verstikking achter de computer belandde. Verhalen spoken door mijn hoofd, angsten worden realiteit en ik heb het gevoel dat ik de verkeerde weg ben ingeslagen. Nog meer angst komt op bij de gedachte dat ik het oude pad terug moet bewandelen.

Ik ken dit gevoel en herinner me uit vorige nachten dat schrijven het beste is dat ik op zulke momenten kan doen. Maar woorden schieten me tekort en drijven me naar het op zoek gaan in onze fotoalbums, het beantwoorden van mailtjes met een licht gevoel van schaamte…ben ik niet diegene die mensen erop wijst dat een goede nachtrust uiterst belangrijk is?

Tot mijn blik blijft stilstaan bij een video die mijn aandacht trekt. Ik luister en luister en opnieuw…. Ik schrijf deze woorden, voel vreugde en stap in vernieuwd vertrouwen. Ik voel opnieuw kracht en herinner me dat moed en focus belangrijk zijn. De irritaties van de afgelopen dagen vallen van me af, ik zie opnieuw het pad dat ik bewandel. Ik ben vastberaden en dat voelt goed.

“Het leven is perfect in zijn eigen vorm. Word zoals de wolken of de golven van de zee. Heb je ooit een wolk gezien die verkeerd gevormd is? Heb je ooit een golf gezien die niet juist ontworpen was? Zij zijn perfect in hun zijn. Behandel jezelf alsof je een wolk bent, perfect in heel je vorm. Wanneer je dit aanvaardt leer je om te vertrouwen en open je je voor het pad van intuïtie.”

Dit zijn de wijze woorden van Alan Watts. Ik wil ze graag met je delen. Ik hoop dat ze mogen bijdragen tot de verdere ontvouwing van je wonderlijke pad! En herinner:

Wanneer angst komt bij een nieuwe keuze die je maakte volg dan volgende stappen:

Herinner je dat je dit reeds eerder meemaakte. Ook dit gaat voorbij.

Blijf niet zitten in de angst maar beweeg op de wijze die best bij jou past: wandel, dans, schrijf,lees,…

Op een zeker ogenblik voel je vertrouwen binnensijpelen en dat is de basis waarop je kan bouwen om te komen tot een hernieuwd geloof in het volgen van je intuïtie.

In dit moment kan inzicht zich nestelen. Je bent opnieuw op het pad, wandel!

Ga ervoor!
Hartegroet,
Griet.

PS:

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

  1. Dank je. x

  2. Stijn, Helen & Arjen says

    Vertrouwen !

    xxx

  3. Heel fijn om dit te lezen. Blijf het zelf zeer moeilijk hebben met ‘mindere’ dagen, dan lijkt plots alles voor niets te zijn geweest. Maar ook dit gaat voorbij, net als alles. Liefs x

    • Er is moed nodig om dit pad te wandelen Katrien, maar de enige manier om je dromen waar te maken en je missie te leven is er voor te gaan. De valkuilen zijn uitnodigingen om te herinneren dat je wandelt, niet om erin te blijven zitten. Na een tijdje dans je er doorheen…

  4. Dank je wel, prachtige Griet!

Speak Your Mind

*