In tijden van duisternis… breng licht!

Er is zoveel gaande op deze wereld, zoveel beweging en verschuivingen. Dit raakt ons allemaal, of we nu willen of niet. Soms is het zoeken hoe we kunnen bijdragen, wat we kunnen doen om een verschil te maken. Zodat je niet ten prooi valt aan gevoelens van onmacht of onverschilligheid. Ik vond zo een tijd geleden een manier om anderen te helpen, en wil dit graag delen om je te inspireren.

Al een 6 tal jaar doen we een 2 wekelijkse meditatie en healingcirkel, die erg gegroeid is in kracht. Ik kreeg ineens het idee: “wat als ik mensen die er niet kunnen bijzijn de kans geef om steun te vragen, zodat de healingcirkel hen kan opnemen in kracht?”. En zo vonden we een manier om datgene dat we al deden, extra te laten doorwerken voor anderen.

2 Weken geleden zag ik deze kaarsen in een cirkel staan en ik werd er stil van. Er stonden 19 Kaarsen voor de 19 mensen, of groepen van mensen die ons gevraagd hadden om hulp. En zo kwamen we samen met de spirit aktivatie cirkel om deze mensen hun wensen te omhullen met de helende kracht van liefde.

Het zijn vaak de kleine dingen die soms heel veel betekenen voor iemand, en dat is iets wat we ons allemaal meer moeten realiseren. We kunnen zo allemaal mee bouwen aan een beweging waarin mensen zich verbinden met elkaar, zich inzetten voor elkaar, elkaar steunen met hart, met ziel, met kleine grootse dingen als kaarslicht.

Want het effect van onze inzet, van onze woorden, is vaak veel groter dan dat we zelf kunnen inschatten. Dat is de kracht die ons allen geschonken is: om ons te openen en een verschil te maken voor de persoon die voor je staat. Zo krijgen we vaak emails van mensen die ons danken omdat we hun vragen mee opgenomen hebben in de helingcirkel. En dit geeft dan weer de impuls om verder te gaan.

Ik geloof dat dit de grote uitnodiging in deze tijd is: waar je ook bent, wat er ook gaande is, je hebt altijd de kans om licht te brengen. Je maakt lichter wat zwaar is, met je woorden, met je glimlach, met een helpende hand. En het is dan dat jouw kracht genezend wordt.

De wereld waarin zoveel verandert, roept je op om recht te staan, om de goedheid van je hart in te zetten voor iets mooi en krachtig. Laat vandaag die dag zijn en maak de wereld rondom jou wat lichter!

We naderen de periode van midwinter, waarin wereldwijd de geboorte van het nieuwe zonnejaar gevierd wordt. Gebruik die kracht: in het donkerste moment, steek een kaars aan of maak een vuurtje in de tuin. Breng licht voor vrede, voor liefde, voor kracht. Laat je dromen voor deze wereld elke dag sterker en mooier worden. Laat je hart spreken, durf te dromen!

Maak een moment om licht te brengen en als je kan, deel het met anderen. Want als er iets is dat belangrijk is om te erkennen, is dat we samen zijn op deze mooie aarde. En het uitreiken naar elkaar brengt wonderen!

Roel

Comments

  1. Frans Sarton says

    Beste Roel,
    Het enige wat ik hierop kan zeggen is, dat ik het helemaal met je eens ben. Ik heb afgelopen zondag de film ‘Down to Earth’, gezien en de wisdomkeepers die aan het woord komen zijn het allemaal eens over het feit dat het sterkste is ‘de Liefde’ en dat we niet als individu in de wereld staan maar met elkaar in liefde kunnen samenwerken.

Speak Your Mind

*