Je verbinden met Reiki is je verbinden met het paradijs dat reeds in je leeft.

Gisteren sloot ik het weekend van Reiki 1-inwijdingen in dankbaarheid af. Na elk weekend kijk ik met dankbaarheid terug op het samenzijn met mensen die mekaar meestal nog nooit eerder hebben ontmoet. Afscheid nemen na twee dagen intens samenwerken gaat altijd gepaard met een diep gevoel van verbondenheid, het gevoel dat je mekaar al veel langer kent en een groot respect voor ieders zijn.

Vanuit het nazinderen van dit mooie werk, schrijf ik graag over een vraag die me vaak gesteld wordt. Nl: “Wat is Reiki“. Een energie die veel besproken is. Hoe deze energie eruitziet kan ik je niet vertellen, het is de ervaring door ermee te werken die je dat duidelijk maakt. Maar wat ze met je doet is veel gemakkelijker te communiceren.

Reiki is die energie die je brengt naar de plaats in jezelf waar liefde en harmonie huizen. Waar vrede en heelheid is. Waar verhalen ophouden en onderscheid tussen mensen niet meer bestaat. De plaats waar je de ervaring opdoet dat alles één is.

In deze plaats is het eenvoudig om je hart te openen om met een nieuwe blik de wereld te aanschouwen.

Reiki is een eenvoudig voertuig om naar die plaats te reizen en deze ruimte te betreden.

Wanneer je in deze innerlijke ruimte bent ben je vrij, vrij van verlangen, vrij van denken, vrij van moeten, vrij om helemaal jezelf te zijn.

Het geeft je de mogelijkheid om het verleden te zegen en los te laten, het heden in liefde te betreden en de toekomst in vertrouwen tegemoet te gaan.

Door verder te werken met deze mooie energie nestel je je in de Heilige ruimte in jezelf en kom je tot de ware ervaring dat God alom in je aanwezig is. Dat ondersteuning voor je verdere groei altijd nabij is.

We zijn allemaal onderweg, elk op onze eigen manier. Je verbinden met Reiki is je verbinden met het paradijs dat reeds in je leeft.

Dat is Reiki.

Wanneer ik na Reiki-Inwijdingen terug huiswaarts keer naar mijn lieve schatten voel ik me vervuld, dankbaar en stroom ik over van liefde.

Ik ben dankbaar voor het pad dat ik hierin mag bewandelen en eer mijn Reiki-master die me zoveel leerde over dit Heilige werk.

Het vertoeven in de Heiligheid is een zegen die ons allen toekomt.

In liefde,
Griet.

>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Blog verschijnt.

>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.

Reacties kan je hieronder posten

Comments

 1. drie geschenken

  we hebben bij onze geboorte 3 geschenken gekregen

  het eerste is het geschenk van HET LEVEN, je kunt ademen en voelen en zien en bewegen en tenslotte denken. elke dag van je leven vier je dit geschenk.

  het tweede geschenk is het geschenk van EEN LEVEN.
  je bent ergens geboren, als kind van bepaalde ouders
  je bent als man of vrouw geboren
  als amerikaan, aziaat, afrikaan,…
  je leven had een omlijsting, zoals een diamant die heeft
  en elke dag leid je dat specifieke leven dat je geschonken is

  het derde geschenk is het geschenk van JIJ
  de jij zoals je echt bent
  met alles wat erbij hoort
  waar het om gaat is dat je zelf een geschenk bent
  met alles wat erbij hoort
  niet alleen de goede delen maar alle delen
  en de manier waarop die delen samen een geheel vormen

  DAT IS BELANGRIJK !!!! je kunt het geschenk van jij vieren en dan ontrafelen, in verschillende stapeltjes indelen, en dan een van die stapeltjes het etiket geven: delen van mij die slecht zijn. je viert het hele geschenk want elk deel ervan is nodig om jou te maken tot wie je bent
  en wie van ons is zo wijs dat hij zou weten welke delen er niet zouden moeten zijn? integendeel. als alles betekenis heeft, moeten we dan niet aannemen dat zelfs de delen die we het meest betreuren op de een of andere manier nodig zijn om de gehele jij tot het geschenk te maken dat het is ?????

  greetz Linne

Speak Your Mind

*