Lessen van een Maya sjamaan – leven als Incarnatieproces (VIDEO)


Scrhijf in voor alle videos

Vele jaren geleden gaf een maya sjamaan me een geschenk dat ik graag aan jou doorgeef… Dit is wat ik werkelijk belangrijk vind: het leven volgens onze verbinding met de heilige dimensie van de Aarde. En dit is iets waar we allen aan kunnen bijdragen: we kunnen elkaar inspireren, bekrachtigen, optillen en uitnodigen voor het beste te gaan.

Er is zoveel schoonheid dat geboren wil worden op de Aarde. Ik hoop met deze video jou te inspireren om met volle kracht voor het beste te gaan.

Laat me gerust weten hieronder welke dromen jij wil voeden op deze aarde…
Hartegroet,
Roel

PS:

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

 1. Ik wil bouwen aan een wereld van vriendschap en verbondenheid met alle levende wezens. Moge al mijn daden daarvan een uiting van zijn. Namasté.

 2. Patou Verhoeven says

  Bedankt Roel voor het prachtige dat je doorgeeft.
  Het is nog niet lang dat ik weet wat een unieke kans ik krijg om hier op deze planeet te zijn.
  Ik wil voor mijn volle potentieel gaan en wakker zijn.
  Patou

 3. Fantastisch boeiende boodschap, Roel. Knap van je en ben dankbaar je deze boodschap verspreidt. Goe bezig Roel. Vanavond geef ik voor 4 vrouwen een klankavond. Eigenlijk heb al vele oude patronen doorbroken en merk er meer en meer doorbreek. Wat ik wens te doen? Wat jij doet, andere inspireren, als het ware mijn stuifmeel de wereld in strooien en zo andere wakker maken, bewust maken dat we samen voor het visioen je schets kunnen gaan. Soms lukt het me, maar zwijgzaam als ik ben ?????? Ga alvast vanavond je boodschap delen, het is een begin. Love you.

  • Geweldig dat te lezen Nadine! Blijf er voor gaan, stap voor stap, en onderschat nooit de impact wat zelfs een kleine handeling kan brengen. Het maakt niet uit of je groepje klein of groot is, je kan die mensen raken, inspireren en helpen hun kracht te omarmen. Zo bouwen we allemaal samen!

 4. Debbie Pouw says

  Prachtig! dit raakt iedere cel in mijn wezen.
  Mijn droom en visioen is heling voor Moeder Aarde, heling voor ieder wezen. Heling en balans in mij creëert de mogelijkheid voor mijn omgeving om dat ook te vinden.
  Namaste lieve Griet en Roel

 5. Aho rainbow warrior…..je woorden raakten mij……let make this world a better place…..onze moeder kan niet zonder ons…..X

 6. Stijn, Helen & Arjen says

  4:24 ‘….wat er gebeurde was dat ik mijn Hart Gaf, aan dieje Bal hier, die ik voorstel als Moeder Aarde, …’en die inspiratie is alleen maar Groter geworden en blijft groeien”

  5:00 “Feit is , wat er gezegd werd, dat dat er honderd procent toe doet… ‘

  Tsjak !

  Ik stond zelf een 4 tal jaar geleden, wat later deze tijd van het jaar, met een fakkel in mijn handen, in een groep mensen die ik nooit eerder zag, naast een man waar ik van ‘had horen spreken’ ergens in Orval, iemand die mensen jaar na jaar samen bracht, rond een vuur, onder een houten boot.

  De fakkel werd doorgegeven. Ik had op dat moment nooit eerder voor of in zo’n grote groep mensen gesproken.

  Er werd toen gevraagd om wanneer je de fakkel kreeg, luidop te delen wat jij aan de wereld wil schenken.

  Mijn handen beefden, Ik was zo bang, de bevende vlam kwam dat verraden aan de anderen die rondom me stonden. Ik herinner hoe je me aankeek, hoe je mijn angst opmerkte en me er moeiteloos doorheen loodste, hoe je knikte, hoe je me zonder woorden bemoedigde om te spreken.

  “Ik wil de wereld infecteren met Licht” en ik voelde hoe mijn hart vervuld werd van een warme gloed en hoe instant, zalig, gelukkig, verbonden ik me voelde.

  Ik ben jullie blijven volgen, met mijn ganse gezin, we hebben ons elke keer we dreigden in te dommelen, weer liefdevol wakker laten porren,

  en ik weet nu, nog véél zekerder dan toen, dat alles er honderd procent toe doet.

  als in die éne donkere nacht …
  waarin twijfels en angsten zich één voor één in sneltempo aan mij toonden,

  toen ik riep vanuit de Aarde :

  “Roel ?”
  “Ja, Helen”
  “Wat is Overgave? ”

  …stilte…

  “Roel, zijt ge daar nog? ”

  ik hoorde je lachen, want na al die jaren, dat jullie samen met ons gezin onderweg zijn, weet je wel hoe die ander dat dan doet.

  en toen kwamen ze
  je woorden die alles vanaf dat moment alles zo kwamen veranderen,
  alles in zo’n ander perspectief plaatsten,
  me een groots Vertrouwen schonken in al wat is.

  en sindsdien is er ze …Overgave.

  vandaag weet ik ” ik wil én ga de wereld infecteren met Licht ”

  Vandaag weet ik ‘ Wij, allemaal – Samen kunnen de wereld infecteren met Licht, we kunnen elke dag opnieuw kiezen om dat te doen ‘

  Op een dag zullen we in een cirkel staan, een voorouderveld vormen, een beschermende cirkel achter zij die Gekomen zijn, zal door een sjamaan in het midden de vraag gesteld worden ” Hoe gaat het met uw bomen ? Hoe gaat het met de lucht, met de rivieren ? hoe is het met de kinderen ? Hoe is het met de ouderen, hoe gaat het met U ? ‘

  ” Waarop de mensen dan met hun mondhoeken achter hun oren zullen antwoorden : ‘ ongelooflijk goed ! ‘

  Bedankt Roel, voor wie Gij Zijt !

  Prachtige video ! ( én die muziek op de achtergrond is zo mooi !!!! )

  Big hugs van ons drie voor jullie !

 7. Geurts Isabelle says

  Geweldig we weten het wel, maar we vergeten het o zo vaak. Bedankt Roel dat je me weer terug
  met mijn voeten op de aarde hebt gezet. De boodschap voel ik in gans mijn lichaam vibreren,
  zo puur, zo zuiver, een engel op mijn pad, nogmaals bedankt…………… een voorbeeld voor ons allemaal

 8. Desiree wackerzapp says

  Lieve roel heel mooie woorden hoe ik aan het luisteren was krag ik een idee..om zelf een video te maken..over 1 bepaald onderwerp dat anders kan en een kleine moeite is maar zoveel impact kan hebben..ik weet niet of ik dat durf al..maar ga er over nadenken hoe en wat..namaste

 9. Niek Bevers says

  Dank je wel Roel, voor deze mooie boodschap. Je hebt me weer geraakt.

 10. Mijn hart maakt een warme omhelzing naar je!

 11. Greta Cnockaert says

  Beste Roel, wat jij hier vertelt is letterlijk wat ik – ondertussen al meer dan een jaar – voel, maar niet onder woorden kreeg tot nu toe. Jouw woorden hebben me diep geraakt en zetten me heel sterk aan om verder te gaan op deze weg. Het is zo’n openbaring om wakker te mogen worden in deze prachtige wereld en ik ben vereerd dat ik dit mag meemaken.
  Ik ben nog volop aan het uitzoeken op welke manier ik mijn medemensen het beste kan helpen bij hun bewustwording, want ik besef heel goed dat het nodig is om onze aarde en alles dat hiermee verbonden is terug in harmonie te brengen. Dit kan volgens mij maar door 1 ding, en dat is Liefde. Liefde voor jezelf in de 1e plaats, maar ook liefde voor iedereen en alles dat je maar kan denken.
  Veel werk aan de winkel dus, alhoewel dit moeilijk als “werk” kan bestempeld worden. Gewoon zijn wie we zijn vanuit ons hart en de rest komt vanzelf…
  Hartelijke groet,

 12. An Van den Broeck says

  Lieve Roel,
  bedankt voor de mooie woorden.
  Het is mede dankzij jou dat ik, de voorbije jaren, tot het volle besef ben gekomen dat het visioen van een liefdevolle, harmonieuze wereld geen utopie is , maar een werkelijkheid die bezig is zich te manifesteren.
  Het is een heerlijk gevoel om te beseffen dat we hier op deze aarde zijn om hier aan mee te kunnen werken.
  En als mijn denken weer eens even in de war is en ik het licht niet meer helder zie , is het dat prachtige visioen dat mijn hart weer laat stralen.
  Bedankt!
  lieve groetjes,
  An

 13. Elisabeth Proost says

  Persoonlijk geloof ik dat we geen “sjamanen” nodig hebben om te weten wat we “moeten doen”…

  Vanaf het ogenblik dat je je ogen “opent” als kind, weet je diep in jezelf dat “het paradijs” hier is…een vlinder zien is al voldoende.

  We leven uiteraard in een cultuur (kapitalistisch) die onze band met de natuur als secundair aangeeft…i pl v “prioritair” zoals bij de “natuurvolkeren”…

  Maar als ziel denk ik dat we hebben gekozen om “hier” en “nu” te reïncarneren…en deze “challanges” er dus zijn “om te groeien”…
  Zoals een glasscherf wordt geslepen door eb en vloed tot een schitterende “kraal”…

  Door ons leven momenteel meer in “afgescheidenheid” van “moeder aarde” worden ” we volwassen”…groeien we van kinders van de Aarde tot “bewuste bewoners” van de Aarde…

  Deze “vervuiling” van de aarde de laatste honderd jaar (Industrieele revolutie) heeft er tot bijgedragen dat we “op grote schaal” bewust worden dat het zo niet langer kan…en dat we met zijn allen samen, als “wereldziel” dit kunnen veranderen !

  Geen enkele kracht (hoeveel geld ze ook hebben en hoe ze ons ook trachten te manipuleren door angst voor vanalles en nog wat…), kan ons ervan weerhouden om “te doen waar we voor gekomen zijn”…nl. onszelf als “mensheid” opheffen tot “bewuste bewoners” van deze planeet…

  S’nachts tijdens onze slaap zijn gaan we allen terug naar “de wereldziel…en worden we of we het nu willen of niet…teruggebracht naar de éénheid van het Goddelijke…”…
  en dit gebeurt al “eeuwenlang”…leven na leven na leven…

  Er is geen “happy boodschap” nodig, geen doemdenken…niets…we draaien met zijn allen in een voorgeprogrammeerd rad (astrologie en numerologie zijn hiervan duidelijke bewijzen)…en de uitkomst lag al vast voor we hier kwamen…nl. assentie !

  De sjamanen zijn er om ons bij gevoel van onzekerheid te “sussen”…als kinders die een fopspeen nodig hebben om verder te lopen…
  Maar volgens mijn bescheiden mening weten zij heel goed dat alles, hoe slecht het er op sommige momenten ook uitziet…, zoals in sprookjes tot een goed “einde” (= nieuw begin !) komt…

  Er is geen enkele “logica” in een “doemdenk” scènario…het leven is te “precieus” en te “intelligent” “an sich” om zichzelf te vernietigen…dat is tegen de logica van het leven zelf !
  En er hoeft maar “één lichtje” te zijn in een donkere kamer…om dat duidelijk te kunnen zien ! :-))

 14. Dag Roel,
  Het is altijd een verademing om één van jullie video’s te beluisteren,béter dan de nieuwsberichten elke dag 🙂 Ik geniet van de rust, de warmte vanuit het hart én van de hoopgevende boodschappen voor een beter wereld. Leven mét elkaar en mét de aarde i.p.v. tegen elkaar op, naar de top… en ondertussen de aarde plunderen…Nog een hele weg te gaan , maar we kunnen er iets aan doen, elk vanuit onze eigen stek en verbonden met het Al.
  Het licht in mij, groet het licht in elk van jullie.
  Frieda

 15. Machteld De Muynck says

  Jouw boodschap is doordrongen van liefde voor de aarde en alles wat daarop leeft.
  Mooi, heel mooi.

Speak Your Mind

*