Relaties in het Licht

Dit is het vierde artikel uit een reeks van 5 artikels. Hier zijn de links naar de vorige artikels. Het is best deze eerst te lezen…

1: Inspiratie
2: Wanneer energie gestagneerd is
3: Wanneer je de stroom van overvloed wil vergroten

Relaties in het licht:

Net zoals in alle aspecten van het leven, is het goed je in relaties te richten op de diepere dimensies van de ziel. Ik heb het dan over verantwoordelijkheid nemen binnenin jezelf, en werken aan je eigen bewustwording, overtuigingen, houding en energie.

Neem daarom tijd voor jezelf, voor de verkenning van je eigen energie. Word je bewust van je verlangen in liefde en vrede te leven. Erken dit en koester het. Neem dit verlangen als vertrekpunt en begin je te richten op de voortdurende tocht in jezelf. Verken hoe liefdevol de liefde kan zijn, hoe vredevol de vrede. Hoe schoon de schoonheid.

Merk hoe al deze kwaliteiten van de ziel verbonden zijn met elkaar. Wanneer we groeien in het ene, groeit het andere aspect vanzelf mee. Verken dankbaarheid, eenvoud, dienstbaarheid, vriendschap, vrijgevigheid, begrip, mededogen, enthousiasme, liefde, licht, lichtheid, bewustzijn….

Relaties zijn er voor onze groei. Word verliefd op je eigen groei!

Neem dit als je spirituele discipline. Dit houdt in dat je verantwoordelijkheid neemt. Zie elk moment als een kans voor je transformatie. Wanneer je woede voelt, en je ‘o zo gelijk’ hebt, ontdek hoe je de weg terug naar vrede kan vinden. Het pad van transformatie is een aktief pad, het heeft niets te maken met zweverigheid.

Vind de moed om je eigen gerechtvaardigde lijden, woede en afgunst los te laten. Wanneer een relatie je in contact brengt met je pijn, omarm het, en transformeer jezelf met de kracht van liefde.
Ontdek wegen in jezelf om oude identificaties los te laten, en je licht te laten stralen waar het niet straalde voordien.

Je bent krachtiger dan je denkt. Omarm het besef dat je elk moment, je eigen bewustzijn en energie kan transformeren.
Dit vraagt moed, want het moment komt dat we denken dat we gelijk hebben, dat we naar anderen wijzen.

Wees daarom bewust van je gedachten en woorden. Wees bewust en eer de stilte, daar waar je vroeger sprak over negativiteit. Neem verantwoordelijkheid, want zo omarm je kracht.

Je bent volledig in staat alles te transformeren. Voel de vrijheid die daar in leeft!

Enkele ideeën voor je Trancereizen of Meditaties…

– Wat kan ik schenken?
– Hoe kan ik me vrijmaken van de illusie van verleden?
– Hoe kan ik liefdevoller ten opzichte van anderen en mezelf zijn?
– Hoe kan ik anderen eren in mijn hart?
– Wat kan ik doen om relaties die niet harmonieus aanvoelen op te tillen in het veld van harmonie.

Let wel: Zoals je merkt zijn al de intenties in deze reeks gericht op jezelf en het transformeren van je eigen energie en bewustzijn. Vermijd in je trancereizen en meditaties gedachten en houdingen waarin je dingen van anderen verwacht. Dit is verwarrend en er is doorgaans schaduw aan het werk. Hou het eenvoudig en voel hoe je de eigen energie kan licht maken, daar waar die zwaar was. Dit is de kern van al het werk.

Indien je deze nog niet hebt, kan je de sjamanistische meditatie “Ritme van de Schepping” dowloaden en hiervoor gebruiken.

Morgen volgt het laatste artikel uit deze reeks,
Geniet van je dag!

Warme groet,

Roel.

PS: Plaats hieronder gerust een reactie, om je ervaring met deze principes en ideeën te delen…

>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.

Trackbacks

  1. […] « Relaties in het Licht feb 19 2010 […]

Speak Your Mind

*