Zaden voor Voedsel

Reeds verschillende malen ontvingen we dit prachtig initiatief via mails. Omdat we dit graag op onze manier willen ondersteunen, hebben we de informatie van deze mails hieronder gepost. Initiatieven als deze dragen bij tot de nieuwe wereld die zich doorheen en als ons wil manifesteren.

Je kan hieronder dus verdere info vinden, en je kan ook via volgende link rechtstreeks naar de betreffende website gaan: ZadenVoorVoedsel

Hartelijke groet,

Roel en Griet

 

Zaadjes van hoop liggen dagelijks in jouw handen!

Er is een eenvoudige en praktische aanpak om via ons ‘eigen dingetje’ mee te helpen om honger en armoede uit de wereld te helpen. Jazeker!! Met een methode die zooo simpel is, dat je het bijna niet gelooft. Wat een ongelooflijk mooi verhaal dus! Je vraagt je af waarom we hier zo lang overheen hebben gekeken!

Willem van Cotthem, 72 Jaar, maar zo jong van geest en vooral van Hart, dat je er jaloers op wordt..
De Belgische hoogleraar Willem van Cotthem, professor in de plantkunde en 72 jaar jong,  is een tijdje geleden begonnen met het verzamelen van zaden van het fruit en de groenten die wij gewoon dagelijks in de supermarkt kopen en thuis consumeren.
Tatata!! Zaden die wij weggooien, worden door Willem verzameld. Laten we gewoon dit prachtige intiatief nou eens steunen. ‘Seeds for Food’ heet zijn website/initiatief: http://zadenvoorleven.wordpress.com/frengdeites/english/
Voortaan gewoon dus je groente of fruit schoonmaken, lekker oppeuzelen en de pitjes/zaden even apart leggen en daarna afspoelen, goed laten drogen en vervolgens naar Willem sturen. Koop zo’n doos met die minigrip-plastic zakjes, die goed sluiten. Schrijf er met een watervaste stift op van welke soort fruit/groente de zaadjes zijn en evt. details van de soort. En  klaar is kees! Pak een envelop en doe de zakjes erin en stuur ze naar Willem van Cothem, de praktische professor.

Willem van Cotthem zorgt er vervolgens voor dat deze zaden worden verspreid over de wereld en dat de armsten de gelegenheid krijgen een tuintje aan te leggen, mét zaden waar deze mensen normaal niet aan kunnen komen. Ze kunnen ze niet kopen, ze kunnen ze niet betalen, enzo. Terwijl wij ze gewoon in de vuilnisbak gooien.

Wat mij betreft is hij op weg naar de Groene Nobelprijs.
Maar laten we hem gewoon zijn verhaal vertellen:
Een tuintje van jouw zaadjes van de groenten uit de supermarkt!

Ik vraag u geen financiële steun. Het volstaat immers mij af en toe de zaden (pitten) toe te sturen die u aantreft in de vruchten die u zelf wel eens eet : meloenen, watermeloenen, pompoenen, paprika’s, avocado’s, papaya’s, eierplanten (aubergines) en andere.
Spoel deze zaden even in water, laat ze drogen op een bord (niet op een papier, want dat kleeft) en bezorg ze mij (liefst met de naam van de vruchtensoort die u meestal bij de aankoop vindt, bv. op een etiketje).
Hoe meer zaden, hoe liever, want het gaat om duizenden familietuintjes in Afrika, Azië en Zuid-Amerika en we willen alle families het plezier bezorgen van “uw” pitten te kunnen uitzaaien. Zo draagt ieder van u rechtstreeks bij tot het succes van ons project.

Maar daar blijft het niet bij. We willen dit systeem ook verder toepassen voor veel humanitaire projecten over de hele wereld. We rekenen daarbij op de belangstelling voor deze methode bij allerlei ontwikkelingsorganisaties (bv. NGOs) en privé-initiatieven.
  Tot nu toe kwam een hoeveelheid zaden terecht op 4 verschillende projecten :
  De vluchtelingenkampen van de Saharawis in Z.W. Algerije (UNICEF)
  De plattelandsbevolking van Malawi / Zuidelijk Afrika (Patrick DIMUSA)
  De plattelandsbvolking van Tamil Nadu / Zuid-India (Rotary Antwerpen / SCAD)
  De dovenschool van Ouahigouya / Burkina Faso (Sensorial Handicap Cooperation – SHC)

Wie denkt dat deze methode nuttig kan zijn voor een of ander project, kan mij gerust bellen of schrijven. We zien dan samen wel hoe we onze acties kunnen bundelen.

Voor ons staat het vast, het project ZADEN VOOR VOEDSEL kan uitgroeien tot een wereldwijd initiatief omdat alle burgers in de rijkere, ontwikkelde landen, jong en oud, van senioren tot kinderen er kunnen aan meewerken. Hoe klein ook uw bijdrage moge wezen, hoe klein ook het pakje zaden dat ons toegezonden wordt, het zal altijd rechtstreeks leiden tot een verbetering van de levensstandaard van de armsten, zonder enige organisatorische of administratieve hinderpalen. Want : UW ZADEN KOMEN REGELRECHT BIJ DE ARMSTEN TERECHT. Men kan geven zonder lief te hebben, niet liefhebben zonder te geven.

Zo helpen we samen de honger en de armoede uit deze wereld.

Van harte dank voor uw steun.
Willem.

  Prof. Dr. Willem VAN COTTHEM
  Beeweg 36
  BE-9080 ZAFFELARE
  Belgium
  Tel. +32 9 356 86 16
  willem dot vancotthem at gmail dot com

blogs:
www.desertification.wordpress.com  – (English)
www.containergardening.wordpress.com  – (English)
www.secheresse.wordpress.com  – (French/Français)
www.jardinagecontainer.wordpress.com  – (French/Français)
www.zadenvoorleven.wordpress.com  – (different languages/langues différentes)
www.seedsforfood.org  – (English)
http://zadenvoorvoedsel.blogspot.com  – (Nederlands)

Comments

  1. Wat is dit een prachtig idee. Het is allemaal zo eenvoudig en simpel. Ik ga toch wel zaadjes verzamelen. Ik vind het gewoon heel leuk, gewoon andere mensen gelukkig maken. Daar jubelt mijn hart van.
    Ik hoop dat er nog vele mensen meedoen dan gaan er veel tuintjes groeien over de hele wereld. Vele stralende gezichten, warme harten omdat deze mensen eten hebben dank zij onze zaadjes. Prachtig !!!!!
    Met veel liefs van
    Sonia

Speak Your Mind

*