Een ritueel om kinderen te helpen angst los te laten (Video)


Scrhijf in voor alle videos

Hoe kan je kinderen helpen om hun angsten los te laten?
Kinderen hebben vaak angsten waar ze moeilijk mee kunnen omgaan. Ze zijn bang van de dood, dat hun ouders gaan scheiden, dat oma die ziek is zal sterven, … Maar ook is de invloed die ze ervaren van media niet te onderschatten.

Ik heb zelf 20 jaar professioneel met kinderen gewerkt en wil hier graag een ritueel delen dat je met je eigen kind, of een groep kinderen, kan doen. Het is een eenvoudig ritueel dat heel toegankelijk is en dat kan helpen om jou en het kind naar een plek te brengen waarin ze het gevoel hebben dat ze hun angsten kunnen loslaten.

En naast het loslaten van hun angsten, geeft het ritueeltje hen de kans om hun wensen voor hun geliefden te uiten zodat er een nieuwe ruimte onstaat waar vertrouwen en zorgeloosheid in kan integreren..

Ik hoop dat het ritueel iets mooi mag brengen!
Deel hieronder je ervaringen en laat weten wat het je gebracht heeft!

Hartegroet,
Griet

PS:

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor het ontvangen van de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

 1. Zo mooi, Griet!!!

 2. Jouw intentie is zo oprecht, heel mooi en zeer bruikbaar.

 3. bedankt Griet ,
  mooi om eens in te bouwen met de kindjes bij een paardenateliertje 😉
  liefs
  Peggy

 4. Zo mooi wat je met ons allemaal deelt Griet. Dank-je-wel!

 5. Zo mooi ……het is herfstvakantie in Nederland.
  ons kleinkind komt logeren ik ga zeker proberen dit ritueel met hem te doen.
  Hij is zeven jaar en heeft al veel in zijn jonge leventje meegemaakt.
  Dank je wel voor dit geschenk.

 6. super mooi….

 7. Heel mooi Griet en ook voor de volwassenen een mooi ritueel 🙂 dank je wel … x

 8. nadine Bovyn says

  Dank je Griet. Voelt heel fijn en super. Ga het zeker onthouden voor mijn kleinkinderen als ze iets groter zijn. Maar pak het zeker almee vandaag in mijn rituelen. Lijkt me ook fantastisch voor volwassenen. Merk op dit moment zoveel mensen met angsten zitten rond wat er allemaal in de wereld gebeurt. Lijkt me daarom een vrij toegankelijk ritueel voor zij die hier nog niet zo mee vertrouwd zijn. Ga het eens proberen. Dank je om het te delen.

 9. Bedankt, Sofie!

 10. Dank je wel, Chris! Geniet ervan!

 11. Goed idee, Peggy! Succes met je mooie project!!

 12. Graag gedaan, Nadia!

 13. Geniet ervan, Elly!

 14. Bedankt, Helma!

 15. Heel juist, Nicole! Geniet ervan!

 16. Graag gedaan, Nadine! Geniet ervan!

 17. Heel mooi bedankt ga dat benutten voor groot en klein

 18. Wat een mooi en lief ritueel.. Mijn oudste dochter (7) wenste: ‘dat de zon mijn moeder is’ en ‘dat de wereld vol met liefde is’.
  Sinds dit leuke ritueel doen we elke avond met het hele gezin een korte meditatie/ritueel..
  Dank je voor de inspiratie..

 19. Mooi Griet maar wat me niet duidelijk is is dit: als je de steen vast hebt, bedenk je in stilte wat jouw pijn is en jouw wensen zijn. En daarna, spreek je ze dan uit? Is dat hoe je de pijn en de wensen in de ruimte van mogelijkheid zet? of doe je dat in stilte? Dat zou ik graag weten voordat ik het ga doen.

  • Beste Annet,

   dat kan je kiezen. Je doet wat voor jou of voor jullie het best voelt. Luidop uitspreken is altijd krachtig. Maar als het geforceerd is verliest het zijn waarde. In mijn ervaring kan je een veilig ruimte scheppen en dan zijn kinderen erg spontaan Maar volg je eigen gevoel, dat is altijd het beste. Geniet ervan!

Speak Your Mind

*