Healing – Ritueel: Helende kracht van bloemen

Ik stuurde de beschrijving van dit ritueel initieel naar een groep studenten sjamanisme, maar herschreef het wat zodat het voor elke lezer inspiratie kan brengen. Het is een eenvoudig ritueel waarin je op directe manier werkt met de helende kracht van bloemen. Ook al is dit een erg eenvoudig ritueel, wanneer je het ten volle betreedt, is het zeer krachtig. Het groeide voort uit oefeningen die ik eind jaren ’90 leerde van de geomant (aarde-heler) Marko Pogacnick.

De natuur bruist van bloesems momenteel, het is de tijd van het Zuid-Oosten in het medicijnwiel, een tijd van groeien in kracht. De bloemen zijn wonderlijke en krachtige wezens. Iedereen kent als vanzelf de genezende kracht van bloemen. We nemen ze mee naar mensen die genezende zijn, we betrekken ze in de belangrijke levensmomenten en rituelen zoals huwelijk, geboorte en overgang. We geven ze aan elkaar om onze liefde te laten circuleren. Bloemen zijn magisch.

Eckhart Tolle noemt bloemen ‘de verlichting van de planten’, en dat is wat ze zijn.

Met deze oefening kan je het genezende energieveld van bloemen aanwenden voor healing.

Deze oefening kan je zowel in de natuur als thuis doen. In de natuur zal het echter makkelijker zijn je te laten opnemen in deze kracht. Het is best deze oefening te doen met bloemen die niet geplukt zijn.

Neem een moment van stilte. Ga naar een bloem en zet je in stilte bij deze bloem. Neem haar kracht op met je ogen en maak je adem ontspannen en rustig. Wees echt aanwezig bij dit mooie wezen en erken haar schoonheid en kracht. Laat jezelf rusten in het moment.

Wanneer je werkelijk bent aangekomen, sluit dan je ogen en ruik heel bewust aan de bloem. Voel hoe de essentie van dit wezen je hele lichaam en wezen doordringt. Bij elke inademhaling laat je deze kracht meer binnen in je wezen. Je ademt de geur in en zegt innerlijk ‘welkom’ tegen de spirit van deze bloem en laat je helemaal doordringen.

Vorm dan vervolgens met je beide handen een kommetje rond de bloem. Doe dit heel langzaam en met zorg. Marko vertelde ons “maak de bloem niet bang, wees zacht wanneer je haar met je handen omsluit en laat een ruime opening aan de voorkant van je handen, zodat de bloem zich niet gevangen voelt en je haar kan blijven zien.”

Nu projecteer je jezelf in deze kom van je handen, alsof je een bij wordt en deze holle ruimte betreedt. Je kan hiervoor je ogen sluiten indien je dit wenst.

Je laat jezelf als een bij de bloem bezoeken. Je voelt het energieveld van de bloem, die heel de ruimte tussen je handen doordringt. Laat jezelf helemaal onderdompelen in deze energie, terwijl je jezelf innerlijk blijft openen voor deze zegenende kracht.

Je zal merken dat, hier in deze ruimte van je handen, je eigen energie helemaal kan opgenomen worden door deze helende kracht van de bloem. Alsof je helemaal één geworden bent met de bloem. Laat jezelf diep thuiskomen in deze kracht. Wees zacht en aanwezig. Neem je tijd om hierin te zijn.

Je kan de energie laten werken in de plaatsen die healing kunnen gebruiken. Misschien heb je een bepaald thema, of een plaats in je lichaam waar healing nodig is. Belangrijk is hierin jezelf te openen, en je over te geven aan deze kracht van de bloem. Zachtheid en openheid zijn jouw aandeel in dit ritueel. De zegen is wat jou toekomt.

Wanneer je helemaal bent ondergedompeld in de kracht, word je je opnieuw bewust van je fysieke lichaam, terwijl je deze kracht blijft inademen. Je voelt deze bloemessentie binnenstromen in je cellen.

Wanneer dit rond is, open je je ogen en dank je de bloem, terwijl je heel zorgzaam en voorzichtig je handen weer opent.

Neem op jouw eigen manier een moment om dit verder te integreren. Je lichaam zal anders voelen, je zal met andere ogen kijken, en je zal je met dit wonderlijk wezen verbonden blijven voelen. Deze oefening brengt healing op alle vlakken en kan je, indien nodig, herhalen. Ook kinderen houden enorm van dit gebeuren en het is erg mooi om hen dit te leren.

Je zal merken dat elke bloem een heel andere energie heeft. Het is dus zeker ook aan te raden deze oefening met verschillende bloemsoorten te doen en zo je waarneming van hun essentie te verruimen.

Mensen die een basis in het werken met de sjamanistische trancereis hebben, kunnen deze oefening ook doen door op vergelijkbare manier te werken met de sjamanistische trancereis. Mensen die werken in de droomwereld kunnen deze oefening ’s avonds doen en de bloemspirit uitnodigen hun verder onderricht te geven in hun droomreizen.

Ik wens je mooie ervaringen toe met deze oefening. Laat gerust hieronder een reactie om je ervaringen te delen!

Warme groet,
Roel

>> Reacties kan je hieronder posten.
>> Voor de Blog-Nieuwsbrief kan je rechtsbovenaan deze pagina inschrijven. Zo blijf je via mail onmiddellijk op de hoogte telkens wanneer er een nieuw artikel op de Anam Cara Blog verschijnt.
>> Voor de maandelijkse Anam Cara – Nieuwsbrief kan je inschrijven op de Anam Cara Nieuwsbrief-pagina. Deze Nieuwsbrief geeft een ruim overzicht van onze aktiviteiten, projecten en artikels.
>> Als je dit project graag een steun wil geven is dit heel erg welkom. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Steun Anam Cara’

Comments

 1. HANS COUDYSER says

  Mooi! Dank om te delen. @hans.

 2. HANS COUDYSER says

  Mooi! Dank om te delen. @hans.
  (er verscheen op mijn scherm : het leek alsof je dit al hebt gezegd@hans)

 3. greet vergauwen says

  Mooi, één met de natuur
  groetjes

 4. kieve carmen says

  Bedankt om m’n aandacht te richten op deze eenvoudige rijke schoonheid, morgen zoek ik een mooie bloem uit! dikke kus, lieve

Speak Your Mind

*